Афганистанските сили си отвоюваха Кундуз

В ранните сутрешни часове там се водеше голяма офанзива
1 окт 2015 07:46,
6
Афганистанските сили си отвоюваха Кундуз
Снимка: архив, Reuters

Афганистанските правителствени сили отвоюваха от талибаните главните райони на северния град Кундуз при голяма офазива в ранните сутрешни часове на днешия ден, съобщиха официални източници от афганистанките власти, цитирани от Ройтерс.

Засега няма подробности за операцията и кои точно райони са под правителствен контрол.

"Афганистанските сили за сигурност отнеха от талибаните контрола над Кундуз тази нощ след тежки боеве", каза за Ройтерс по телефона Хамдула Даниши, изпълняващ длъжността губернатор на Кундуз.

"След като получихме подкрепления и започнахме голяма операция в Кундуз, талибаните не можаха да устоят и избягаха. Скоро ще дадем пълна информация", добави той.

Говорителят на афганистанският министър на вътрешните работи Седик Седики заяви в Туитър: "Превзет е отново и се разчиства от терористи, врагът е понесъл тежки загуби".

Талибаните превзеха Кундуз в понеделник, първата провинциална столица паднала под контрола на бунтовниците, откакто бяха прогонени от властта през 2001 г. Афганистанските сили, подкрепяни от американски въздушни удари, от два дни се мъчеха да превземат отново града.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
християнин преди 8 години
Най-много араби са избити от араби.