Сирийската армия е изтласкала джихадистите от Ал Бахса

Това се случило с помощта на руската авиация
10 окт 2015 10:24,
102
Сирийската армия е изтласкала джихадистите от Ал Бахса
Снимка: архив, Reuters

Сирийската армия е изтласкала джихадистите от град Ал Бахса с подкрепата на руската авиация, съобщи РИА Новости, цитираки сирийски военен говорител.

Според него армията се е изправила срещу добре обучени бойци, воювали в Афганистан и Ирак, които обаче, са били принудени да отстъпят, пише БНР.

Ал Бахса се намира на около 100 км югоизточно от град Латакия, където са базирани руските самолети. В началото на август градът бе превзет от бойци на въоръжената групировка "Джебхат ан-Нусра", която е подразделение на "Ал Кайда".

"Ал Джазира" на свой ред информира, че бойците на "Ислямска държава" са завзели няколко села в близост до втория по големина сирийски град Алепо. Според телевизията, след светкавично нападение, джихадистите изтласкали бойци на съперничещи й опозиционни групи от населените места и в момента се намира съвсем близо до града, който е поделен на сфери на влияние между силите на режима и антиправителствени групи.

Още по темата

Съединените щати очакват до края на седмицата да проведат нови преговори с руските военни за безопасното използване на авиацията в Сирия, където двете страни водят паралелни въздушни операции, съобщи говорителят на Пентагона Питър Кук.

Министерството на отбраната на САЩ е получило официален отговор от руското министерство на отбраната относно предложението на Пентагона за обезпечаване на безопасност в хода на въздушните операции в Сирия. Вашингтон се запознава с руския отговор и преговорите вероятно ще се състоят до края на седмицата 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
20
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
Това на снимката е израелски танк "Меркава", аман от некомпетенти !
13
1
 
15
 
! Отговори
циника преди 8 години
20, едно е да имаш фронт, друго е да откриеш широк фронт срещу някого. Отвори картата и виж къде се намират ИД, виж къде се намират Нусра и виж как са разположени асадистите. За да се открие широк фронт срещу ИД трябва да се овладее линията Хомс-Хама.
12
0
 
20
 
! Отговори
циника преди 8 години
настъпва другия път. знам, че някои медии цитират източници именно от ислямистите, които се опитват да пробутат за абсолютна истина, но хайде малко си поохладете ентусиазма от твърде жадуваната от вас победа на халифата. Първо ще бъдат убити Нусра и другите финансирани от Мюсюлмански братя и Сауд. Арабия главорези и после ще започне основната задача - унищожаването на ИД
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кой то едно е да подкрепяш друго е да лъжеш реалностите са ИСИЛ си печелят а руснака замазва с несигурни победи срещу Нусра----------------------------Чакай, нали непобедимата ви армия вече една година бомби ИДИЛ, защо още не сте го победили? Къде са вашите сигурни победи?
10
2
 
24
 
! Отговори
циника преди 8 години
според *** стратегически гении руснака и сирийската армия трябва скко-подскок, да прескочат някак си Нусра , за да се бият срещу ИД и така да попаднат между два огъня.хахахахахахаха. Ей, какви гении, бе!
9
0
 
18
 
! Отговори
Irak преди 8 години
Иракцы обвинили США в помощи террористам, обнаружив на позициях Исламского государства американские парашюты. Это подтверждают кадры, которые опубликовал в своем Twitter журналист Хадер Ах-***.На видео группа иракцев демонстрирует предположительно американские парашюты и ящики со снабжением.
8
1
 
26
 
! Отговори
циника преди 8 години
нахалството наистина е много голямо.Значи според хорицата,индоктринирани с прекомерен соросоизъм,руснакът вече със сигурност губи след едноседмична кампания. Но пък едногодишната кампания на Щатите, кято доведе до двукратно увеличаване на територията на ИД не е загуба. Хайде, мълчете и гризете ноктите:).Били печелели срещу Нуесра, а не срещу ИД.Ами естествено,че първо трябва да ударят намиращите се по на Изток Нусра и след това да открият фронта срещу ИД.
7
0
 
23
 
! Отговори
До кой преди 8 години
Написал си го доста точно. Всеки РАЗУМЕН човек. Но за всички е очевидно, че европа се управлява от интелектуални амеби и чехълчета.Америка и околните ислямски държави си следват интереса. Затова няма да ги коментирам. Но поведението на европа е най малкото малоумно. Интересите и напълно съвпадат с интересите на Русия. Войствения ислям и всички, които го подкрепят и финансират са най голямата заплаха от нашествията на татари и турци насам.
6
1
 
25
 
! Отговори
циника преди 8 години
5, а бе човече, какво фиаско след едноседмична кампания? Щатите удрят от година и половина и такива като теб дума не продумаха за фиаско, въпреки увеличаването на влиянието на ИДИЛ в Сирия. А реалната кампания срещу ИД още не е започнала и всеки с поне грам мозък може да се сети защо.Достатъчно е да отвори една карта и да види,че мащабна сухопътна кампания срещу ИД може да се осъществи само след като бъдат разбити другите джихадисти по линията Хомс-Хама-Алепо-само тогава ще се открие фронт
5
2
 
18
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Те са болни от ежедневното "предозиране с умерени евроатлантически наркоточни ценности".
4
3
 
33
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Успех, братя руси!
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво е "ударила" несъществуваща американска коалиция? Те изобщо някога пращали ли са авиация в Сирия или всичко беше съчинения?
2
1
 
36
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
То и друг възможен сценарий няма. Победа.
1
1
 
22
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
"Пише БНР"??? Българското Национално Радио пише???? Сериозно ли бе драги журналисти? Някой май е седнал да прави статии директно от дискотеката в нетрезво състояние. Досега не съм чувал радио да пише, ама щом вие грамотните казвате, сигурно е така. Ето, днес научих нещо ново. Националното радио Христо Ботев - пише.