Стратегическите битки на сирийски терен

Налагането на демокрация е грешна формулировка
10 апр 2017 09:52,
44

Гражданската война в Сирия е основана на стратегически игри около една от енергийните тръби, а ударите на САЩ по базата на сирийската армия са опит да се спре настъплението на Русия в световната политика.

До този извод стигнаха д-р Мохамед Ибрахим от Асоциацията на сирийците в България и журналистът Валери Тодоров.

Още по темата

"Очевидно е, че се подготвят нови санкции срещу Русия. Очевидно е, че съдбата на Асад не е приоритет за САЩ. Ясно е, че цялата формула на уреждането на политическите проблеми в Сирия, както и на военната криза, ще се преформулира. Един такъв подход ще се приложи и на срещата на Г-7, както личи и от отложената визита на Борис Джонсън в Москва", коментира Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Поредният епизод на напрежение между Русия и САЩ беше провокиран от химическата атака в провинцията Идлиб, откъдето се видяха ужасяващи кадри на задушаващи се и умиращи хора, сред които и деца.

Според д-р Ибрахим последвалите от Вашингтон удари по базата на сирийската армия всъщност подпомагат дейността на терористите. Нещо повече - той беше категоричен, че химическите оръжия, които поразиха невинните жители на градчето Хан Шейхун, са от запасите на Ан Нусра и техните съюзници.

"Моята прогноза е победа на сирийския народ, на сирийската армия над тероризма и Западът трябва да се съобразява с волята на другите народи, а налагането на демокрация е грешна формулировка", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До NewYorkerГлупости.
21
5
 
17
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Значи ни я пищи ме когато Турция се меси у нас,но подкрепяме САЩ да се меси и убива в други страни а!?нещо сме сбъркани май!
20
17
 
5
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
в Дамакс - бесило .... в Москва - мейдан!
19
4
 
13
 
! Отговори
321 преди 7 години
До свободенМного от рано си се надрусал.....
18
26
 
4
 
! Отговори
свободен преди 7 години
е какво да оставим сатрапа Асад и фашиста *** да избиват наред и да си подхрнват егото ли .... НЕ, няма да стане тов .... Асад ще последва Садам и Кадафи, а *** - МЕЙДАН! човечеството е имало къде по-големи масови убийци, а историята ги е пратива в небитието!
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо 4-то поколение? Направи 15-то. И не само половината свят да се унищожи, ами половината галактика!Все пак това са междугалактическите, вселенски вайски на магучая...***. :))
16
4
 
13
 
! Отговори
БУЛАВА (боздуган) преди 7 години
Ракетният комплекс БУЛАВА, който е базиран на свърхподводниците 4-то поколение БОРЕЙ може да унищожи половината свят, точно за 7 минути. Освен това, поне към момента няма технология, с която да бъде засечен къде точно се намира.Така че потомъкът на немски колхозници, отмъщението на коафьора Дончо Трумпф трябва да бъде доста по-внимателен в действията си и да не се води от емоциите си или от тези на простоватата му Иванка.
15
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да или неА скоро и с.корея, иран и сесесере2 :))) Последните останали сатрапии на света
14
2
 
16
 
! Отговори
Приказки за наивници преди 7 години
Есминеца Росс - USS Ross (DDG-71) е базиран в Рота (Испания). На 02.04.17, 2 дни преди химическата атака в Идлиб, корабът получава заповед да мине през база в Италия и да зареди с томахавки. След това да отпраши към остров Крит. Есминеца Портър - USS Porter (DDG-78) е стациониран в Черно море. Докато на Росс са му трябвали 4-5 дни да стигне от Рота до Крит, на Протър са му били необходими два дни от Черно море до Крит. Всичко това доказва, че нападението на САЩ в Сирия, няма нищо общо с химическата атака и е било взето някъде преди 2-ри април.
13
2
 
16
 
! Отговори
да или не преди 7 години
Ирак,Либия,Афганистан,Йемен и пр.всички тези страни са унищожени и ограбени от САЩ и техните слуги,някога богати и проспериращи сега са потънали в кръв.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако съм на другаря макаров на мястото бих употребил веднага служебния със същото име по предназначение....в слепоочието. :))))
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 5И Южна Корея. И цяла Западна Европа.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ само си търсят повод за да използват оръжията си ,на които така и така им изтича срока на годност,а и компаниите от военно-промишления комплекс трябва да пласират продукцията си.Хитлеристка Германия по същия начин е съживила икономиката си ,чрез военното производство.Всичко е за пари и откъде да мине газопровода от Катар.Ако той бъде изграден,Русия губи стратегическото си положение на енергийния пазар в Европа,а печелят американските компании.Затова изкараха губещ проекта Южен поток.
9
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да пищят боярищниците, руслямиа отново бе унижена, като подритнато п.се, скимтящо в ъгъла след шут в мордата.Как иначе да наречем посланието: "Ей вова, имате ли наземен персонал в базата? Могат ли да бягат бързо, че им остават 55 минути?" :))))))
8
3
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Сещам се само за две изключения - ГФР и Япония
7
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 7 години
То САЩ обичат да налагат "демокрация" по свое усмотрение,ама в случая става дума за друго-налагане на подчинение,тотално световно подчинение.Който не е съгласен се унищожава-икономически и физически!Така че нещата са много сериозни,САЩ смятат,че това е начинът да оцелеят като водеща държава и са решени да го постигнат на всяка цена,дори и с риск от ядрена война!Впрочем даже кроят планове за ограничена ядрена война.Така че приказките за "Златния милиард"(оцелели) май ще излязат верни...
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фактЗа разлика от агресираните от сесесере/раша, които са не по-малко...вкл България.
5
3
 
18
 
! Отговори
факт преди 7 години
Няма страна която да просперира след агресията на САЩ и Сие,всички подобни страни са затънали в мизерия и смърт,това е факт който не може да се скрие.
4
3
 
19
 
! Отговори
Кънчо пут... преди 7 години
Как се осмелявате да пускате такава статия? Това е обида за ИД и техните подържници ЕС и САЩ!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, най-сетне едно адекватно изказване! Странно как са го пуснали? Нашите, от подлизурстване не смеят да поканят хора да коментират ИСТИНСКИТЕ ФАКТИ. Добре им е ако лъжат и мажат, само и само да попаднат в шорошните опорни точки! Срамота!