Близкият изток щеше да е по-стабилен със Саддам и Кадафи

И в Сирия ще стане пълна каша, прогнозира Доналд Тръмп
Обновена: 5 окт 2015 09:25 | 4 окт 2015 21:56, Красимир Ангелов
145
Близкият изток щеше да е по-стабилен със Саддам и Кадафи
Снимка: БТА

Близкият изток щеше да е по-стабилен, ако Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи бяха още на власт, съответно в Ирак и Либия. И няма две мнения по въпроса, заяви днес Доналд Тръмп, един от водещите претенденти за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ догодина, цитиран от Ройтерс.

Пред американската телевизия NBC Тръмп спомена тези две държави, правейки паралел със сегашните усилия за сваляне от власт на сирийския президент Башар ал Асад.

“Ако погледнете Либия и видите какво направихме там, това е пълна каша. Ако погледнете Ирак на Саддам Хюсеин, видите какво направихме там, това е пълна каша”, коментира американският милиардер. Тръмп предупреди, че в Сирия ще се случи същото.

Попитан дали Близкият изток щеше да е по-стабилен, ако Кадафи и Саддам все още бяха на власт, водещият републикански претендент за Белия дом според проучванията на общественото мнение в САЩ отговори лаконично: "Разбира се, че щеше да бъде."

По-рано Тръмп обяви, че поддържа кампанията на Русия в борбата с джихадистката групировка "Ислямска държава", въпреки че Москва подкрепя режима в Дамаск. Сирийският президент Башар ал Асад може да бъде заменен от някой много по-лош, се аргументира той миналата седмица.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Дж преди 8 години
До 114, или като дойде на власт прави това което му се каже
74
0
 
0
 
! Отговори
Край преди 8 години
И Обама е съгласен - готов е да се извини на Либийците, Иракчаните и Сирииците, че им е разсипал държавите. Ще се извини как няма, нали на докторите в Афганистан много им се извини.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДИН ОТ ТЯХ ПОНЕ МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ...
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с Асад...Но стабилни, демократични и светски рържави на империята не ѝ трябват. Трябват диктатори като семейство Сауд...
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако този човек остане жив ще вкара в правилната посока САЩ. Но ми се струва, че ще получи куршум в главата. Дано да не изляза прав но историята на тази държава го е показала. Такива като него които не са в определена клика и не могат да бъдат управлявани задколисно ги убиват.
70
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво толкова му се радвате, казва неща които всички знаят......... Той и Обама си го знае това, те на САЩ мир не им трябва........
69
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доналд Тръмп е голям шоумен ,толкова голям ,че превръща политиката в цирк много по-голям отколкото е в действителност.Понякога примитивните коментари изглеждат много убедителни и аха да им повярваш ,ако сам не потърсиш отговора.
68
16
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
И Сталин да беше жив ,сега децата на половин България щяха да носят неговото име.
67
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом нашите ***, го харесват,това е знак, че нестава.Хайде бегай на плаж, вАтлантик сити!
66
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп и да не стане президент - доста им подля вода на сегашните управляващи кашавари!Надали ще му простят!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иран щеше да е по-добро място със Шаха, но уви. Просто пътя в тези държави е пътят Ал-Сиси/Мубарак. Дано са си взели поука и го последват. Един съветски *** се заменя с про западен военен с желание да либерализира страната постепенно. На тия няма как да им се даде свобода и да не стане като в изброените държави. Трябва по малко да се цивилизоват с образование и така след 1-2 поколения да има резултат. Вижте разликата в Египет от преди Мубарак и сега? 30 години, но е свършил нещо
64
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама, Тръмчо трябваше детето ти да беше в самолета от Локърби,да те пита тогава ,така ли ще говориш?Абе нямате ли нормални съветници, та повечето изкукахте.Един ден нормално,на другия глупост!
63
2
 
43
 
! Отговори
ишщ преди 8 години
Прекалено много истини казва този американец , които са неудобни за върхушката и няма как този човек да стане президент. За Америка е важно да има лидери, които се борят за световно господство , а не такива като Тръмп. Кухата америкаанска държава с нейната куха валута изисква президенти тип Агресори. За тази цел чрез манипулации вероятно ще сложат г-жа Хилъри Клинтън.Да сте чули идеите на Тръмп да се показват по "националните " медии? В тези "медии" и директори и журналисти се одобряват от САЩ.
62
1
 
31
 
! Отговори
Сноудън преди 8 години
Дано Тръмп не стане президент. Акулите няма да го търпят. Чака го съдбата на Джон Кенеди.
61
3
 
76
 
! Отговори
iskren преди 8 години
До някойсамо дето тоя кукундел е прав; и Садам, и Кадафи държаха здраво и нямаше проблеми, докато не се намесиха големите "демократи" от САЩ и не всяха хаос навсякъде; замисли се защо САЩ не внесат малко дмеокрация в Саудитска Арабия???
60
3
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един умен американец!!!!! Абсолютно сигурно е, че този няма да стане президент!
59
0
 
45
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Аааа, добро утро
58
1
 
43
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Абслютно - абсолютно - е ПРАВ - г Тръмп ...- дано стане Президент и озапти *** алчни сенатори - -- но едва ли- алчноста е еднаква при богатите - няма значение колко милиарда имаш -- искаш ОЩЕ и ОЩЕ ,,( и Тръмп е такъв)
57
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп го е разбрал това но другите американски политици,като Буш Клинтън Обама и кръговете около тях не искат да го разберат!
56
0
 
53
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Я.? Тоя какви ги говори ? Къде остави налагането на " демокрация" ?Едва ли ако спечели ще повтори казаното но, поне казва истината.От две злини по добре , малкото зло.Кога ли наш " политик " ще се осмели да каже това ?