След въздушни удари в Сирия - 20 цивилни жертви

Ударът бил срещу бунтовниците от сирийския клон на Ал Каида
31 май 2015 12:14,
24
След въздушни удари в Сирия - 20 цивилни жертви
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 20 цивилни бяха убити вчера при въздушни удари на сирийския режим срещу район в северозападна Сирия, контролиран от бунтовници и ислямисти. Това съобщи днес Сирийският център за наблюдение на правата на човека, предаде Франс прес.

"Самолетите на режима извършиха ново клане, този път в Джабал ал Зауйя", планински район в провинция Идлиб, който е почти напълно в ръцете на бунтовниците и ислямистите от сирийския клон на Ал Каида, се казва в съобщението на
неправителствената организация, базирана във Великобритания. Най-малко 19 цивилни били убити при въздушните удари по село Балиун, а една жена загинала при бомбардировките на друго село.

"Много ранени са в критично състояние", уточнява организацията. Тези нападения били извършени същия ден, когато над 70 цивилни, сред които деца, бяха убити при въздушни удари с бомби варели в провинция Алепо, отбелязва агенцията. Мишени на бомбардировките бяха оживен пазар в град Ал Баб, контролиран от "Ислямска държава", както и бунтовнически квартал в град Алепо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
До Нота Бене преди 8 години
Нали? Те, ИДИЛ, като режат глави, с цветя да ги посрещнеш? Важното е Асад да е все лошия.....
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клане срещу ИДИЛ и Ал Кайда? Че има ли такова понятие?
9
12
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ирак, Либия и Сирия сами си го просеха, САЩ не са виновни.
8
24
 
2
 
! Отговори
Нота Бене преди 8 години
Да не забравяме, че преобладавящият брой цивилни жертви е причнен от Асад, а не от "лошите ислямисти". Асад ползва тежко оръжие, танкове, самолети, хеликоптери, има затвори за изтезанване и унищожение... Това, че Саудитска Арабия била купила патроните за някой ислямист е смешно в сравнение с тоновете оръжие, които Путин излива в скута на Асад!Путин е директно за Хага и доживотен за углавни престъпления срещу човечеството!
7
2
 
19
 
! Отговори
българин преди 8 години
По-голямата част от написаното във форума, са безмислици,от които нищо не можеш да разбереш.1.От къде разбраха,че в района,контролиран от джихадисти има 20 невинни жертви? 2.Когато и да бъде убит джихадист,все е късно.3.Светът на исляма е злостен и изродски свят.Решението на проблема е в унищожаването на ислямската религия.Първо да се забрани със закон,както е в Япония.Тази религия превръща човека в немислещо,жестоко и примитивно животно.Ислямът бил религия на мира-ха-ха-ха!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересното е, че колкото по- демократична и евроатлантическа редакционна политика следват тукашните медии, толкова по-малко материалите им за Сирия се отличават от пропагандните комюникета на ИДИЛ.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мюсюлмани избиват мюсюлмани.А на другия ден - обратното.
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Otgovornostta za izbitite hora i ot dvete strani e na siriyskiya vekoven diktator klana ASAD ,predi bashta ASAD izbi 50 hilqdi opozicioneri A SEGA SIN asad IZBI NAD 300 HILQDI I OPUSTOSHENA siria a vinovnocite za cqlata kasapnica sa AMERIKA ,RUSIA I IRAN
3
0
 
18
 
! Отговори
Xxx преди 8 години
Кви са тия глупости,още малко ИД ще се изкарат жертви
2
0
 
22
 
! Отговори
o преди 8 години
Да им имам зрението на тези! Седятси в Англия и броят убитите в Сирия. Чедори виждат и кой ги убива.
1
2
 
31
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Много кланета извършва сирийския режим,за това трябва да се дадат още пари и оръжия на борците за демокрация от ИДИЛ. пп. Тежко му на света с такива политици и медии