Режимът в Дамаск приема спирането на огъня

Щурм на ИД блокира важна за силите на Асад пътна артерия
23 фев 2016 13:14, Елка Василева
133
Режимът в Дамаск приема спирането на огъня
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад приема договореното между САЩ и Русия прекратяване на огъня, съобщи държавната агенция САНА, цитирана от ДПА.

Режимът в Дамаск заяви, че приема руско-американското предложение за спиране на бойните действия в Сирия, но ще продължи да се бие срещу "терористичните групировки" като "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра", изключени от споразумението, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на сирийското външно министерство.

Още по темата

Междувременно важна пътна артерия за снабдяване на силите на сирийското правителство, водеща към Алепо, е блокирана за втори ден заради нападение на "Ислямска държава". Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Ройтерс.

Бунтовнически боец заяви пред Ройтерс, че щурмът на "Ислямска държава", чиято цел е било шосето, свързващо Алепо с населени места под контрола на правителството на юг от града, е отслабило натиска върху бунтовниците, които се бият срещу подкрепяните от руски въздушни удари правителствени сили в Алепо.

Сирийски военен източник заяви пред Ройтерс, че операцията на правителствената армия продължава, като целта й е да отблъсне щурма на "Ислямска държава" срещу шосето, което свързва контролираните от правителството градове в Западна Сирия с Алепо.

Директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман заявил пред Ройтерс, че боевете продължават и че режимът си е върнал седем загубени позиции.

Сирийското правителство използва пустинното шосе, преминаващо през селата Ханасер и Исрия, за да достига до Алепо, защото бунтовниците все още контролират основната магистрала към града.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сирия мир няма да има още десетилетия, щото при мирен вариант, дори и Асад да остане на власт, лесно може да бъде финансово мотивиран с някой и друг милиард в поизпразнените му сметки, да пусне газопроводи и нефтопроводи от СА и Катар. Това ще е сигурна смърт за Русия и Путин, няма как да го позволи. Тронът му е по-скъп от кожата на всичките сирийци взети заедно.
2
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Некадърните сирийци, иранци, руснаци и терористите от Хизбула, като видяха дебелия и вече са готови да спират огъня!!!Ще си изсърбате горещата попара, която забъркахте и космеческите ви самолети няма да помогнаТ!!!!
1
3
 
14
 
! Отговори
Режимът na Elka преди 8 години
...Режимът в Дамаск ... a Режимът в kravarnikaodobril li go e...i Режимът na Tikvata dali mu e pripial...