Путин е прав. Всички знаят това – Путин не греши!

"Гардиън" за реализма на случващото се в Сирия и борбата с ИД
29 сеп 2015 22:20,
321
Путин е прав. Всички знаят това – Путин не греши!
Снимка: Reuters

Путин е прав. Всички знаят това - Путин не греши, що се отнася до мнението му, че начинът да се прекрати нескончаемото колене и бесене в Сирия е чрез по-тясно сътрудничество с правителството на Башар Асад и неговите ливански и ирански подръжници, пише "Гардиън".

Това е реализмът в политиката. Това диктува прагматизмът. В стабилния Запад външната политика дълго време беше просто клон на вътрешната политика, с малко повече морал. "Какво да правим" в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, дори Украйна беше продиктувано от въпроса "Кое би изглеждало добре?", а не от логичните доводи "Какво би сработило?".

Резултатът от надприказването на световните лидери в Ню Йорк на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН е ясен. Владимир Путин събра още малко карти, с които да играе. Той вече изпълни двата си основни дълга като лидер на Русия - стабилност и гордост. Сега обаче се изправя пред бушуващи се се малцинства по границата с Европа и сериозна заплаха от мюсюлманските съседи на юг. Той е решен да стане още по-добър играч. Досегашната му сцена не му беше достатъчна. Той разбра Иран, Индия и Сирия, коментира авторът.

Това твърди и ветеранът в дипломацията Хенри Кисинджър. В своя реч, изнесена в Лондон миналия юни, той призова да погледнем на Русия като на съюзник, а не като на враг в борбата с ислямския фундаментализъм. Русия и Западът споделят цивилизационни и дългосрочни интереси, подчерта той. Дълго време е трябвало да работят като едно. Лесно е за западните демокрации, изграждани от векове, да сочат с пръст недостатъците на Русия и приключението на Путин в Украйна. "Но идеята, че икономически санкции можеше да повлияят на Москва или да отслабят политиката ѝ, бяха идиотски", твърди Кисинджър.

Междувременно Сирия е сцена на най-противната анархия в света. И ако някога е имало нужда от разполагане на войски, с една чисто хуманитарна цел, то сега е моментът. Онези, които искат да сложат край на войната, не могат да избират докрай средствата си. Всички страни в една война убиват невинни, включително и Западът, който е като пристрастен към въздушните бомбардировки. Русия вече е приела, че насилствената смяна на Асад не е реалистичен план за мир. Ако той трябва да си замине, то първо трябва да се отблъснат противниците му, не по-рано, пише "Гардиън".

Истинската природа на задължението на Запада в Сирия беше разкрито от Обама в речта му пред Обединените нации, където той заяви, че "алтернативите със сигурност са по-лоши".

Оказва се, че не животът на сирийците е важен. Важно е американците да се чувстват добре, завършва изданието. И очевидно западната политика в региона се провали като истинска катастрофа, заключава изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
80
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименЦяла сватба бе бомбардирана от американските сили..Има стотици избити. .защо се мълчи. .във всяка война има цивилни жертви..САЩ подпали ха арабския свят.САЩ насърчават сепаратизма в Русия. ..Китай. и в неудобните им страни..това е тяхната политика..това е ролята на нпо. ..
89
5
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като е въздух под налягане ,защо още като чуят името на Путин американците и пълнят памперсите???
88
96
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин в въздух под налягане и само *** като Берлускони и Депардийо му се възхищават. Подобни платени от Путинистан статии са част от хибридната война и нормалните хора не им обръщат внимание. Асад ще бъде свален и няма да бъде оставен да избива народа си. Жужи се провали за пореден път. Искаше да изтъргува Асад срещу отмяна на санкциите и сваления самолет, но не му стана играта.
87
3
 
