Турски самолети поразиха цели в Сирия

При атаките са загинали най-малко 20 души и десетки са ранени
28 авг 2016 13:29,
39
Турски самолети поразиха цели в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Турски самолети и артилерия са поразили днес цели на кюрдските милиции "Сили за защита на народа" в Северна Сирия в хода на операция "Ефратски щит", предприета миналата седмица съвместно с подкрепяните от Анкара сирийски бунтовници, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на турските сили за сигурност.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи днес, че турски самолети са поразили цели северно от Манбидж, град на юг от Джараблус, завзет от коалиция "Сирийски демократични сили", която е партньор на кюрдите в борбата срещу "Ислямска държава". При атаките са загинали най-малко 20 души и десетки са ранени.

Тази сутрин турската армия е изпратила подкрепления и боеприпаси в град Джараблус близо до границата с Турция, предаде ТАСС, като се позова на турския информационен портал Хаберлер. Рано сутринта колона бронетранспортьори и камиони с боеприпаси, съпровождани от два танка, са пресекли границата в посока към Джараблус.

Засега няма информация от кюрдските милиции, но източници, свързани с техните групировки, съобщиха вчера, че в районите, атакувани от турските части, не е имало кюрдско присъствие. Турция обяви, че нейната кампания е против "Ислямска държава" и срещу "Сили за защита на народа".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10 години туркия нема да има, територията ще бъде разделена на 4, а османците ще ги пратят където им е мястото на всички камилар - на арабския полуостров, зад 50 метрова стена и минно поле.
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо няма да остане ненаказано. Ердоган ще пролее много кръв, но няма да постигне нищо.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кюрдите нали имаха държава, що не я опазиха?
11
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познаващият кюрдите сигурно знае, че те се борят за свободна и независима държава.В тази борба Турция няма шансове да спечели, тя ще завърши с победа за кюрдите.Това окончателно ще сложи край на мераците за нова империя.Но дотогава много кръв ще се пролее, на оня свят хуриите ще имат много работа.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко са забавни реакциите на едни и същи хора под новина "Русия порази...", "САЩ порази..." и "Турция порази...". Брей, брей, че двоен или дори троен аршин. :)
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция мачка за пореден пътТроловете неистово реватХурка ала турка смучкат докато реват.
8
10
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Ердоган се подиграва със Обама и Меркел,като започна офанзива срещу кюрдите в Сирия,нарушавайки международното право и суверинитета на съседна държава.Ердоган подкрепя ИДИЛ,след което цели да отцепи територия от Сирия.
7
15
 
18
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
Сега е момента руснаците да смъкнат някое и друго турско хвърчило! Само, че те няма да направят такова нещо, понеже не са подли като турците!
6
5
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Нсли това ви беше целта. Всички да си затворят очите, та вие да си избивате на воля. Поредните дето ви пречат да се кефите на живота са кюрдите. Само една малка справка - предишните, които ви пречеха вече си имат държави.
5
14
 
20
 
! Отговори
ПОЗНАВАЩ КЮРДИТЕ преди 7 години
КЮРДИ НЕ МОЖЕ ДА ВЗРИВЯВАТЕ БОМБИ В ТУРСКИТЕ ГРАДОВЕ ДА УБИВАТЕ И ОСАКАТЯВАТЕ И ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ !!! ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА БОМБАРДИРАНЕТО НА КЮРДСКИ ТЕРОРИСТИ В СИРИЯ ! САЩ ВЕЧЕ НЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ !!! РУСИЯ ЩЕ СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ ИМАТ СДЕЛКА С ЕРДОГАН !!! ТУРСКИТЕ ОРЪЖИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ И ТЕСТВАТ ИМА МНОГО НОВИ БОМБИ С ЛАЗЕРНО НАСОЧВАНЕ !!!
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варелни бомби? Сирийският център за наблюдение на правата на човека и демокрацията що мълчи? Колко деца загинаха при тия нападения?
3
16
 
11
 
! Отговори
Лъв Пети преди 7 години
А да видим сега аскера колко струва! ;)))Кюрдите да не излязат по курназ.
2
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ГУРБЕТЧИЯТАТУК В ГЕРМАНИЯ ЛИЧНО СЪМ СПОРИЛ С НЯКОЛКО ТАКИВА ТУРЦИ "ВАТАНПЕРВЕРИ" / "ПАТРИОТИ"/ ,КОИТО МНОГО ХВАЛЯТ ЕРДОГАН И РОДИНАТА СИ ,НО СА ИЗБЯГАЛИ ОТ ТУРЦИЯ И ДОРИ НА ПОЧИВКА НЕ ХОДЯТ В ТУРЦИЯ ЗА ДА НЕ ГИ ВКАРАТ В КАЗАРМАТА ! КАЗВАМ ИМ ВИЕ ЗАЩО НЕ ОТИДЕТЕ ДА СЛУЖИТЕ В ТУРЦИЯ ,ДА ВЛЕЗЕТЕ В КАЗАРМАТА И ДА СЕ БОРИТЕ ПРОТИВ КЮРДИТЕ ,ВАШАТА ДЪРЖАВА ИМА НУЖДА ОТ ВАС , А ВИЕ БЯГАТЕ ? МЪЛЧАТ КАТО ПУ.Т.КИ ! КАЗВАМ ИМ ,ЧЕ НАЙ-МНОГО МРАЗЯ ТАКИВА КАТО ТЯХ ,"ПАТРИОТИ" ,БЯГАЩИ ОТ РОДИНАТА СИ !
1
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така, ще правите атентати в Турция а..? Вече се почна да се отвръща и то здравата...