Не влизайте в Сирия, ще се върнете в дървени ковчези!

Сирийският външен министър размаха пръст на всички чужди войски
6 фев 2016 16:28,
154
Не влизайте в Сирия, ще се върнете в дървени ковчези!
Снимка: Reuters

Сирийският външен министър Уалид ал Муалем предупреди, че всички чуждестранни сухопътни войски, които влязат в неговата страна, "ще се върнат у дома в дървени ковчези", предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Всяко наземна намеса на сирийска територия без разрешението на правителството е агресия, на която ще трябва да се противопоставим. Нека никой не мисли да проявява агресия към Сирия или да нарушава нейния суверенитет, защото ще изпратим агресорите, били саудитци или турци, обратно в страните им в дървени ковчези", предупреди той.

"Това ще е съдбата на всеки, който иска да участва в агресия срещу Сирия, редом с терористите", добави министърът.

Войските на режима отбелязаха множество успехи срещу бунтовниците след намесата на руските съюзници в конфликта в края на септември, припомня БТА.

Уалид ал Муалем добави, че според нормалната логика и конвенционалната мъдрост идеята за навлизане на саудитски войски в Сирия е трудна за разбиране, но "с лудото саудитско ръководство нищо не е изключено", съобщава АП.

Вчера саудитски генерал заяви пред АФП, че неговата страна, основен поддръжник на сирийските бунтовници, ще бъде готова да се присъедини към всякаква сухопътна операция в Сирия, провеждана от коалицията против "Ислямска държава".

Руската армия заяви, че има сериозни основания да смята, че Турция подготвя военна намеса в съседна Сирия, защото струпва на границата хора и военна техника. Анкара окачестви тези твърдения като смехотворни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
4
 
! Отговори
Ей преди 8 години
аман от ***!То в турция почти няма жени висшистки,само една на 8 завършва средно(данни на американски организации) пък вече и жена пилот на изтребител им се привижда!Смях в залата!
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност не е прав. Дървените ковчези са характерни за нормални християнски погребения. А тези които пристигат, в техните страни от уважение ги пускат в трапове.
80
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
третата световна война е вече факт , дано не се стигне само до ядрено оръжие
79
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен117 прав си че ковчезите се връщат в РФ, не е официално защото не са руски военни а частни руски наемници, отдавна путин подписа закон за тайна на загиналите в чужбина наемни войници, а на бас че турците ако си бяха замълчали че са свалили СУто руснаците щяха да се правят че не знаят също, както с египетския самолет пълен с руснаци, дефектен бил, стар бил износен бил докато американците не им показаха сателитна снимка от взрива на самолета им, иначе бил износен самолета......
78
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за сирийския народ заради такива диктатори като вас, а иначе това за ковчезите от Садам Хюсеин ли го чу, и той такива песни пееше година преди да го обесят, въпроса е че сирия е една пустиня пълна със сирийци, там никой не иска да ходи дори и да се изсер...е, от там само бягат от бомбардировките на Асад и напоследък и от руските също
77
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** верно ли пилота бил кадънче?Хааааа..ей жесток е Доганката,с един куршум два шамара
76
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А,бе ше изкопаят и за руските Су , некой "стингър" тия янки .НЕМА --"СУПЕР ОРЪЖИЯ"!Техниката се развива и върви напред.Ушанките и в Афганистан го вадиха гооолем ......па после едвам ги прибраха за обратно.
75
39
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе рашките нещо май напълниха гащите и все турски аскер им се привижда откакто кадънчето гръмна су-то :)
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде *** лягайте си,че ще извикам горския...
73
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ся, човекът си направил труда да предупреди, някой пак не вярва и плюе.А какво му е на Хитлер? Само е сбъркал като е нападнал СССР
72
0
 
12
 
! Отговори
L преди 8 години
До ТихоНе ни трябва нищо чуждо, кусур ти е депутатите да станат 350 :))
71
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сега ковчези се връщат само в РФ
70
12
 
21
 
! Отговори
До 109 преди 8 години
Тихо ти наистина ли си толкова *** или някой батко ти ги наговори тази глупости? Първо ако има масиран ядрен удар по Турция България ще е не по-малко потърпевша и второ ние сме в НАТО, заедно с Турция и ако някой ги нападне все едно е нападнал нас, защото ние сме длъжни да участваме в тази война!
69
24
 
6
 
! Отговори
******************** преди 8 години
Дъртия забрави когато Сирия е била под крилото на Османска Империя , много лесно може да се види на старите карти в гугъл , Сирия е една сглобена Държава става ясно сега какво представляват мангалоидните
68
6
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
аз поддържам асад законно избран като не го харесват сирийците да си организиратизбори и да си изберат друг или да вземат оръжието и да го свалят но не правят нищоа в лодката и към германия в либия йемен ирак като свалиха законните ръководителикакво стана племе срещу племе и анархия това ще стане и със сирия ако падне асад
67
19
 
39
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
Жалко, че нямаме армия, иначе го виждах така - Търция влиза в Сирия, Русия нанася масирани ядрени удари по турската военна и инфраструктура и практически я унищожава военно за няколко минути. Българската армия с масиран танков удар и десант стига до проливите и ги анексира. Обявява се независим Кюрдистан в анадола. Турция остава в историята.
66
2
 
15
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
ВИЕ САМО СИ СВЪРШЕТЕ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА,ЗАЕДНО С РУСНАЦИТЕ,ТЕ СЪЩО ИМАТ МНОГО ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ В КОМИ ,ПЪК НАШИЯ ИЗНОС НА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СЕ УВЕЛИЧИ,МАКАР И КОНТРАБАНДНО.
65
1
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Преименувай ги ти,бе... .......НИЕ ШЕ ГЛЕДАМЕ...!!!
64
17
 
7
 
! Отговори
Кашпировски преди 8 години
34-Държави са на страната на САУД. АРАБИЯ И ТУРЦИЯ.Кого си мисли , че плаши тоя...??!В АФГАНИСТАН , ВОЙНАТА ПРОДЪЛЖИ С ГОДИНИ ...КВО ТОЛКОВА...??!За Сирия има още мноооого... време!ТАМ "мръсния бизнес"----ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА!
63
8
 
11
 
! Отговори
Тодор Живков преди 8 години
Българи, да стъкмим едно доброволно преименуване на българските сирийци!