Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза

Израелският премиер ще посети Русия следващата седмица
17 сеп 2015 08:02,
129
Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза
Снимка: архив, Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще посети следващата седмица Русия, за да разговаря с руския президент Владимир Путин за разширяващото се руско военно присъствие в Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен израелски представител.

"Израелският премиер ще изложи заплахите за Израел, които произтичат от увеличения поток от модерно въоръжение към Сирия и от попадането на смъртоносно оръжие в ръцете на Хизбула и други терористични групировки", посочи цитираният източник.

Москва е подложена на засилващ се международен натиск да обясни ходовете си в Сирия, чийто президент Башар Асад е подкрепян от Кремъл в продължаващата четири години и половина война.

Още по темата

В понеделник американски представители съобщиха, че Русия е разположила няколко танка във военна сграда в Сирия, като намеренията на Москва са неясни. Миналата седмица западни представители казаха, че Русия изпраща високотехнологична система за противовъздушна отбрана в Сирия, в подкрепа на Асад. Според тях зенитните ракети Панцир (SА-22 по красификацията на НАТО) ще се обслужва от руски войници. Американски представител, който потвърди информацията, каза, че системата е част от руските усилия за укрепване на отбраната на летище близо до Латакия - крепост на Асад.

Дори с ракетите да работят руснаци и да ги държат далеч от сирийската армия, доставката на такава авангардна система може да притесни Израел, който в миналото бомбардираше сложни оръжия, за които подозираше, че са предадени на ливанските съюзници на Асад - Хизбула.

Опасяващи се от случаен сблъсък с руските подкрепления в Сирия, израелски представители миналата седмица съобщиха, че са в контакт с Москва. Наред с това обаче израелците дадоха да се разбере, че ще продължат да работят да не се допусне модерно оръжие да попадне в ръцете на Хизбула.

Вчера Белия дом съобщи, че президентът на САЩ Барак Обама ще приеме Нетаняху на 9 ноември. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
3
 
! Отговори
Работническо дело преди 8 години
До "Боби"Така можеше да се говори едно време, когато не можеше да сравняваме и в Работническо дело пишише....а ние "вярвахме".
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей ***-каква руска Ктртлтца сънуваш-нали нямаше да могат да пишат и до днес руските ***
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тие евреи си търсят баш маистора ми се струва и не се поучават от историята
69
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
краварите пращат евреина на разузнаване и то при кого такава простотияповдига ми се никой не удря по ид сега ще се надпреварват кой какво оръжиеда покаже
68
4
 
17
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 1 88Евреите са НАЙ- е вярно но в негативен смисъл.Евреин Евреина помага обаче *** и обира всички други по всички възможни начини.Евреите са измислили Лихва от Лихвата или съвременния метод за поробване на населението.Ротшилд дето пукна на над 90 години са му правени поне 8 големи трансплантации 6 пъти на сърце и два пъти на карантии. Ако трябва да сме честни 6 човека са умрели защото не са получили сърце или карантии.били филантропи приход милярд благотворителност милион - 1/1000
67
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврейска среща на високо ниво.*** на инструктаж.
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1vzimai si gi vsi4ki i ve4erta kadeto hodish s teb da vi eb...t po malko ok 4e ni omrazna ot teb .a ina4e moshetata i amerikancite mnogo barzo vseha vseki den da kazvat na rusq kakvo da pravi neshto za zagrijeni za tqhnite terorosti v siriq mrasni *** *** malko e napravil trqbvashe pove4e lageri
65
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нетаняху ще се обяснява колко му трябват сирийските Голански възвишения ли ?
64
7
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 78Айде пак опорно точков най-важното в света е ЛУКСА. Без лукс не може да се живее. Добре ще те облажим. Русия произвежда и задоволява нуждите си от пълен комплект селскостопанска техника която поради гадните климатични условия трябва да е много по-проходима и ремонтоспособна от западните. Русия произвежда Компютри за администрацията си в които гарантирано няма хАмерикански буболечки за следене. И Лукса Концептуалните модели на ЛАДА са страхотни. Капитализъм в действие
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задръстени *** мозъци се надпреварват да предсказват бъдещето "Афганистан 2 ще бъде Сирия" руснаците "ще затънат в Сирия" и т.н. Показваш им видео с новото руско оръжие в Сирия, те ти викат "покажи ми печка за готвене и хладилник"Няма ли хапчета за това състояние на съзнанието?
62
3
 
16
 
! Отговори
джедайски номера преди 8 години
"Русия предлага преговори със САЩ за Сирия"Прочиташ - краварите отчаяно искат "политическо решение""Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза"Прочиташ - Нетеняху отчаян на килимчето пред ПутинЕй "Новинарите" СМЕШНИ сте!
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Натаняху взе да му пари под лъжичката.
60
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 70Рашките вече имат опит с атентатите. Но пълномащабна война каквато беше в Чечня и партизанска в Дагестан са много по-лоши алтернативи. Така че Рашките ще се бият с ИД на чужда територия за да не се бият на своя.
59
3
 
9
 
! Отговори
До 76 преди 8 години
Ами написах го и видях - скорострелна къртечница, имат я и руснаци и американци. Ти виж видеото което ти дадох:Новое русское оружие в Сирии / New Russian weapons in Syria Виж това СЛЕД картечицата, което върви без прекъсване и без да има отскачане на заряди, както е при картечниците от твоето видео. Съжалявам че, си разочарован, разбирам че, ти се иска всичко хубаво да е американско и само те и никой друг да са върхът във всичко, но има и други реалности ;)
58
2
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
Пиши в тубата английското заглавие,което съм посочил и ще видиш истината в HD.
57
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евреина отива да му набие канчето.
56
2
 
7
 
! Отговори
До До 58 преди 8 години
Не си догледал видеото, започни от 13 та секунда ако си нетърпелив и ще видиш какво следва СЛЕД картечницата! Скорострелната къртечница започва и като че, ли позиционира целите, след техния отговор започва АДЪТ... плазмен ли е какъв е не знам, но телата са били обгорени.
55
1
 
2
 
! Отговори
биров преди 8 години
русия води война срещу европа,америка,япония,канада,австралия,израел и тяхните васални държави и не може да бъде спряна,тогава какав е смисала от тази война щом е невъзможно да има победител
54
4
 
11
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Полуинтелегентния ученик идва на изпит при великия политически гросмайстор на 21 век.Най-вероятно ще бъде порицан и наказан в ъгъла докато не си напише домашното.
53
1
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Хора,не си чешете езиците,а четете между редовете.Това,че Израел отива при Русия трябва да даде отговора " кого го стягат чепиците".