17 убити при удар на руски и сирийски военни самолети по пазар в Сирия

Осем от жертвите са деца
6 юни 2016 18:22, Елка Василева
89
17 убити при удар на руски и сирийски военни самолети по пазар в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Седемнадесет души загинаха при въздушен удар на сирийски и руски военни самолети по пазар в град Ашара в сирийската провинция Деир аз Зур, предадоха световните агенции, като се позоваха на сирийския Център за наблюдение на правата на човека.

Сред жертвите има осем деца. Очаква се броят на убитите да се увеличи. В нападението са ранени десетки хора.

Нападението става в първия ден на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: самолетиСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
хибридна война преди 7 години
"предадоха световните агенции, като се позоваха на сирийския Център за наблюдение на правата на човека" - тоя измислен център, намиращ се в Ковънтри, ръководен от някакъв си Рами Абдул Рахман ??? Това ако не е хибридна война и то не е от страна на Русия,както обичат да тръбят нашите "независими" медии - здраве му кажи! Платени *** мишоци
58
0
 
2
 
! Отговори
Викинга преди 7 години
Не само недоказана статия,но и пълен абсурд!!!
57
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Факът, че ми изтриха коментара, в който казвам че статията няма доказателствен материал, и че тази снимка може да бъде отвсякъде, говори че това е съчинено и няма грам истина.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно децата са малки джихадистчета. Колкото повече от тях изчезнат завинаги по време на войната, толкова по-добре. А на тези, които ги съжаляват им пожелавам да се окажат в центъра на събитията от такива 'деца' след време. Тогава ще реват по-яко и от разгонено магаре.
55
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
"предадоха световните агенции, като се позоваха на сирийския Център за наблюдение на правата на човека."Като чуя това знам че не мога да разчитам на истинска новина.Представете си от военна гледна точка колко ПРОЗТО (именно с З) изглежда. Аз ще избомбя някакъв пазар в някакъв град вместо да унищожа склад с боеприпаси независимо къде е - може да е и в джамия. Ударът който струва милиони ще се насочи към няколко жени щото и Рашките и Асад ей така милионите ги печатат. Неефективност от най-висок
54
1
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Анонимен 67Ал Нусра в Мосул няма, където се е случило това с 19-те язидски момичета, там е Даеш.Част от опозицията в Сирия са си ислямисти, но ислямисти са и Иран,а Ислямската революция в Иран е извършена със сериозната подкрепа на Москва.Ал Нусра е само една от многото ислямски групировки в Сирия. Като руснаците хвърлят касетъчни бомби над Идлиб, Хомс, Даара, Алепо да не мислиш, че подбират по членска книжка само от Ал Нусра?
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комшийката има по-достоверна информация от Центъра за наблюдение на правата на човека, така че може да се позовавате и на нея.А за нападението в първия ден на Рамазана... другият път да обърнете специално внимание колко мизерии се причиняват на християните на най-големите християнски празници. Напълно умишлено, разбира се.
52
2
 
4
 
! Отговори
Морфей преди 7 години
Тези убити деца, да не са били всъщност "деца на пророка", с елементи на краен ислямизъм в тях, и с по един калашник в ръце (произведен в родния Казанлък и шипнат в немирния район с помощта на некое НПО, подпомагащо умерената опозиция)?
51
2
 
6
 
! Отговори
eddim преди 7 години
Руски или сирийски ? Руските самолети никога не "работят" в един и същ район със сирийските.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минобороны России :"Российская армия не имеет привычки бомбить гражданские объекты вроде: свадеб экскаваторов и госпиталей"А я да се запита тоя с правата на човека ЗАЩО УСА моли Русия да не бомби Фронт ан-Нусра (Ал Кайда) които изгориха живи 19 момичита за отказ от сексджихад ?УСА с нов (стар) съюзник
49
4
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Даеш произхожда от иракския БААС-сунитски, Асад е от сирийския БААС алевити.Интересно е да се прочете за организацията на БААС на клетки съставена от три до седем члена, досущ като терористичните клетки на Даеш, които направиха атентатите в Париж и Брюксел.Все червена терористична ***, години подкрепяна от Кремъл, но с цел да разширят влиянието и властта си вместо кремълския панславизъм са си измислили ислямски панарабизъм.
48
5
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Този път поне са уцелили територия контролирана от Даеш. Над 90% от атаките на армията на Асад и руснаците са по жилищните квартали в територията на бунтовниците, без значение кои точно са , важното е, че са против Асад. "Първоначалната идея на арабската социалистическа партия БААС е светско арабско националистично движение, което да работи в посока обединението на всички арабски държави в една и така успешно да се противопоставят на западния колониализъм,"Виждате ли пряката връзка с Даеш ?
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да сте виждали руснаците да признават своите зверства, все други са им виновни.РУСКИ ***
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хибридни новини от типа ,,една жена каза,,!
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как всички джихадисти са деца и жени.Тая работа ми е малко съмнителна. Вече не вярвам и на една дума, когато пречета нещо такова.А вие?
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха...само, че пазарът е бил за рамети и автоматично оръжие, пропуснали са да кажат, че на пазара е имало и аптека, където се продават без рецепта психостимуланти и други видоведрога.
43
0
 
0
 
! Отговори
детеубийци преди 7 години
SyrianCivilDefence - за какво масакре иде реч...- - - - - - - - -до 53ващо хоум е още по-големо, що не си седите там.
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма руско зверство, което русофилите да не оправдаят и да защитят. Дори семействата им да загинат от руски бомби ще кажат, че сами са се набутали под тях.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредната гнусна лъжа на западните медии, които цитират измисления в лондон - център за "човешки права", състоящ се от един продажен , който съобщава каквото му наредът, за да очернят Русия
40
4
 
2
 
! Отговори
детеубийци преди 7 години
SyrianCivilDefence - за какво масакре иде реч...