Меркел пак омекна за бежанците на границата

До ноември са регистрирани близо 1 млн., искащи убежище в Германия
12 дек 2015 14:06,
54
Меркел пак омекна за бежанците на границата
Снимка: Reuters

Германската канцлерка Ангела Меркел смекчи отново тона и заяви, че няма да затвори германските граници за прииждащите бежанци.

"Работя за намаляване на броя на мигрантите, (пристигащи в Германия), но е илюзорно да се смята, че проблемът с бежанците може да бъде решен на германско-австрийската граница. Проблемът с големите придвижвания на бежанци може да бъде решен само с международно сътрудничество", казва тя в интервю за в. "Аугсбургер алгемайне" преди конгреса на нейния Християндемократически съюз (ХДС).

Още по темата

Според нея бежанският проток може да бъде овладян само с по-добра охрана на външните граници на ЕС и със засилено сътрудничество с Турция, от където най-много сирийски бежанци поемат към Европа.

Канцлерката смята, че от съществено значение за решаване на проблема е споразумение между европейските страни, както и уреждане на конфликтите в Сирия и Либия.

"Ние всички високо ценим свободното движение на хора, стоки и услуги. И никоя страна в Европа не се нуждае от него повече от Германия. Но то може да действа дългосрочно само ако външните граници на Европа са охранявани. Ако като канцлер определя лимит на броя на мигрантите, пристигащи всяка година, и ако този лимит не бъде спазван, защото пристигат повече хора, ще се окаже, че не съм изпълнила едно обещание и че проблемите ще станат по-големи, а не по-малки", продължава Ангела Меркел.

В интервюто тя изключва всякакво сътрудничество със сирийския президент Башар Асад в борбата срещу джихадистката "Ислямска държава".

"Международният съюз срещу ИД не включва Асад и неговите войски. Да не забравяме, че повечето бежанци, дошли у нас, са избягали от Асад. Той продължава да хвърля бомби-варели срещу собствения си народ. За него не може да има бъдеще начело на държавата", казва Меркел и отправя призив за политическо уреждане на конфликта с преговори между режима и неговите опоненти.

ХДС се събира на конгрес в понеделник и вторник, а на него канцлерката е изправена пред растящо недоволство в партията си, която иска да определи лимит за броя на бежанците, приемани в Германия.

Между януари и ноември т.г.са регистрирани близо един милион души, искащи убежище в Германия, сочи статистиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
видяхте ли защитник на даиш обвинява асад че си убива народа
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая що не вземе да млъкне най-после, като не може да каже нещо умно? Когато човек не знае какво да говори, по-добре да се научи поне да мълчи! Не стига дето цяла Европа носи последствията от голямата и уста, ами продължава да плещи простотии...
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки политик ползва двойнициТая има няколко
35
0
 
0
 
! Отговори
роро преди 8 години
Луда откачалка.
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
все пак незабравяйте че тези имигранти са отрочетата на диктатори като садам и кадафи подкрепяни от Москва
33
0
 
4
 
! Отговори
стига вече преди 8 години
Стига вече истерии. Германип ще си се опри. Меркел е път ница просто. И най-доброто е да закрият почти всички медии, защото тяхната дейност с базира на стремеж за оцеляване всички средства. И аз можех да стана журист и репотер, но не се съгласих. Т.е. се иска многоп талан работиш в медии. Ние да мислим с тази ежедневна промив.. ка на мозъци. Упражнение-не гледайте медии и наблюдавайте промяната в мисленето чувствата си. После споделете
32
1
 
3
 
! Отговори
Обонго иска банан преди 8 години
Остава да се надяваме на следващия президент на САЩ. А дано.
31
2
 
28
 
! Отговори
Бръм-бръм преди 8 години
Повечето бежанци, дошли у вас, мамче, въобще не са от Сирия. Как така бягат от Асад?
30
18
 
4
 
! Отговори
бивш емигрант в Герм преди 8 години
Политиката на Меркел спрямо бежанците е напълно правилна. на Германия заради катастрофално ниската раждаемост и трябват по 1 милион бежанци годишно за да има икономически растеж. Иначе край с високия стандарт на живот.От друга страна никой нормален човек не би искал да живее със студени фашисти като немците.Напускащите Германия поляци, руснаци, чехи, словаци и испанци са повече от новопристигащите.Така че единствените хора които трайно биха се установили в германия са бедни гладни мюсюлмани.
29
1
 
26
 
! Отговори
Хасму преди 8 години
Баба Меркел, жена на годината, сложи началото на края на Германия. Нямат интегриране амуджите, имам удоволствието да го наблюдавам директно това. Горките германци, наистина
28
2
 
12
 
! Отговори
EP преди 8 години
До 321Тази политика е достигнала "the point of no return" и няма да спре. Късно е вече. Само по-зле ще става. Меркел няма да подаде оставка, ще си изкара мандата, защото такъв е планът. Този, който дойде след нея, ще провежда същата политика, каквото и да изберат немците! Горките немци...нямат късмет никакъв!
27
1
 
13
 
! Отговори
2 преди 8 години
не политици управляват Европа, а гейове, лезбиики, нудисти и псевдодемократи.....тежко ни..
26
1
 
33
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Германия за Трети пореден път ще разруши Европа!!!, за радост и щастие на САЩ!!!!
25
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
гмо мозък злобно и нахално човече съсипа европа и тръгнала да дава оценкии пари да дава германски пари защо моите евр пари
24
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАБОООООО БАБОООО!!!! ТИ *** МАМЕНЦЕТО НА ГЕРМАНИЯ!!! ДАНО НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ ДЕТО СИ ПРАВИ СЕЛФИТА ДА ТИ ГО У ЗАДНИЯТ ДВОР НА БЕЖАВИЯТ САЛОН ТА ДА ТИ МИНЕ МЕРАКА. ТОЛКОВА "УМЕН" КАНЦЛЕР ГЕРМАНИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ОТ КАКТО СЪЩЕСТВУВА. ДАНО ГЕРМАНСКИЯТ НАРОД СЕ СЪБУДИ ПРЕДИ ДА СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ГО БОМБЯТ РЕЗА.ИТЕ.
23
2
 
16
 
! Отговори
atakict преди 8 години
До Гневен българин AZ C UDOVOLCTVIE BIX OBECIL TAZI KRAVA
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената която ликвидира Германия Каква ирония а се бореха за чиста нация
21
2
 
32
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Бабата ще причини още много неприятности,преди да се оттегли безславно!Вече започна да става смешна,щом вземе да повтаря като зомбирана:"Варели-бомби" "Бягащите от Асад".Тая не може ли да запамети повече от две фрази-клишета????Издухана работа,откак ходи на инструктаж в САЩ,съвсем изперка!Колкото до "бежанците"-80% не са сирийци и най-вероятно въобще не знаят кой е Асад!
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като държите на свободното придвижване на стоки в ЕС, защо ни искахте транзитни визи на нас - белите преди 8 години, а предателко на бялата раса?!
19
1
 
27
 
! Отговори
321 преди 8 години
Ако мислите, че скоро безумната й политика ще спре, ще има да чакате. След приза "личност на годината" й се дава ясен знак, че се справила отлично и да действа още по-неадекватно, направо агресивно срещу сегашното статукво. Ще видите, че нещата в ЕС ще станат още по-зле, да не кажа кървави.