Последните мигове на камикадзе – сълзи и страх

А минути по-късно – гъст облак прах изригва в далечината...
24 сеп 2015 21:55,
160
Последните мигове на камикадзе – сълзи и страх
Снимка: кадър Youtube

Впечатляващо видео, запечатало последните мигове на тинейджър камикадзе, който се разплаква от страх, че няма да изпълни мисията си успешно, споделя британският "Дейли Мейл".

Въпреки очевидният му страх от смъртта, Джафар ал-Таяар, от узбекски произход, е изпратен с брониран танк, натоварен с експлозиви в обсадените сирийски села Фуа и Кафрие.

Минути по-късно Таяар потегля и малко по-късно се взривява. От мощната експлозия във въздуха се образува облак като гъба, а другарите му от групировката "Имам Бухари Джамаат", която се сражава за сирийският съюзник на "Ал-Кайда" - "Джабхат ал-Нусра", щурмуват защитата на селата.

Кадрите на самоубийствената мисия вероятно е трябвало да го увековечи като мъченик, но младежът изглежда по-скоро вцепенен от страх. Докато заема мястото си в танка той се разплаква.

Друг боец от групировката може да бъде чут зад кадър как се опитва да го успокои: "Джафар, братко мой, не се страхувай. Когато си уплашен, спомни си Аллах!". А младежът му отвръща, че единственият му страх е, че няма да успее.

Джафар, който на кадрите изглежда доста по-млад от останалите, вдига пръст към небето. Това е символ, използван от джихадистите да кажат: "Аллах е най-високо". В този момент изражението на Таяар подсказва, че той осъзнава какво му предстои да направи.

Поглеждайки пейзажа около себе си, той внезапно разбира, че е на минути от смъртта, докато останалите го окуражават и настояват да продължи с мисията си. Минути по-късно огромният облак от взрива се вижда в далечината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живота на този за мен е равен на този на хлебарката. Когато и да я отровиш или настъпиш, все няма да сгрешиш. В този ред на мисли е редно да им се пусне една адрена бомба и да се приключи с тях. По този начин атома ще бъде използван в името на мира (за 'Мирни цели'). Нашите *** са същите - полза от тях никаква, само смучат и разнасят болести.
84
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Даа, "Когато си уплашен, спомни си Аллах!" - настина много мирна религия, която праща деца да загиват в името на някакъв си алах. А те понеже са полуграмотни и полуумни, което е нарочно направено, се съгласяват да *** за нечий кеф, маскиран като алах. Истината е че тези наистина трябва да бъдат изтребени, докато не направят някоя световна простотия.
83
2
 
1
 
! Отговори
Още преди 8 години
Още един пропилян живот !Арабеските ще народят още !
82
2
 
5
 
! Отговори
Niki преди 8 години
Това прави негамотността.
81
2
 
8
 
! Отговори
абе чадо преди 8 години
кой те заблуди, че адът е по-добър от рая. на добър път към страшния съд. Употребявата неправилно думата впечатляващо. Какво е впечатляващото да си убиец.Защо подменяте понятията и ценностната система на хората
80
4
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
До корАбе в you tube има страхотна цензура за авторска музика, за порно, но за обезглавявания няма проблем. Имам чувството, че са медия на Ислямска държава.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Edin po edin- do edin!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До realistaАКО НЯМАШЕ *** МАЙМУНИ ПО СКОРО
77
4
 
9
 
! Отговори
realista преди 8 години
Ако нямаше религии, нямаше да има такива работи.
76
4
 
10
 
! Отговори
вече терорист преди 8 години
Колко трогателно, терористите също плачат!!! Каква епична сцена, дори на мен ми се прииска да стана камикадзе и да се взривя във неверниците.
75
3
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
При упорита съпротива в добре укрепен район , Вермахта е използвал малки управляеми от разстояние танкетки с експлозиви . Всички други *** , но многобройни индивиди карат без оглед на жертвите !
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия *** нямат майки .Деградирали същества...
73
2
 
13
 
! Отговори
патриота преди 8 години
Дрогирани Сатани ...безмозъчни мекотели ,*** мюсюлмански не заслужават живот такива изверги
72
2
 
7
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Днес някои от нас празнуват 75 години от присъединяването на Добруджа към България
71
2
 
17
 
! Отговори
спиш ли преди 8 години
това са синовете на САТАНАТА!Нямат куража да умрат, затова облъчват непълнолетните, те да се самоубиват!!!
70
5
 
18
 
! Отговори
кор преди 8 години
"Защо правите реклама на джихадистите - самоубийци? Кой ви плаща за това?"А не ви ли прави впечатление, че няма проблем подобни и още по-зловещи клипчета да се въртят в Youtube, Facebook и т.н? Тези акаунти, странно защо не ги изтриват, клипчетата също...Опитах се да кача веднъж мое клипче 30 сек снимано с телефон и се чуваше като фон някаква песен...еми изтриха ми клипа за нарушаване на правата на Ютуб :)Ноо, ако кача как обезглавяват някой или се пропагандира тероризъм и ненавист - ОК
69
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко прилича на арабска швестерка къдравелка симпатяжка
68
2
 
11
 
! Отговори
Чочо преди 8 години
Борянке, Борянке. Тази машина е БМП - бронирана машина на пехотата, без купола. А танковете винаги са бронирани. Няма неброниран танк. А иначе, тези от ИД така промиват мозъка на всички т.н. "доброволци", че чак след като разберат, че няма вариант да не изпълнят това, което са им заповядали, разбират в какви са се натопили. А тези, които заповядват, гледат сеира от безопасно разстояние.
67
7
 
12
 
! Отговори
Lolla преди 8 години
Това е хлапе бе, хора...***, безмислена смърт, *** пропаганда, дето води до безумия. Горкото момче....Нищо правилно няма на тоя свят, ***.Скапани религии, всичките до една.
66
2
 
3
 
! Отговори
Лърч преди 8 години
Брониран ТАНК?! Хаха, коя фльорца ги пише тия простотии...