Руски въздушен удар разруши болница в Сирия

Поне 13 са загинали, сред тях и физиотерапевт
186
Руски въздушен удар разруши болница в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Най-малко 13 души са загинали при руски въздушен удар по селска болница в Северозападна Сирия, съобщи за Франс прес Сирийският център за наблюдение на човешките права.

Още по темата
Болницата се намирала в село Сармин, провинция Идлиб.

Сред жертвите има физиотерапевт, пазач и член на гражданска защита, посочва Центърът.

На болницата са причинени големи щети, каза за АФП служителка на Сирийско-американското лекарско дружество, която ръководи здравното заведение. Служителката пожела да запази анонимност и не уточни дали ударите са нанесени от руски самолети.

Руското министерство на отбраната днес съобщи за извършени удари над Сармин, но не спомена болницата.

В огласено в последните седмици комюнике Сирийско-американското лекарско дружество съобщи, че при въздушни удари е била улучена една от болниците му в провинция Хама, при което са били причинени тежки поражения на сградата и са били ранени служители на дружеството.

Сирийският журналист и активист Маамун ал Хатиб наскоро каза за АФП, че руски въздушни удари са поразили две болници в провинция Алепо./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
7
 
! Отговори
Др. Гигълс преди 8 години
Болницата е била клиника по гастроентерология и в нея са се лекували канибали от ИД със тежки стомашно-чревни заболявания причинени от прекомерна консумация на човешко суши. Но проф. др. Путин е провел 100% успешно лечение благодарение на новия метод наречен "ракетна ректоскопия с термобарична терапия". Аллах акбар!
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О, то сега се започва. Очаквайте тези дни нова "новина" от Сирийският Магазинер от Ковънтри. - руски удар над безгрижна сватба или поне детска сирийско-американска градина . С мноого загинали невинни.
86
0
 
4
 
! Отговори
Как'Сийка преди 8 години
Една жена каза......че по селата няма болници. Те са в по-големите населени места.
85
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Тази "новина" изпълзя вчера, но не беше потвърдена от нито една световна агенция, дори Aljazeera. Източникът е "Сирийско-АМЕРИКАНСКОТО лекарско дружество.", доколкото порових го има само на фейсбук страницата им. Няма никакви снимки и се говори за ПОЛЕВА болница... Та нашите папагали днес явно по атлантическа команда пуснаха "новината" да поокряка района и май малко са се попрестарали със засилката...
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокоНовината е чиста лъжа, драги Коко.
83
1
 
7
 
! Отговори
Баба Василка преди 8 години
Клевета! Черна клевета от американските измамници! Аз се чудех, как толкова време мълчаха и не изръсиха нещо лошо. Ама ето, че казаха, тези американци само гроба ще оправи.
82
0
 
18
 
! Отговори
haha преди 8 години
преди всички да се джафката - осмисляйте нещата които чете...: Заглавие: Руски въздушен удар разруши болница в Сирия...По надолу: Служителката пожела да запази анонимност и не уточни дали ударите са нанесени от руски самолети.И още по-надолу : Сирийският журналист и активист Маамун ал Хатиб наскоро каза за АФП, че руски въздушни удари са поразили две болници в провинция Алепо...И как това до сега не огласено от АП или някой друг ...МИСТЕРИИ
81
3
 
8
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
Позициите на САЩ и Русия са много блзки по въпроса за войната в Сирия. Според краварите има два вида канибали-собствено канибали/ ИДИЛ/ и умерени канибали/ спонсорирани и въоражавани от САЩ наречени умерена опозиция.Според Москв също има два вида канибали-собствено канибали и умрели канибали независимо кой ги финансира и въоражава.Второто виждане започва да преобладава в света. Затова носителят на второто мнение придобива всв по голямя политическа тежест.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за физиотерапевта,той е бил вероятната мишена на удара?
79
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Григорий Распутин 139Окупацията на прибалтика и северната война с Финландия са наложени ВОЕННИ решения въпросните "Плюнки" на картата както показва и сегашната Руска политика никой не ги интересува. Там ресурси няма. Прибалтика е окупирана за да не се повтори похода през Холандия заобикаляки Мажино в северен вариант. Земите дето са отнети от Финландия реално ивица от няколко десетки км са осигурили "Пътя на живота" през Ладожкото Езеро Зиме и Лете(с катери) и Ленинград е устоял на блокадата.
78
1
 
19
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Башар Асад е построил болница в село!!! Тези са били много напред със здравеопазването. Ех да имахме и ние такива диктатори, които да виждат нещо повече от асфалт.
77
2
 
3
 
! Отговори
коко преди 8 години
Разбирам нашите *** новината не е добра за тях!Но така е когато се бомбандира покрай сухото гори и мокрото.Неизбежно е да пострадат и цивилни.Руските бомби едва ли са по-хуманни от американските така че....
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА БЕ ДА ...АЛО ЗАПАДНИ КЛАКЬ.ОРИ ПАК ПОДЛИВАТ....НЕ Е НИКАКВА БОЛНИЦА ...ТАМ Е ИМАЛО СРЕЩА НА РЪКОВОДИТЕЛИ НА 7 ГРУПИРОВКИ -ТЕРОРИСТИЧНИ .ТЕ СА СЕ СБРАЛИ ЗА ДА ОБСЪЖДАТ ОБЕДИНЯВАНЕТО ИМ ...ПРИСТИГНАЛИ СА С 7 КОЛИ С КАРТЕЧНИЦИ 13 ЧОВЕКА -ПРОСЛЕДЕНИ СА С РАДИОЛОКАТОРИ НАЗЕМНИ И СА УНИЩОЖЕНИ В БУНКЕРА .... СТИГА С ДЕЗИНФОРМАЦИЯ . ГЛЕДАЙТЕ ПОНЕ И ДР. ТВ .ЩОТО ГО ПОКАЗВАТ ЗАСНЕТО ЗА ТАКИВА КОИТО ПОСЛЕ БЯЛОТО ГО ИЗКАРВАТ ЧЕРНО
75
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха "селска болница" аман от пропаганда тип ред нек от тексас....
74
2
 
22
 
! Отговори
Dolya преди 8 години
Болницата на терористите, естествено е да я бомбардират, малко им е.
73
3
 
30
 
! Отговори
Абонат преди 8 години
"служителка на Сирийско-американското лекарско дружество, която ръководи здравното заведение"Само от това изречение става ясно че тази "болница" е база затерористи, спонсорирани от ФАЩ. А това с терапевтът верно е смех
72
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е възможно!!! Братските савецки колхозни ракети носят само мир, дружба, благоденствие и равенство. Болшевишките бомби са най-хуманните бомби които човечеството е виждало. Щом колхозен *** бомардира болница е винаги добре дошло, ако е някой друг - не!
71
5
 
23
 
! Отговори
ей преди 8 години
Камелия, по-слагаческа статия не съм чел - загинал и 1 терапевт, хахахахахах.Как може да сте толкова жалки същества журналистите!?
70
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 132Незнам колко *** трябва да си, щото простотията не означава, че човек е лишен от реална преценка което се нарича глупост, обаче ти изглежда си доста глупав човечец, доста , ДОСТА.
69
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен..131...В Кундуз имаше снимки,видео,разказваха очевидци....а тук инфото е поднесено само като "една жена ми каза".....А в последно време и за събитията в Украйна с Боинга и за Сирия сега,новините от запад са такива--една жена ми каза....или видяли инфото във фейса...............А ние искаме ФАКТИ--снимки,видео и т.н.