Сбогувания от Алепо в социалните мрежи: Чакаме да умрем...

Цивилните в града изпращат последните си послания към света
14 дек 2016 21:30,
188
Сбогувания от Алепо в социалните мрежи: Чакаме да умрем...
Снимка: архив Reuters

Силите на сирийското правителство настъпват към източните части на Алепо в последните дни, а жителите там остават блокирани между бомбардировките.

Още по темата

Някои от жителите публикуваха в Twitter сърцераздирателни послания, докато течаха битките, но доста от тях за всеки случай прибегнаха и до финални сбогувания на фона на взривовете.

"Чакам да умра или да бъда пленен от режима на Асад. Молете се и ме запомнете", споделя фотографът Амеен ал Халаби във Facebook.

Американския журналист Билал Карим, един от малкото, които все още действат в Алепо, записа видеосъобщение в което порицава мюсюлманските страни, които не са помогнали на Алепо с думите: "Вие го взривихте!".

"Битката в източно Алепо ще приключи бързо. Бунтовниците нямат много време. Те или трябва да се предадат, или да умрат", разказва лейтенант генерал Заид ал Салех, начело на правителствения комитет за сигурността на Алепо пред Reuters.

"Последно съобщение - много съм тъжна, че никой не ни помага в този свят, никой не евакуира мен и дъщеря ми. Сбогом, Фатема", пише майката на 8-годишно момиче, чиито репортажи от Алепо трогнаха стотици.

"Не чакайте повече. Стотици души умират всеки час. Спасете останалите. Сега е вашият момент да покажете хуманността си към хората тук", се чете в друго съобщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: twitterАлепосбогувания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Интересно видео , Но да не забравяме , че голяма част от теросристе са Жени и Деца . Да не забравяме , че много войници на САЩ и коалицията бяха убити в Ирак именно от невини деца . Да не забравяме ,че много от атентатите по света са правят от женички с влажни очички . А някой да ни дава гаранция , че тези хора не са от тях ?
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто руснаците се намесиха в Сирия, САЩ седят нас.рани и лъжат наляво и надясно колко са добри, а то си се стича и смърди... смрад... Май се задушават вече...
122
1
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
It's over! Махайте я тази статия, стара пропаганда е..... Алепо е 100 процента под контрола на армията..., зелените автобуси извозват предалите се брадати терористи!
121
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 132 сирийската армия смело бяга да догони руснаците който още по смело бягат от Палмира
120
4
 
22
 
! Отговори
фърфуй преди 7 години
Как така става тя?Журналистите действащи в Алепо им се налага да излизат на километри извън града за да предъдат репортажите си през свръхскъпи сателитни рутери,а тез"последни"жители от двата квартала дето нито ток,пък камо ли интернет няма излизат в ефира на СНН и Алжазира точно в прайнтайма?Тоз филм сме го гледали!Никой не го е..за шепа джихадисти подмамени за шепа долари и обещания за девственици.Престъпленията на Путин и Асад е че пуска отцелелите да бягат в Харманли а не очистват на място!
119
1
 
15
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 години
Децата там са с тъжни, объркани очи . Те не знаят нищо за капитализъм, петрол,религия ... майките искат мир за децата...но бащите се бият за техния " АЛЛАХ"и за "господаря" си... с дадените им оръжия и обувки от "Пустинна буря" ! Светът се променя, защото поумнява ,а ЦРУ ще загуби всичко за ,което дава милиарди долари /жалко не всички са хартийки /!!!
118
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.нар.история на 8годишната Бана от Алепо е една жалка,лъжлива пропаганда писана от враговете на Сирия със"сърцераздирателни"призиви от"Бана"..."скъпи свят ,по-добре е да започне трета световна война отколкото да се оставят Русия и асад да въшат Холокост Алепо"21stcenturywire/2016/11/29/child-exploitation-who-is-bana-of-aleppo/
117
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжливата пропаганда срещу Сирия показва как кукловодите на троянския кон идил за разрушение на Сирия са в паника от победите на Сирийската армия,която смело се бие няколко години срещу наемниците канибали и главорези терористи на заплати и наркотици от 100 държави? Това за 8 годишното момиче още ли се води за истина?21stcenturywire/2016/11/29/child-exploitation-who-is-bana-of-aleppo/
116
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ви е изтъркана пропагандата...
115
1
 
35
 
! Отговори
Верото преди 7 години
Баси якия доставчик на интернет. Кой разпространява там? Тука като завали няма мрежа. Там бомби падат пък интернет имат.
114
1
 
27
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Някой по-възрастен може ли да сподели дали сега ПРОПАГАНДАТА е по-яка от времето на комунизма?
113
6
 
18
 
! Отговори
Брокер преди 7 години
Ето как истинските жители на Алепо посрещат и плачат от радост , че най - накрая правителствените сили превзеха и освободих града.
112
2
 
53
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Това е като нашите бежанци - Документите им изгорели при бомбандировка, но парите и айфоните не са. И тия сега - Ток и вода нямат - Хуманитарна катастрофа, но интернет и айфони - Имат! Тия съвсем ни взеха за боядисани канарчета. Хората имат глави на раменете си - неможе чак толкова лесно да ги лъжете. Нещастници!
111
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се покръстят в павата християнска вяра. Това е спасението. Иначе са и остават убийци-талибани
110
2
 
35
 
! Отговори
мхм преди 7 години
Странно някак си, като гледам снимката всичко е разрушено, но иначе хората имат интернет да постват...странна някак си беше тази война, много неизвестно остават, например как така тези които най- ревностно се борят срещу ИД, всъщност точно те им доставят итернет например...доста неизвестни...
109
2
 
28
 
! Отговори
ктт преди 7 години
дали има някой дето се хваща на тая елементарна отчаяна постановка
108
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Техните мъже хукнаха за Европа и оставиха там жените и децата си, те са тези които трябва да се борят за страната си и за свободата.
107
3
 
37
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
В Сирия бунтовници няма. Има главорези от ИДИЛ, "Джебхат ан-Нусра" и "Ахрар аш-Шам". Въоръжени, финансирани от обучени от САЩ.
106
3
 
53
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Смях през сълзи, поредния нареден репортаж.Лицемерието на запада няма мярка.Колко още хора трябва да умрат, спрете се, не се ли наядохте с вашите долари?Вече е ясно за да се спре развитието на Русия запада е готов да пожертва цели държави и тяхното население. Това е чудовищно и безмилостно.
105
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко сърцераздирателно, а като е пълно там с терористи не ревете. малко ли клахте и изнасилвахте сега се криете като миши. бунтовници няма това са джихадисти.