53
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Разбира се, че такава статия може да се появи в Гардиън! Не в Ди Велт, не в Шпигел или от редакцията на Дойче веле! В германските медии цари робска психика и комплексарска нахъсаност! Явно в това се е възпитал о нашия Пецедент докато е поглъщал германската култура на паркингите, излегнат на задната седалка на ладата(както се хвали)Нашите *** показаха , че не могат да четат между редовете! Ето, смешни комплексари, британците ви го казват в прав текст! Прагматизъм трябва в политика!
86
62
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Абе, дайте му една табуретка на това жуже, бе! Не виждате ли, че иска да се ръкува с Обама, а не стига?!
85
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До антиседерастТи ли беше тоя, дето синът му доведе *** кравар за зет? Честито!!!
84
3
 
35
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Няма по *** същества от Софийските наркоманизирани нежни ***. На бялото казват черно, на черното бяло.
83
2
 
32
 
! Отговори
до 249 преди 8 години
Тези статий не са измислени от "днес" . Това са изказвания на известни личности в политиката. Но един зомбиран соросоидо-*** не може да го разбере защото наркотиците са му унищожили мозъкът.
82
1
 
25
 
! Отговори
непукшст преди 8 години
до бледен *** 231Ха-ха Кисинджър *** ти и такива като теб сте толкова *** ,че чак сте вдлъбнати когато нещо не знаеш не е лошо поне да се опиташ да прочетеш и понаучиш това онова . Та думата е за Хенри Кисинджър той е един от гробокопачите на СССР но такива промити мозъци като твоя дори и това не знаят ,а драскат тъпотии за това кой е *** и кой не.
81
2
 
18
 
! Отговори
P:rozapad преди 8 години
Не мога да се нарадвам на низкоинтелигентните драскачи в този сайт дето не са прекрачвали даже румънската граница!!! ПРОСТАЩИНА по БЪЛГАРСКИ!!!! Иначе КОМЕНТИРАМЕ...
80
49
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати изчанчените ви статии в услуга на Кремъл!!!! То бива, бива, ама чак пък толкова!!!
79
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спорен е въпросът.Но не може да се реабилитира един диктатор като Асад с аргументите- той е лош, но ИД са по-лоши от него,затова да подкрепяме диктатора,щото ние/руснаците/ имаме интереси и база в Сирия. Нека има избори с повече от един кандидат /той/ и тогава с международни наблюдатели сирийския народ да реши иска ли Асад за ръководител,а не той да се самоназначава.Това е престъпна диктатура.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аферки, пак заповядайте драги. Ние сме тук и ще ви чакаме.)
77
61
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин се върна като *** от безсмислената си екскурзия в Ню-Йорк. Просто отиде там само да се излага както себе си така и руснаците. Нали трябва да има и смешници на такива мероприятия да развеселяват участниците. Руския маладец се справи доста успешно в ролята на световен клоун. Всички много му се смяха на глупостите които надрънка и натвори през последната година.
76
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до ти виждал ли си арабиА ти госпожо си виждала и то от близо. Аре бегай от тука, да се мандръсаш с тия за един чорапогащник като студентка, не те е срам! Пфу!
75
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 242Понял ?Понях, че си по голам *** от Башар и Путин взети заедно.
74
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти виждал ли си араби бе ***.Знаеш ли че има хиляди водачи и банди там с оръжие в ръка.Това не ти е компютъра да го контролираш някък.В Ливан има война от 100 години и не може да спре ***.Арабите всеки ден искат и имат нови интереси.Бен Ладен беше агент на ЦРУ и те си го взеха.Тогава имаше някъв контрол-сега нямат никъв.Асат трябва да унищожава ИД защото иначе ще дойдат ЕС и у вас.Понял ?
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гогов, баба, дедо са от отбора на варненската "афера". Хвала! ))))))))
72
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е прав. Всички знаят товаАми как няма да е прав като му разпраха вчера *** в Ню-Йорк. Той човека се беше приготвил да клеца американците, но те го издебнаха и сега ще му се наложи да стои прав доста дълго време.
71
0
 
27
 
! Отговори
един човек преди 8 години
ясно е вече на всички че руснаците не са толкова *** за колкото ги представят,също така са и войнствена нация която не е съгласна с някои точки от новия световен ред..по точно го отхвърля..така ще е значи още известно време