Битката с тероризма – Трета световна война!?

Нужно е да се обединим, смята кралят на Йордания Абдула II
2 дек 2015 14:07,
25
Битката с тероризма – Трета световна война!?
Снимка: архив Reuters

"Случващото се в Близкия Изток днес ще оформи сигурността и стабилността на Европа за идните десетилетия. Затова аз наричам войната срещу тероризма Трета Световна Война, просто с други средства. Също така е важно за всички нас да се обединим в тази екзистенциална война. Това не е война, която трябва да ни разделя, но война, която трябва да ни обедини в споделени интереси, общи принципи и фундаментални човешки ценности", пише кралят на Йордания Абдула Втори в своя статия, публикувана от британският "Telegraph".

Часове преди в британския парламент да се гласува участието на британските въоръжени сили във въздушните удари срещу "Ислямска държава", йорданският крал посочва, че участието на британската авиация "може да има решаващо значение" за развитието на конфликта.

"Терористите са взели на прицел всички нас, невинни мъже и жени независимо от раса или религия. Ние сме длъжни да водим тази война и да я спечелим, обединени като глобална общност. Това е война, в която няма граници, няма география, няма демография. Тя не е ограничена само в Сирия или Ирак, а се разпространява в Африка, Азия, пламъците й достигат Европа и останалия свят. Ето защо задача номер едно за всички нас е да се обединим пред лицето на тази война, заплашваща целия свят", пише Абдула.

Според краля джихадистите от ИД нямат нищо общо с истинския ислям. Тоя напомня, че "нашите две страни действаха рамо до рамо в бойните действия в Ирак срещу тези бандити и ренегати".

Кралят на Йордания посочва, че военна операция е само част от решението за осигуряване на стабилно бъдеще не само за Сирия, но и за целият свят.

"Обръщаме се към вас, нашите приятели в Обединеното кралство, Европа и света, застанете в единен фронт с нас, за да се противопоставим на това предизвикателство и да избавим света от тази глобална заплаха", призовава крал Абдула. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Истината преди 8 години
За да можем да водим която и да е битка, трябва да можем първо да идентифицираме противника. Противника в случая не е "тероризма". Противника е исляма, тероризма е оръжието, с което исляма води войната си срещу християнската цивилизация. Всичко друго са врели-некипели. Докато тази истина не се казва свободно от всички, ще продължават да ни режат гърлата и да крещиме "лоши терористи"!
14
3
 
2
 
! Отговори
angel преди 8 години
до пост номер 2.ти ходил ли си някога в йордания бе ахмак.имаш ли и най бегла представа каква страна е направил абдула.***,виж и тогава наричай хората лицемери.по големи лицемери, ***,убийци,терористи и изобщо целия негативизъм на човешкия геном е събран в една дума .КОМУНИЗЪМ.капиш
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се обединим. Но срещу исляма ,който е мракобесна религия.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдете малко по конкретни ! Не с тероризма, а с ислямизма (майката и бащата на тероризма) !
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдете малко по конкретни ! Не с тероризма, а с ислямизма (майката и бащата на тероризма) !
10
0
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Strategiya vurhu razvitieto na ikonomikata i politikata i kulturata v Bulgariya
9
8
 
3
 
! Отговори
do 7 преди 8 години
Манипулация викаш? Хм, интересно. Нали знаеш, че единствените терористични актове след втората световна и по време на нея са били проведени от комунистическото завормящо се тогава движение? Ясно ли ти е това. Единственият друг атентат в България е случаят в Бургас. С атентати и манипулации, с изтребване на старият елит комунистите взеха властта в България. Надявам се, че ти е ясно това. Или в днешните учебници пише нещо друго? Комунистическо присъствие, може би?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярвам ви, , кралят на Йордания! Били яко прогонени от вас палестинските бежанци- терористи през 1970 г. За тези, които не знаят -черен септември 1970г. Хайде, Абдулла, напред!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки, който смее да сложи думаите тероризъм и световна война в едно изречение е ***! Какво значи трета световна война? Тероризъмът няма държава, няма и граници. Това са индивиди! Световна война срещу индивиди не може да се води. Водят се битки в малки групи и по електронен път. Какви световни войни бълнувате, направо не знам в кое село живеете хора.
6
1
 
9
 
! Отговори
ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ ,БЕ. преди 8 години
.....РУСИЯ ВИ БОМБАНДИРА ВСИЧКИТЕ ------НЕМА МИЛОСТ!!!
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
опаткайте казачугите в Сирия за начало, а след това и ИД.
4
2
 
27
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Битката с тероризма САЩ я водят много отдавна, ама кога ще почнат битката СРЕЩУ тероризма?
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, Абдулла! Перфектни думи!! Йордания дали да участват в борбата срещу ИД? Достатъчно перфектни думи, то е време да се действа! Хайде!
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабските благородници са лицемери, на този поданничките му живеят забулени в шериат, а жена му ходи както си иска все едно не е арабска кралица.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...но война, която трябва да ни обедини в споделени интереси...К'во??? Я пак???