Сбогувания от Алепо в социалните мрежи: Чакаме да умрем...

Цивилните в града изпращат последните си послания към света
14 дек 2016 21:30,
188
Сбогувания от Алепо в социалните мрежи: Чакаме да умрем...
Снимка: архив Reuters

Силите на сирийското правителство настъпват към източните части на Алепо в последните дни, а жителите там остават блокирани между бомбардировките.

Още по темата

Някои от жителите публикуваха в Twitter сърцераздирателни послания, докато течаха битките, но доста от тях за всеки случай прибегнаха и до финални сбогувания на фона на взривовете.

"Чакам да умра или да бъда пленен от режима на Асад. Молете се и ме запомнете", споделя фотографът Амеен ал Халаби във Facebook.

Американския журналист Билал Карим, един от малкото, които все още действат в Алепо, записа видеосъобщение в което порицава мюсюлманските страни, които не са помогнали на Алепо с думите: "Вие го взривихте!".

"Битката в източно Алепо ще приключи бързо. Бунтовниците нямат много време. Те или трябва да се предадат, или да умрат", разказва лейтенант генерал Заид ал Салех, начело на правителствения комитет за сигурността на Алепо пред Reuters.

"Последно съобщение - много съм тъжна, че никой не ни помага в този свят, никой не евакуира мен и дъщеря ми. Сбогом, Фатема", пише майката на 8-годишно момиче, чиито репортажи от Алепо трогнаха стотици.

"Не чакайте повече. Стотици души умират всеки час. Спасете останалите. Сега е вашият момент да покажете хуманността си към хората тук", се чете в друго съобщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: twitterАлепосбогувания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
31
 
! Отговори
valenty преди 7 години
"Американския журналист Билал Карим"- кореняк американец. Американец та дрънка.
103
2
 
36
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Стига с тези глупави изцепки в нета, част от инфо войната ... тези люде от клипчетата говорят добре английски /което едва ли е характерно за болшинството обикновени жители/ така, че е ясна работата ... няма да се учудя ако са правени по поръчка на разни соро соиди. Обикновените жители празнуват победата!
102
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето Ви линк, как хората напускат Алепоhttps://youtube/watch?v=weFpBtzV1zg Вички тези клипчета са от джихадисти и техните семейства, които искат да живеят според шерията!!!Ако Германия, Франция или САЩ са толкова загрижени за тях нека да ги приютят в собствените си страни. Но като гледам никой не предлага този вариант, а само клипчета
101
1
 
34
 
! Отговори
Ами мрете преди 7 години
Допреди няколко години си живееха мирно и кротко и Сирия беше направо светска държава на фона на съседите си . Но понеже не слушаше големия демократичен брат и спретнаха революция.Но удариха на камък - за разлика от комшиите си Асад успя да се задържи на власт.И прецаканите , повярвали на либералните лъжи сега вият на умряло. Загубата на няколко хиляди единици лош биологичен материал не представлява никакъв проблем . Колкото по вече , толкова по добре.
100
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руското посолство пак е отворило куфара с рублите
99
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До какво?Сирийската армия наближава, и? Тя поне не коли и обезглавява произволно!правилно, тя кара наред.
98
2
 
8
 
! Отговори
Ceko преди 7 години
щом източника е TRT , ясна е работата
97
0
 
16
 
! Отговори
Айде стига преди 7 години
пропаганда. хората се радват, че ислямистите ги няма.Кой ли е провайдера на интернет в тоя рабит град
96
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбогом терористи с евроатлантическа подкрепа. В Европа ще ви издигнат паметник.
95
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фотограф ли, ъхъ, сигурно. Молете се и ме запомнете, каза началната учителка Фатима и намести шашките в шахидския си пояс.
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама минаретата стърчат!Таки едно не уцелиха!
93
0
 
26
 
! Отговори
какво? преди 7 години
нещо не разбирам... тия от какво се оплакват? Сирийската армия наближава, и? Тя поне не коли и обезглавява произволно! Или тия са от фанатиците които нарушават всяко премирие и хуманитарен коридор, или са от заложниците на фанатиците... иначе няма логика да се сбогуваш на финала на освобождението на града от терористи
92
1
 
20
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До ХехВпрочем,заловен е оня тип,дето закла палестинското момче през лятото!То може и да е било калпазанин,но да му отрежеш главата пред камера и целия свят да го види....Палестинците са доста чувствителни на тая тема и просто не знам как девиците на небето ще го съберат,та да им се наслади....Впрочем американците определено неглижираха фактът,че техен подопечен върши такива неща!
91
0
 
28
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Айде,махнете я тая статия,че вече се излагате!Всички вече видяха,че животът не свърши с превземането на И.Алепо,а по-скоро ЗАПОЧНА!Изобщо публикуването на ВЕЧЕ опровергани лъжи определено не вдига авторитета!Е,ако ви са платили от Козяк 16 е друга работа,ама тогава трябва да напишете "Платена публикация" и да декларирате приходите!
90
0
 
28
 
! Отговори
нико преди 7 години
Холивудски сценарии -лошия асад и армията му срещу ангелите херувими от опозицията или там другите какви бяха все хрантутници на щатите
89
23
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Да избягат в Русия.Тя срина държавата.
88
1
 
22
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Еми сега ще видите как се изгарят живи хора и как се режат глави на деца даеиа "умерените ви бунтовници" даеиа! Всяка жаба си има щъркел. Какъв ненормалник откачен трябва да си за да вършиш такива престъпления и да си мислиш че няма да дойде ден да отговаряш за зверствата си!!!!
87
0
 
20
 
! Отговори
Театрото преди 7 години
Джихитата са добри актьори - спор нема! И спец ефекти и грим - всичко по холивудски учебник!
86
1
 
20
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
"Чакам да умра или да бъда пленен от режима на Асад.......а той е срещу Ислямска държава !?!?!?!? Казано е тъпите *** че ще ходят при девиците и те реват,а до вчера режеха глави който не приеме шериата.
85
0
 
24
 
! Отговори
Недоумение преди 7 години
Джихитата забраниха мобилните, Те си нямат нито мобилни оператори, нито мрежари. за тока - имат ли изобщо..Та какви туитъри, какфи фейсбуци?Постановкате се снимат дето ги има -явно не е от Алепо!