46 души от едно семейство загинали в Сирия при въздушен удар

Според местни жители той бил нанесен от руската авиация
25 окт 2015 13:35, Елка Василева
55
46 души от едно семейство загинали в Сирия при въздушен удар
Снимка: архив, Reuters

Правозащитната организация "Хюман райтс уоч" призова Москва да разследва информация за смъртта на 59 цивилни при въздушни удари в Сирия, които според местни жители са нанесени от руски самолети, предаде ДПА.

При един от въздушните удари срещу къща в контролиран от бунтовници анклав северно от град Хомс са загинали 46 души от едно семейство, включително 32 деца.

Втори въздушен удар е поразил пекарна, отнемайки живота на 13 цивилни и бунтовнически командир.

Местни жители смятат, че въздушните удари от 15 октомври са били нанесени от руски самолети заради звука, който са издавали, и височината, на която са летели.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, който следи хода на конфликта чрез мрежа от активисти, съобщи, че на 15 октомври при нападения на руски самолети и сирийски артилерийски обстрел в района са загинали 60 души, включително 17 бунтовници и 30 жени и деца.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Сириявъздушен удар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се учудвам тук има на един адрес 150 човека!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е това семейство от 46 души !
24
12
 
3
 
! Отговори
Разлика преди 8 години
До ....американците си признаха и поне се извиниха , руснака краде , убива и никога не е виновен . така знам от моите родители след 44 год . съветската окупационна армия са крали на воля и са изнасилвали масово .
23
10
 
3
 
! Отговори
спрете престъпницит преди 8 години
престъпници и убийци -това е руската комунистическа система
22
1
 
10
 
! Отговори
.... преди 8 години
А "Хюман райтс уоч" кога ще разследва ударите над болница на Лекари без граници? О, да, гръмнаха я САЩ, значи ще я заметем под килима.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ААА, не се впечатлявайте толкова. Новината е от Сирийския център за наблюдение на човешките права, който се състои от един член, който е на квартира в Лондон и от там разпространява лъжи. Новината за бомбардираната болница беше пак негова.
20
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Да приемем че всичко което е написано в статията е вярно. Нещо да ви прави впечатление? Кака така около убитите терористи има толкова много деца? Вярно е че Рашките нямат все още 100кг управляеми бомби за да има по-малки разрушения, но чак пък толкова невинни жертви и все деца. Като се казва има нещо гнило в Сирия.Това гнило нещо се казва ЗАЛОЖНИЦИ на всеки шеф малък или голям в ИД и сие терористични групировки. След БЕСЛАН заложници никога не са спирали Рашките. И сега не ще спрат ударите.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da karat nared vsichki tam sa teroristi ot malkia do golemia...
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес сирийски опозиционен лидер Фахд-Ал- Масри направи изявление:"Сирийската свободна армия Е ГОТОВА да преговаря с Русия. Предлагаме да проведе преговори в Кайро."
17
2
 
15
 
! Отговори
Безчувствен преди 8 години
Да, 46 души, все зрели брадати мъже...
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46 души не е семейство, ацяло племеНе че трябва да ги избият
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, дойде дългоочакваната 'новина' за 32 дечица , загинали от руски удари. Преди дни пак тук се пръкна 'новината' за уцелена сирийско-американска селска болница от руски удар, сега дойде ред и на децата. Да ви напомня нещо за други болници и въздушни удари ?
14
2
 
38
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Лъжите и пропагандата почивен ден нямат. Преди няколко дни написаха че била бомбардирана болница. Но не казаха, че болницата е била клиника по гастроентерология и в нея са се лекували канибали от ИД със тежки стомашно-чревни заболявания, причинени от прекомерна консумация на човешко суши. Но проф. др. Путин е провел 100% успешно лечение благодарение на новия метод наречен "ракетна ректоскопия с термобарична терапия". Аллах акбар!
13
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩО НЕ ПИШЕТЕ ЧЕ ИД превзе пътя ХОЛМС АЛЕПО който е и ЕДИНСТВЕН снабдителен за асадистите при Алепо
12
1
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тия съвсем загубиха мярката-семейство от 46 души....То и по нашите циг.ански махали няма такова нещо.Това къща ли е или начално училище???А,може да са се регистрирали предизборно,като у нас,кой знае?Само че там няма да е предизборна,а следбомбена регистрация!
11
2
 
10
 
! Отговори
2 преди 8 години
малко са...още трябва
10
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има само руска и сириска авиация някой от тях ще е
9
1
 
23
 
! Отговори
една баба каза преди 8 години
Тия "статии " по недоказани сплетни не им ли се викаше КЛЕВЕТА?Или откровено ЛЪЖА с цел информационна мянипулация!?Новинарите които се имат за НЕ -жълти не трябваше ли да не разплискват информационната помия?
8
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V otgovor izbiyte 59 jeni i deca rusnaci,kakvoto povikalo takovo si otgovorilo elementarno
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Местни жители смятат, че въздушните удари от 15 октомври са били нанесени от руски самолети заради звука, който са издавали, и височината, на която са летели." станали са яко експерти там с тея самолети всеки ден, сигурно децата си играят на "познай кои е самолета по звука му" всеки ден...като цяло медиите могат да си измислят новините както си искат, само че вече хората не им вярват толкова много както преди. (неговоря за днес.бг макар че и те са мижави и манипулативни, а за източниците им)