Сбогувания от Алепо в социалните мрежи: Чакаме да умрем...

Цивилните в града изпращат последните си послания към света
14 дек 2016 21:30,
188
Сбогувания от Алепо в социалните мрежи: Чакаме да умрем...
Снимка: архив Reuters

Силите на сирийското правителство настъпват към източните части на Алепо в последните дни, а жителите там остават блокирани между бомбардировките.

Още по темата

Някои от жителите публикуваха в Twitter сърцераздирателни послания, докато течаха битките, но доста от тях за всеки случай прибегнаха и до финални сбогувания на фона на взривовете.

"Чакам да умра или да бъда пленен от режима на Асад. Молете се и ме запомнете", споделя фотографът Амеен ал Халаби във Facebook.

Американския журналист Билал Карим, един от малкото, които все още действат в Алепо, записа видеосъобщение в което порицава мюсюлманските страни, които не са помогнали на Алепо с думите: "Вие го взривихте!".

"Битката в източно Алепо ще приключи бързо. Бунтовниците нямат много време. Те или трябва да се предадат, или да умрат", разказва лейтенант генерал Заид ал Салех, начело на правителствения комитет за сигурността на Алепо пред Reuters.

"Последно съобщение - много съм тъжна, че никой не ни помага в този свят, никой не евакуира мен и дъщеря ми. Сбогом, Фатема", пише майката на 8-годишно момиче, чиито репортажи от Алепо трогнаха стотици.

"Не чакайте повече. Стотици души умират всеки час. Спасете останалите. Сега е вашият момент да покажете хуманността си към хората тук", се чете в друго съобщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: twitterАлепосбогувания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо крещи ***?Американците сьсипаха всичко до което се докоснаха.Благодарение на тях цветущи страни се превърнаха в развалини.Те и Израел са виновни за миграцията в Европа.Видяхме им ,,демокрацията'.Проклети да са!
83
1
 
29
 
! Отговори
Кракра преди 7 години
Реват за Алепо,защото там са гръбнакът на американските специални части.Основата на джихадисткото движение.Сега има заповед живи да не се вземат.Затова реват.Защо не реват за Мосул където американците инищожаваха болници и жилищни квартали.Където уж по погрешка бомбардираха иракската армия за да отворят пътят на джихадистите към Палмира.По принцип американците винаги са си били ***.
82
0
 
21
 
! Отговори
WiFi LAN GSM преди 7 години
В Алепо са the best!Рабортят без ток, без станции, без кабели! направо технологии от бъдещето!(към платената медия: и що изтрихте тая забележка?)
81
0
 
31
 
! Отговори
dido преди 7 години
добре са ги подпукали, един да не остане, пък те нека си реват джихадистите. Нормалните хора страдаха и бяха клани там от 2011 ама никой не публикуваше нищо за тях 5 години.
80
2
 
11
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
DA ne pesilvame ne6tata;6te umrat tesi koito sa otiavleni teroristi i niama ve4e niamat na kade da otstapvat ;a redovite voinizi koito slojiha orajie polu4iha amnistia.kakto pokasa Siriiskia president. Drug e vaprosa s ;banditi koito saobivali ne vini grajdani; sa t akiva davnost niama.
79
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГУРБЕТЧИЙО, не си прав. Точно в тези държави хората наистина си харесват управляващите и няма манипулаци. Кои сме ние, че да критикуваме изборът на хора от други държави? Били тоталитарни режими? Ами нека, щом на хората им харесва да живеят така.
78
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, ха, международен контрол от кого? От държави в който изборния вот се манипулира на всяко едно ниво?! Стига смешки!
77
1
 
46
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Тези които чакат да умрат са от така наречената "Умерена опозиция". Каква умерена опозиция си след като си въоръжен до зъби и стреляш, бориш се на страната на Ислямска държава. Никакъв умерен не си ти си терорист подкрепян и финансиран от САЩ. Защо САЩ така отчаяно се борят за коридор, защото там е бъкано с техни агенти и инструктори които помагат на Ислямска държава.
76
1
 
33
 
! Отговори
Jimbo преди 7 години
хоххо ама западналата пропаганда само това ли може вече:) Мръсните Англичани и Франсета разбиха османската империя за да се настанят и грабят на нейно място но не очакваха големата мечка и тя да се включи и сега май става същото:)
75
0
 
36
 
! Отговори
Американскижурналист преди 7 години
Извинете, но този образ си прилича на чист джихадист...
74
2
 
0
 
! Отговори
Nike преди 7 години
Марш в Сирия гадно ....
73
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в източно алепо пълно с хипстери... и 7-годишни местни владеещи перфектен английски с лаптопи и интернет връзка
72
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей че драма. Разбира се, тези които в продължение на години са подкрепяли открито терористите, и знаят, че ще бъдат разпознати им се е върнало назад ...
71
1
 
60
 
! Отговори
накратко казано: преди 7 години
злите руснаци избиват добрите джихадисти ахахахаххаха
70
0
 
64
 
! Отговори
ххх преди 7 години
Много странно....обкръжени са бомбардират ги сигурно няма и електричество...но имат интернет по който пускат сърцераздирателни видеопослания...пак ми мирише медийна манипулация.
69
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SHiitskite iranski sili voyuvashti za ASAD sa izgorili jivi 37 deca i jeni i razstrelqli 68 civilni maje pokazaha gi po turskata tv
68
2
 
51
 
! Отговори
хюго бос до 72 преди 7 години
Такова чудо, такава продажна, грантаджийска и лъжлива пропаганда и през комунизма нямаше...
67
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги избият дано и да ги заличат. Това не са хора , а джихадисти. Когато рязаха глави, нИ рИваха. Спрете с гнусната и лъжлива пропаганда.
66
4
 
21
 
! Отговори
Архиепископ преди 7 години
Дреме ми! Важното е да не стигнат до България.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 71 Не, не е у Сирия, а на леля ти у храсталака....хах