Атаката над Сирия: Тръмп заповядал удара заради ужаса в детските очи

Асад отне живота на беззащитни граждани, заяви Тръмп
Обновена: 7 апр 2017 11:22 | 7 апр 2017 09:00,
415
Атаката над Сирия: Тръмп заповядал удара заради ужаса в детските очи
Снимка: Reuters

Президентът на Съединените американски щати, Доналд Тръмп заяви, че химическата атака в сирийската столица Идлиб го е засегнала дълбоко и е променила мисленето му за държавния глава на страната – Башар Асад, пише "Guardian".

Още по темата

Тръмп нарече "ужасяващо" и "отвратително" нападението с химическо оръжие, което отне живота на 72 души, включително 20 деца.

"Като използва смъртоносен невротоксин, Асад отне живота на беззащитни мъже, жени и деца. Много от тях умряха бавно и мъчително. Дори и милите бебета бяха жестоко убити при тази наистина варварска атака. Никое дете на Бога не трябва да изпитва такъв ужас.

Тази вечер заповядах целенасочен военен удар по военновъздушната база в Сирия, от която започна химическата атака. От жизненоважен интерес на националната сигурност на САЩ е да се предотврати и възпре разпространението и използването на смъртоносни химически оръжия.

Не може да има никакво съмнение, че Сирия е използвала забранени химически оръжия, че е нарушила задълженията си по Конвенцията за химическите оръжия, и игнорира предупрежденията на Съвета за сигурност на ООН.

Призовавам всички цивилизовани народи да се присъединят към нас, за да се опитаме да спрем убийствата и кръвопролитията в Сирия, както и да сложим край на тероризма от всички видове и разновидности", заяви президентът.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън настоя, че ударът над Хомс не представлява промяна на политиката в САЩ към Сирия, въпреки че атаката е на практика рязък завой от доскоро заявените позиции.

Междувременно руското външно министерство съобщи, че подготвя декларация за ракетните удари на САЩ срещу базата на ВВС в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

"Създаването на коалиция между Русия и САЩ за сирийската криза е под въпрос след ракетните удари на САЩ срещу базата на ВВС в Сирия", заяви председателят на комисията по външните работи в горната камара на руския парламент Константин Косачов, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Той каза, че ударите са били предназначени да "сложат печат под по-ранната присъда, че сирийският президент Башар Асад е отговорен за химическото нападение в Идлиб".

Сирийската обсерватория за човешките права съобщи, че атаката срещу военновъздушна база е отнела живота на четирима военнослужещи на Дамаск и е разрушила базата.

"Сред загиналите четирима войници и комодор", съобщиха от организацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя и майка Терезс раздаваше ваксини наляво и надясно, та сега имаме туберколозни щамовр размножаващи се в пенецилиновс среда.
321
0
 
4
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
"Не може да има никакво съмнение..." абе това ми звучи някак познато. А после бяха едни признания "малко сбъркахме". Ама на кой му пука, нали си мятаме бомбите, когато и по когото ни е кеф с извадени от седалищните части "аргументи". Пък след 3 години когато на никой не му дреме и всичко излезе на яве, ще се оправдаем, че пак сме се объркали, свежи като репички.
320
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (352)Бъди сигурен, че страшно им се иска да ликвидират главната пречка да раздават бомбено правосъдие където и колкото си искат. Ама не им стиска.
319
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРЕШКАТА НА ТРЪМПЗИЛА Е, ЧЕ НЕ БОМБИ ДИРЕКТНО КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!!!!ПУТЛЕРОЦИД ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е ЛИКВИДИРАН!!!!
318
0
 
3
 
! Отговори
До Журналята преди 7 години
Идлиб не е столицата на Сирия, айде марш в 4 клас!
317
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХмПроучи малко какъв им е обсегът на тези ракети.
316
5
 
2
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Само едно не ми е ясно-как разбра за атаката ден по-рано,та корабите с ракетите да тръгнат натам????
315
2
 
14
 
! Отговори
Свобода на словото преди 7 години
Veteranstoday публикува разследване на Шведски лекари за правата на човека SWEDHR.SE относно скандалното видео на Белите каски: youtube/watch?v=3GXz9ww7JY4 и по-точно, че всичко на видеото е инсинуация, като децата са били дрогирани и убивани пред камерите. И двата сайта днес са недостъпни.
314
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там кадето САЩ са стъпили севиждат подобни жалки детски погледи.Цял свят виждат реалностите.Те създадоха и поддържат ислямска държава и разни терористи.Как може човек да им вярва на такива лъжци и убийци....
313
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Тръмп изобщо не му пука за 17 мига от пролетта.
312
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Поредният човеко...любив американски президент...
311
1
 
31
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Някой връзва ли се вече на тези глупости на САЩ?! Ние да не сме маймуни, които да вярват, че харчат милиарди долари за детските очи? Да вярват, че и фалиращите руснаци са там за очите на децата? Парата е в центъра, няма война за чест и слава. Само плиткоумните се бият вече за това и си умират като заблудени пилци.
310
2
 
29
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Що за цинично лицемерие...Да убиваме бързо и неусетно с огнестрелни оръжия - можеМъчително с химични - не може!САЩ просто си търсеха повод да нанесат удари. И не само го търсеха, но го и създадоха.
309
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това е резултат на умерената опозиция която се снабдява с орьжие от сащвсичко е за пари и печалба така че няма да ни трогне тази снимка
308
0
 
13
 
! Отговори
джоре преди 7 години
ЛЕЛЕ КАК СА ГО ОБГАЗИЛИ ТОВА ДЕТЕ,УЖАС . ЗА ТОВА СПРЯХА НАЧАЛНОТО ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ,КОЛКОТО ПО НЕГРАМОТНИ ХОРАТА , ТОЛКОВА ПО ЩЕ ВЯРВАТ
307
2
 
20
 
! Отговори
Ала-Бала преди 7 години
Тези холивудски постановки сме ги гледали преди войната срещу Ирак!
306
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може ли да посочи една основателна причина защо му е на Асад да използва химическо оръжие. Повече хора ли ще избие отколкото с бомби?Точно когато американците казаха че вече не смятат да свалят Асад и той хоп по поръчка използва химическо оръжие за да ги разубеди да се върнат на старото си мнение че трябва да го свалят. Кооолко хитро от негова страна.
305
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малеее, ами ако види ужаса в очите на Дездемона докато Отело я души, какво ли ще направи?
304
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега очаквам Тръмп да удари Исландия, щото му се е причуло "Исландска държава е терористична организация".
303
3
 
27
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
А нещо да каже за продължаващите обстрелвания и убийства на невинни граждани, деца и бебета в Луганск, Донецк и околните села от страна на украинските бандити. Защо не пусне някоя и друга ракета над установките на украинските убийци?