Атаката над Сирия: Тръмп заповядал удара заради ужаса в детските очи

Асад отне живота на беззащитни граждани, заяви Тръмп
Обновена: 7 апр 2017 11:22 | 7 апр 2017 09:00,
415
Атаката над Сирия: Тръмп заповядал удара заради ужаса в детските очи
Снимка: Reuters

Президентът на Съединените американски щати, Доналд Тръмп заяви, че химическата атака в сирийската столица Идлиб го е засегнала дълбоко и е променила мисленето му за държавния глава на страната – Башар Асад, пише "Guardian".

Още по темата

Тръмп нарече "ужасяващо" и "отвратително" нападението с химическо оръжие, което отне живота на 72 души, включително 20 деца.

"Като използва смъртоносен невротоксин, Асад отне живота на беззащитни мъже, жени и деца. Много от тях умряха бавно и мъчително. Дори и милите бебета бяха жестоко убити при тази наистина варварска атака. Никое дете на Бога не трябва да изпитва такъв ужас.

Тази вечер заповядах целенасочен военен удар по военновъздушната база в Сирия, от която започна химическата атака. От жизненоважен интерес на националната сигурност на САЩ е да се предотврати и възпре разпространението и използването на смъртоносни химически оръжия.

Не може да има никакво съмнение, че Сирия е използвала забранени химически оръжия, че е нарушила задълженията си по Конвенцията за химическите оръжия, и игнорира предупрежденията на Съвета за сигурност на ООН.

Призовавам всички цивилизовани народи да се присъединят към нас, за да се опитаме да спрем убийствата и кръвопролитията в Сирия, както и да сложим край на тероризма от всички видове и разновидности", заяви президентът.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън настоя, че ударът над Хомс не представлява промяна на политиката в САЩ към Сирия, въпреки че атаката е на практика рязък завой от доскоро заявените позиции.

Междувременно руското външно министерство съобщи, че подготвя декларация за ракетните удари на САЩ срещу базата на ВВС в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

"Създаването на коалиция между Русия и САЩ за сирийската криза е под въпрос след ракетните удари на САЩ срещу базата на ВВС в Сирия", заяви председателят на комисията по външните работи в горната камара на руския парламент Константин Косачов, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Той каза, че ударите са били предназначени да "сложат печат под по-ранната присъда, че сирийският президент Башар Асад е отговорен за химическото нападение в Идлиб".

Сирийската обсерватория за човешките права съобщи, че атаката срещу военновъздушна база е отнела живота на четирима военнослужещи на Дамаск и е разрушила базата.

"Сред загиналите четирима войници и комодор", съобщиха от организацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако почне трета световна, тогава ще видим кои ракети кои други ракети свалят и как. Сега е нямало битка между Русия и САЩ. Просто още един участник след Турция, Русия, и Иран, се намесва да похвърля ракети да покаже морална позиция.
241
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
60 томахавки и в резултат 4 убити? Голяма ефективност, няма що...
240
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С400 по принцип прихваща ракети Томахоук. Защо не са отразили удара? нали сирийците имат такива.
239
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмпокслипсис сега!
238
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега базата е атакувана от идил-ци ... съвпадение може би?!
237
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ракетният удар на САЩ срещу военновъздушна база в провинция Хомс може да доведе до прекъсване на сътрудничеството между руските и американските военни в Сирия, тъй като Вашингтон не е консултирал с Москва действията си.
236
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали имаше "химически ала бала в Либия" ? Сега какво точно прави с демокрацията Америка в Либия ? :)) Пуска либийци на Европа. Русия няма да отстъпи от собствените си интереси -"" да създаде преградна стена от държавна структура" ,която да не прониква в бившите азиатски републики на СССР. По тази линия фира ще даде и Афганистан ( има граница с Китай и Уйгури) , Иран е шиитски и няма нищо общо с приятелската Саудитска Арабия ( обичана от Европа и Америка) .
235
0
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Много еврогейатлантически ***,много нещо.А спрете се малко.
234
0
 
7
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Сега вече съм убеден,че атаката с отровен газ е инсценировка.Американците сигурно добре са проучили новите възможности на руската армия и вече са готови да вземат и Сирия,а каква подобра причина за голяма война от убийството на невинни деца.Ако Путин се опълчи вероятно или трябва да използва ядрено оръжие или да се прибере с подвита опашка.
233
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ искат да се самоубият, но ги е шубе да го направят затова провокират Путин. Време е краварският тумор да бъде изгорен.
232
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Химическа атака....Никакво творчество от Саддам насам
231
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит ви президент господа "американци", да вие жив и здрав и да ви управлява като за последно, дето се вика!
230
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още едно военно престъпление. Думата има ООН.
229
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе сега около тази база, тъпкана с химически оръжия, сигурно не може да се диша?Чичо Тръмпи Жалостивий, какво стана със сълзите в детските очички?
228
0
 
9
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 7 години
Trump da види какви бяха очите на децата преди обсебени от извънземни терористи да заповядат атака срещу свободна Сирия.Нямаше нагло престъпна тн"опозиция' нямаше убити,ранени осакатени..Милиони добруваха в Сирийската арабска социалистическа република..
227
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нападение има и друга цел! Да се покаже на Ши Жинпин, който е на вечеря с Тръмп сега и .... нищо не може да направи като гост на САЩ, че ако Китай не се стегне малко със Севрна Корея може да има подобна развръзка и там. Разбира се шанса за такова нападение към С. Корея е близък до 0. САЩ няма да рискуват Ю. Корея и Япония в така игра. Дори *** Тръмп няма да го направи. Общо взето нищо няма да се промени в Сирия. Има и друго обяснение предложено от един аналист. Примитивните сили в света изискват примитивна външна политика от САЩ.
226
2
 
4
 
! Отговори
Вангус Максимус преди 7 години
Странно как тролчетата изведнъж взеха да зоват за дипломация и антимилитаризъм,а само преди месеци зоваха за изравняване на пустинята със земята.....Сега дори ООН зоват аре нема нужда...
225
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дедо Тръмп е меринджей първо ипосле президент. На томахавките им е изтичал ресурса и той ги е утилизирал по най-евтиния възможен начин.
224
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вова се е наакъл :) Никъв го няма миличкия. Срам ли що ли е....
223
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирия остава обезлюдена страна. Познай накъде ще тръгнат и последните сирийци? Уелкъм рефужес