Сирия няма друг избор освен победа във войната

Асад: За освобождаването на страната ще бъде платена висока цена!
16 фев 2016 10:37, Елка Василева
60
Сирия няма друг избор освен победа във войната
Снимка: архив, Reuters

Сирия няма друг избор освен победа във войната, заяви в Дамаск президентът Башар Асад, цитиран от агенция САНА, предаде ТАСС. Асад, който говори пред членовете на националния адвокатски профсъюз, предупреди, че за освобождаването на страната от терористите "предстои да се заплати висока цена".

По думите на Асад Западът е заговорил за прекратяване на огъня в Сирия, след като терористите са започнали да понасят съществени загуби и поражения.

Примирието не означава, че всяка от враждуващите страни трябва да спре да използва оръжия, заяви още сирийският президент, цитиран от Ройтерс. "Едно прекратяване на огъня означава на първо място да се попречи на терористите да укрепят своите позиции. Няма да бъде позволено движение на оръжия, военна техника или терористи, или укрепване на позициите", добави той в изказването си, предавано по сирийската телевизия.

Междувременно кюрдските сили превзеха важна крепост на сирийските бунтовници в провинция Алепо, съобщи Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

Сирийските демократични сили - съюз от кюрдски и арабски бойци, превзеха тази вечер град Тал Рафат, контролиран досега от ислямистки бунтовници, уточни снощи неправителствената организация.

Градът беше превзет въпреки продължаващия турски артилерийски обстрел, целящ да спре настъплението на кюрдите, отбелязва агенцията.

Тази победа е пореден тежък удар за бунтовниците, които претърпяха няколко поражения от силите на режима, предприели мощна офанзива на 1 февруари с подкрепата на руската авиация. Бунтовниците са все още многобройни в Мареа, източно от Тал Рафат и в Азаз, на границата с Турция.

Сирийските демократични сили преди няколко дни успяха да превземат военното летище в Миниг след ожесточени боеве с ислямистки групи и други бунтовници, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
3
 
! Отговори
украинец преди 8 години
Нямало друг избор ли ?Как да няма ?-Трябва да се клъцне тиквата на Башар Асад и всичко ще се оправи.Тез *** дето му помагат и удължават войната заслужават същото.Време е вече да помислиме и какво да правиме с продажните руски (москалски ) *** в България.
19
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилската безродна cган съвсем го е ударила през просото защитавайки руските интереси. Бетер ватнците сте станали yшанки проскубани
18
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На руснаците им е писнало да трошат турски глави ама ако се наложи ще си спомнят как се прави това .
17
60
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много руска измеет има тука...
16
55
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Асад го чака същата съдба като останлите, които бяха подкрепяни от Москва - Муамар Кадафи, Милошевич, Саадам....
15
7
 
74
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
Колко турчеещи и американеещи *** има в този сайт...
14
60
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще поживеем и ще ги видим руснаците. Дано всички русофилистиции тук да си спомнят глупостите, които са писали. Руснаците отидоха в Сирия като аслани, ще си тръгнат от там като насрании. Така както си тръгнаха от Афганистан.
13
0
 
28
 
! Отговори
Пацифист преди 8 години
Турците и руснаците ще вземат да направят някаква простотия, и ще пламне целия свят. Искрено се надявам това да не стане, всички ще го отнесем и фили и фоби, няма значение за бомбите какъв си. А вие продължавайте да се плюете едни други!
12
3
 
46
 
! Отговори
123 преди 8 години
До 5 асад-реалистНе, говорИ за онези, които в нарушение на международното право, устав н а ООН и др. под., унищожиха Ирак, Либия и др., а сега се опитват с ръцете на терористи да унищожат и Сирия, но...ТИ това няма как да го знаеш, защото си с промит евро-атлантически мозък!
11
2
 
42
 
! Отговори
ТАКА СЕ ПРАВИ преди 8 години
С бомби по главите на ТЕРОРИСТИТЕ ГЛАВОРЕЗИ без значение от коя вяра са - мюсулмани, християни, будисти. ЩОМ са БАНДИТИ - лечението е едно - КАБ 500
10
6
 
39
 
! Отговори
ЕърДоган преди 8 години
е ПЪЛЕН с ВУЗДУХ. Това даже и ТИКВУНЯ го разбра и се дистанцира от него. Даже и ПЛЕВЕЛА си мълчи като НАС....Н
9
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Натовските сърцеядци носещи прекрасното име "Умерена опозиция" ги помляха тези дни край Алепо.От яд че не може да им помогнат турците гръмнаха няколко пъти с оръдията и това беше...Асад скоро ще си върне всичко територии от терористите.
8
50
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асад, помисли после как ше се освободиш от Руснаците, че ние от опит знаем, че не е лесно. Влезе ли си руснак в къщата почва да заграбва и строи монополи.
7
5
 
69
 
! Отговори
ЗАГОВОРЪТ НА НАТО преди 8 години
да свали ЗАКОННИЯ ПРЕЗИДЕНТ в СИРИЯ е пълен провал. РУСКИТЕ САМОЛЕТИ изтриха ехидната усмивчица от лицето на ОБАМА. РУСИЯ била регионална дърьава - само в мокрите сънища на нагло-саксонците и техните турски мекерета тук
6
3
 
77
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Аз съм на страната на Асад.Викайте ми комунист,фашитс какъвто искате.Сирийците и иракчаните трябва да си извоюват обратна държавата от терористите а не да чакат америка или русия да ги освобождава.
5
1
 
39
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Няма да платят нито Путин,нито Ердоган,нито който и да било голям политик. Ще плащат обикновенните хора както винаги е било. На която и страна да симпатизирате е без значение,това не е футболен мач,а вие сте просто парчета месо
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно трябва време за да дойдат подкрепленята и да се преорганизират терористите та затова чак сега се заговори за примирие. Защо не се говореше месец преди да падне Асад/в този момент се намеси и Русия/.А доколкото си спомням в САЩ с терористи не се преговаря.Как трябва да се разбира това лицемерие и ...А как се нарича действието подкрепа на терористични организации в трети страни и кои може да го прави?
3
2
 
29
 
! Отговори
papi преди 8 години
до номер 4срам ме е че има такива като теб които се наричат българи
2
4
 
59
 
! Отговори
"Асад ли?" преди 8 години
"Ако си спомним от историята и днес:1.Кой извърши геноцида над българите с Баташкото и Старозагорското кланета.2.Геноцида над Арменците взел почти 2 млн. изклани предимно жени и деца.3.Кой подкрепя "ИДИЛ-даеш-умерена опозиция" и геноцида им над християни,кюрди и свободни сирийци.4.Кой е окупирал с войска Сев.Ирак против устава на ООН.5.Кой обстрелва от турска територия болници и жилищни квартали в Сирия избивайки деца и жени.Спомняйки си,ще разберем кой върши геноцид в Сирия и Ирак."
1
53
 
4
 
! Отговори
асад-реалист преди 8 години
Асад: За освобождаването на страната ще бъде платена висока цена!за освобождаването от него ли говори