22 души от семейство убити при химическия ад в Сирия

Броят на жертвите при нападението достигна най-малко 86
6 апр 2017 09:45, Елка Василева
30
22 души от семейство убити при химическия ад в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Двадесет и двама души от едно семейство са сред убитите при предполагаемата химическа атака в Сирия във вторник, предаде Асошиейтед прес.

Броят на загиналите при нападението достигна най-малко 86 по последни данни на Сирийския център за наблюдение на правата на човека. Неправителствената мониторингова организация, която е базирана във Великобритания и разполага с широка мрежа от информатори в Сирия, отбеляза, че сред загиналите са 30 деца и 20 жени. Очаква се броят на жертвите да нарасне, тъй като има десетки ранени и хора в неизвестност.

Атаката бе извършена в град Хан Шейхун, в северозападната провинция Идлиб, който е под контрола на бунтовници. Западът обвини сирийския режим, че неговите военновъздушни сили са използвали химическо оръжие при нападението. Дамаск и Русия отрекоха. Според тях отровен газ е изтекъл от поразен при атаката оръжеен склад на бунтовниците.

Семейство Алюсеф, един от основните родове в Хан Шейхун, е сред най-тежко засегнатите от атаката. То е дало 22 жертви, сред които много деца. Тленните им останки са били положени в общ гроб.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Сирияхимическа атака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те семейства от 22 души като нещо добро лис е виждат? Все пак сме хора, не ***.
20
0
 
3
 
! Отговори
123123 преди 7 години
22 души, б*хти голямото семейство!
19
0
 
2
 
! Отговори
джоре преди 7 години
И ГРОБА Е НЕИЗВЕСТНО КЪДЕ
18
7
 
15
 
! Отговори
ДжО1984 преди 7 години
НАТО, ФАЩ и ЕС, трябва да си мълчат и кротуват. Защото ако по някаква причина започнат война с Россия, много, много бързо ще свърши. Най-малкото защото ЗАПАДната демокрация е ЗАПАДНАЛА и няма никакви МОРАЛНИ права, а само КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ $! ФАЩ е злото което подхранва $ от войните, няма ли ги, няма да има и $! Световна история от 1916 г. на сам, го доказва!
17
5
 
3
 
! Отговори
Rozovo преди 7 години
Ei taka ste stane i v bg, ako niama tasi godina spravedlivo razpredelenie na rezultatite ot truda na celia bg narod.
16
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое му е "предполагаемото" на химическата атака, па-па-гали?Кое е "Предполагаемо"?Асадисти нечестиви.
15
3
 
11
 
! Отговори
? преди 7 години
Че колко души е това семейство Алюсев?
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад да беше пуснал малко газ в Ню Йорк и Брюксел, нямаше да реагират толкова остро. То като се развикаха, че ще отговорят на предизвикателството отначало помислих, че тях са бонбардирали.
13
6
 
18
 
! Отговори
Национален Легион преди 7 години
Виновниците за това са турция и съюзниците им ислямска държава.
12
3
 
25
 
! Отговори
Кофа лой от Ахелой преди 7 години
Почвайте да мигате с Айфеловата кула и Бранденбургската врата другаре евролицемере.
11
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До ФактСрещнал вълкът зайчето в гората и му казал:-Зайо,дай една цигара!-Нямам,не пуша-отвърнало зайчето.Натупал го вълкът.След няколко дни пак го срещнал:-Зайо,дай цигара!-Ето Вълчо!-Дай огънче!-Ами нямам...Голям бой!След време пак среща:-Зайо,цигара!-Ето.-Зайо,огънче!-Ето.-Абе Зайо,ти що си без шапка?И бой,бой......
10
3
 
32
 
! Отговори
факти преди 7 години
Руското Командване даде факти по случая,а те са че Сирийските ВВС са бомбандирали покрайнините на този град където е имало складове с оръжие на терористите и явно там са държали отровите и е станала белята.
9
3
 
42
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Нагло лицемерие от страна на Запада!Сирия унищожи химическите си оръжия още преди 4 години,за да не бъдат използвани като претекст за нападение,както в Ирак.И знае много добре,че не трябва да придобива и използва такива!Обаче това явно не важи за "бунтовниците" от всички видове-умерени,неумерени и ИД.В Алепо многократно използваха хим.оръжие,но САЩ и Западът упорито мълчаха,въпреки доказателствата!Тя стана като вица за вълка и зайчето.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тактическа грешка! Трябваше за пред дипломацията да започнат с иприт, след това фосген, малко зарин и чак при световен конфликт да минат на VX!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американците го правят ,, те са злото на тази планете ,, бомбардираха и Сърбия с уран ,, но си траят техните фалшиви новинарски агенции
6
1
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Мосул! Че, Мосул Демократичните сили не го ли превзеха още преди Нова година!!!? Тогава руси и сирийци атакуваха Алепо и уж тяхната атака не вървеше, а то ко стана?!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, а за хилядите цивилни жертви в Мосул дори не чуваме...защо ли липсват новини по нашите медии от Мосул, където действат американски сили?!?!?
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че още десет пъти по толкова са останали живи от семейството! Мингянска работа, плодили се до откат.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цитат: "Според тях отровен газ е изтекъл от поразен при атаката оръжеен склад на бунтовниците."Бунтовници или терористи използващи и химически оръжия?
2
1
 
22
 
! Отговори
До анонимен 2 преди 7 години
А Вие какъв сте г-не/жо Ако хората са лицемери Вие какво сте след като никъде още никой не е доказал че е химическа атака а Вие дори определихте, че е било със Зарин?Гадател/ка може би? Осъждате едни хора, че са лицемери и в същото време налагате мнение, че това е по заповед на Путин. Задайте си въпроса какво сте Вие в този случай?