Режимът в Дамаск приема спирането на огъня

Щурм на ИД блокира важна за силите на Асад пътна артерия
23 фев 2016 13:14, Елка Василева
133
Режимът в Дамаск приема спирането на огъня
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад приема договореното между САЩ и Русия прекратяване на огъня, съобщи държавната агенция САНА, цитирана от ДПА.

Режимът в Дамаск заяви, че приема руско-американското предложение за спиране на бойните действия в Сирия, но ще продължи да се бие срещу "терористичните групировки" като "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра", изключени от споразумението, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на сирийското външно министерство.

Още по темата

Междувременно важна пътна артерия за снабдяване на силите на сирийското правителство, водеща към Алепо, е блокирана за втори ден заради нападение на "Ислямска държава". Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Ройтерс.

Бунтовнически боец заяви пред Ройтерс, че щурмът на "Ислямска държава", чиято цел е било шосето, свързващо Алепо с населени места под контрола на правителството на юг от града, е отслабило натиска върху бунтовниците, които се бият срещу подкрепяните от руски въздушни удари правителствени сили в Алепо.

Сирийски военен източник заяви пред Ройтерс, че операцията на правителствената армия продължава, като целта й е да отблъсне щурма на "Ислямска държава" срещу шосето, което свързва контролираните от правителството градове в Западна Сирия с Алепо.

Директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман заявил пред Ройтерс, че боевете продължават и че режимът си е върнал седем загубени позиции.

Сирийското правителство използва пустинното шосе, преминаващо през селата Ханасер и Исрия, за да достига до Алепо, защото бунтовниците все още контролират основната магистрала към града.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
В това ми ти ключово село Ханасир (или Каназир), е имало преди Air Defense Batalion. Нищо чудно идилците да намерят по мазетата годни резервни части и да сглобят нещо за сваляне на пешковци.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопСпукано котлето....Само забавят армията. Срещу рективни огнемети .... *** само молитви могат да отправят!Смелите ти кумири са се скрили зад мирното население на селата - затова се бави армията, иначе още снощи любимците ти да са на отчет при халвах!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 65спомняте ли си какво стана с планинския масив в който убиха руския пилот?вече е плато :)това по руската тв ли го видя или така пише на листчето?
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДИСАГИТЕА РЕЖИМА на София какво казвада си стягаш дисагите и да бегаш в джуджоландия
59
1
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Анонименспомняте ли си какво стана с планинския масив в който убиха руския пилот?----------------Спомняме си и за украинския блогър, дето н'ам си к'во било станало... Аз от 4 месеца плюя фашиста Пешков и никой досега не ме е потърсил. Между другото, вече е време за следващия пешков.
58
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Това котленце отдавна си го бях заплюл, дано го закрепят. Асадистите са в доста неизгодна позиция. Ако не ги спаси руската авиация, ще ги изколят и издавят в Ефрат.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спомняте ли си какво стана с планинския масив в който убиха руския пилот?вече е плато :)сега равнината може да стане падина....
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До халив Багдадифесчо, ИД колкото и да се напъват най-много да се размирише!Дните им са преброени. Да видим до края на седмицата колко от тях ще се обръснат и ще зачезнат по родните си места?
55
7
 
4
 
! Отговори
халив Багдади преди 8 години
Поздравяваме всички ушати хибриди по повод празника на армия със най некадърното командване във света руската по повод Алебския котел най големия КОТЕЛ от световната война на сам в който се набутаха с песента saleel al sawarim скоро ще ви я пускаме и москва
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 52 по алфа няма да ти го кажат то груз 200 вече си пътува към родната ти ***
53
3
 
5
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
А РЕЖИМА на София какво казва
52
1
 
9
 
! Отговори
Ala Bala преди 8 години
По форумите се появи нова "коалиция" дето да громи Русия. Това са старите и врагове - хомосексуалните *** и новите - протурски такива. Днес със затаен дъх и сляпа надежда чакат новини за евентуални успехи на ИД. Те са малко наброй с няколко ника, но за сметка на това са много активни.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При пилотите - Русия-Турция 22:1. Богат курбан за днешния празник. А най хубавото предстои.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
54, човекът има предвид, че ако не бяха се намесили руснаците сега в най-стария арабски град - Дамаск щеше да се вее знамето на ИД, а хуманитарната катастрофа щеше да е с невиждани размери. Да не говорим за ефекта, който щеше да има това върху съседните държави и особено Египет.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
52, просто не могат да си намерят място от радост, заради някаква локална победка на ИД, която ще приключи с терминирането на няколко стотин брадати техни любимци.
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48Интересно коя е тази по-голяма развалина от Сирия. Характерно за русофила е че мисли единствено със 3адника си.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ком. 51 беше за 50
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ко става бе? тука се цитират все новини общонеизвестни!Я да кажете къде гледате за котлите и загубите на сирийци и рашки - да ви се посмеем на жълтото новинарство!
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
47, ало, събуди се. Сделката между сащ и русия е факт. Дамаск остава за русия.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46, по-спокойно бе. Много бързаш да се радваш заради някаква локална полбедка на приятелите ти от ИД.Сега с примирието, сирийците и хизбула ще пеместят всички свои съединения от юг в западна и северна посока и ще имат възможност за концентриран удар, както срещу ИД, така и срещу другите ти любимци от Ар Нусра.