Путин е прав. Всички знаят това – Путин не греши!

"Гардиън" за реализма на случващото се в Сирия и борбата с ИД
29 сеп 2015 22:20,
321
Путин е прав. Всички знаят това – Путин не греши!
Снимка: Reuters

Путин е прав. Всички знаят това - Путин не греши, що се отнася до мнението му, че начинът да се прекрати нескончаемото колене и бесене в Сирия е чрез по-тясно сътрудничество с правителството на Башар Асад и неговите ливански и ирански подръжници, пише "Гардиън".

Това е реализмът в политиката. Това диктува прагматизмът. В стабилния Запад външната политика дълго време беше просто клон на вътрешната политика, с малко повече морал. "Какво да правим" в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, дори Украйна беше продиктувано от въпроса "Кое би изглеждало добре?", а не от логичните доводи "Какво би сработило?".

Резултатът от надприказването на световните лидери в Ню Йорк на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН е ясен. Владимир Путин събра още малко карти, с които да играе. Той вече изпълни двата си основни дълга като лидер на Русия - стабилност и гордост. Сега обаче се изправя пред бушуващи се се малцинства по границата с Европа и сериозна заплаха от мюсюлманските съседи на юг. Той е решен да стане още по-добър играч. Досегашната му сцена не му беше достатъчна. Той разбра Иран, Индия и Сирия, коментира авторът.

Това твърди и ветеранът в дипломацията Хенри Кисинджър. В своя реч, изнесена в Лондон миналия юни, той призова да погледнем на Русия като на съюзник, а не като на враг в борбата с ислямския фундаментализъм. Русия и Западът споделят цивилизационни и дългосрочни интереси, подчерта той. Дълго време е трябвало да работят като едно. Лесно е за западните демокрации, изграждани от векове, да сочат с пръст недостатъците на Русия и приключението на Путин в Украйна. "Но идеята, че икономически санкции можеше да повлияят на Москва или да отслабят политиката ѝ, бяха идиотски", твърди Кисинджър.

Междувременно Сирия е сцена на най-противната анархия в света. И ако някога е имало нужда от разполагане на войски, с една чисто хуманитарна цел, то сега е моментът. Онези, които искат да сложат край на войната, не могат да избират докрай средствата си. Всички страни в една война убиват невинни, включително и Западът, който е като пристрастен към въздушните бомбардировки. Русия вече е приела, че насилствената смяна на Асад не е реалистичен план за мир. Ако той трябва да си замине, то първо трябва да се отблъснат противниците му, не по-рано, пише "Гардиън".

Истинската природа на задължението на Запада в Сирия беше разкрито от Обама в речта му пред Обединените нации, където той заяви, че "алтернативите със сигурност са по-лоши".

Оказва се, че не животът на сирийците е важен. Важно е американците да се чувстват добре, завършва изданието. И очевидно западната политика в региона се провали като истинска катастрофа, заключава изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами Русия не е ВРАГ на АМЕРИКА.Америка се опитва да манипулира целиат свят.Няма как да стане с Русия бе кравари!Европа е зависима от РУСИЯ от ВЕКОВЕ !!!
9
18
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Путин това, Путин онова...народът на Русия живее все по-зле. За 1- 2 години всичко онова което са постигнали за 10 години го загубиха........Иначе Крим наш....ха-ха-ха......
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупав шоп кво дрънкаш пак празни приказки
7
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно какво ще пише Гардиан когато на руския *** му свършат парите. Вероятно ще напишат че агента фашист от КГБ Путин вече не го бръсне никой за слива.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве ***, това Гардиън да не е някое регионално издание на Комерсант? Само нещо такова ще дойде! Или на Правда.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога игри??!?!?! Колко време е нужно да проумеят, че е нужно да се спре войната и ИДИЛ трябва да изчезне.
4
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее рашизма, най-висшата форма на фашизма.
3
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е винаги прав за българските русофил... пардон фашисти.
2
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега, прав бил путин, искате ли да се хванем на бас че тоя който е писал статията е взел някоя друга пачка или има руско име :)
1
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В стабилният Запад, външната политика била ... морал, по-скоро е оксиморон.Иначе първият и последния абзац са много точни!