Въздушен удар порази складове край летището в Дамаск

Няма жертви
Обновена: 27 апр 2017 10:18 | 27 апр 2017 09:55, Елка Василева
55
Въздушен удар порази складове край летището в Дамаск
Снимка: архив, Reuters

Силен взрив разтърси района на международното летище на Дамаск, съобщи  Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от Ройтерс.

Експлозията вероятно е причинена от израелски въздушен удар, съобщи близката до Хизбула телевизия Ал Манар, предаде Ройтерс.

Според първоначалните сведения са взривени складове и резервоари за гориво, но няма човешки жертви.

Иранската телевизия Ал Алям, цитирана от ТАСС, съобщи, че израелски самолети са атакували военна база край сирийската столица. В резултат на нападението е избухнал силен пожар, пише БТА.

Междувременно стана ясно, че израелски самолети са нанесли удар по оръжеен склад на ливанската шиитска организация Хизбула, разположен до международното летище в Дамаск. Това съобщи Ройтерс, като се позовава на източник от разузнавателна служба на страна в региона. В склада се съхранява оръжие, което Иран редовно изпраща с търговски или военно-транспортни самолети, посочил източникът, пожелал анонимност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: ДамаскексплозияИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
9
 
! Отговори
G преди 6 години
Къде са руските прехвалени С 400 на военно космическите сили ???
32
2
 
7
 
! Отговори
до боби преди 6 години
Ти си най вероятно мюсулманин и руски агент.Защитаваш мюсулманските диктатор Кадафи дето затвори за осем години българските лекари,които бяха изтезавани и гаврени в затвора,щото били заразили 200 деца със спин,което беше пълна глупост.Взимай си чаршафа,фериджето и бягай да живееш при ислямските си братя от Иран,дето били свръхтехнологични и образовани.Ти си срам за България и най вероятно си ислямист.Такива като тебе стават джихадисти и се взривяват в името на Алах и аятоласите на площади.
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На чивутите им е време да си припомнят Хитлер и кунц камерите.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceXСпацко, изпъкваш с тъъппотата си сред другите писачи тук. Това, което съм написал, са проверени истини. Не ръкопляскам на аятоласите, не ги трая, макар, че се проявяват като мъдри и речовити ръководители. Пример - спряха ядрената си програма, докато сополанкото Ким си играйка на пълководец и ще си докара голяма беля. При Тошо на два пъти посрещах комунистоубиеца шах Мохамад Реза Пахлави с чаровната му съпруга.Е, коя ли земна слава е вечна?
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТУРЦИЯ В МОМЕНТА КУПУВА РУСКИ ПРОТИВОРАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ С-300, КАТО СЕ Е ОТКАЗАЛА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ПЕЙТРИЪТ
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Човече, или чети и се напъни да разбереш, за какво става дума, или млъкни и то завинаги! С-300 и С-400 по принцип не са направени за стрелба по наземни цели. И стига с тези болници и училища! Като си бягал от училище, не значи, че няма да попаднеш в болница! Виж, С-500 може да бие и по земята, и в Космоса. Руските комплекси са на 3 обиколки пред "Пейтриът".
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хълкКакво ти разбира главата от "цивилизовон свят" - там където има "Макдоналдс" и "Кока-кола"? В Иран, страната с много младо население, на едно от първите места в света, има и най-много студенти - 23 на 1000 души. В Израел те са 11/1000. Имат научни разработки на и над световното ниво. Такива разработки, за които много развити страни могат само да мечтаят. Произвеждат високотехнологични изделия. Имат респектиращи въоръжения - ракети със среден радиус и противокорабни, самолети и танкове.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечятление,че се гърми срещу партии,парламентарно представени,едната на Асад от баща му създадена така да се каже,който е бил ръководител дълго време избран от съмишленисти партийни членове както обикновено в партиите и от обществения орган парламент дет е представителен,основополагащ за избор и възлагане на управление на държава по договор между общество и държава или по точно желанието им на всички като общество-народ/и за просперитет,а умерени-опозиции ни партия,ни независим кандидат,е
25
3
 
1
 
! Отговори
Атлас преди 6 години
Не се дърляйте бре, когато Русия реши да се намеси от израел веднага отиде в Москва еврейна и са се разбрали..........
24
1
 
8
 
! Отговори
до боби преди 6 години
Иран светска държава ли е?В Иран управляват радикални ислямисти които завзеха власта.В Иран важи само и единствено закона на исляма.Жените са убивани с камъни на площади,всички се молят на Алах.Мюсулманските държави искат само да продават петрол на Запада,мъжете да лежат по цял ден,да се молят на Алах,жените да стоят в къщи и да раждат по десет малки ислямисти.Има милиард и половина мюсулмани,които освен да се множат не правят нищо.Ако не бъдат спрени ще залеят света.
23
2
 
7
 
! Отговори
до боби преди 6 години
Ти луд ли си?Асад,Кадафи и Садам били светски диктатори.Либия,Сирия,Ирак и Афганистан са мюсулмански държави където исляма е закон и всички живеят според закона на исляма.Жените ходят забрадени с чаршафи и нямат прави,а мъжете са необразовани ислямисти готови да умрат в името на алах.Кой правеше атентати в Европа и Америка преди да се появи ИД?Кой пращаше бежанци с лодките към Италия преди войната в Сирия?Садам,Кадафи и Асад искаха да правят велика сила на ислямските народи срещу гадния запад.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия С300 и С400 руснаците могат да бомбандират само училища и болници, да убиват жени и деца и да плашат на САЩ и Израел гаргите!Руските оръжия по съвършенство не се отличават от Москвич и Запорожец.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето, добрите новини започнаха!Следа-базите на ушанките!
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Случайно в разредената материя на главния ти мозък да е минавала хипотезата, че между Русия и Израел съществува уговорка, докъде могат да действат силите на ЦАХАЛ и откъде нататък бият през пръстите? Всеки добре знае отговорностите си. Явно, и Хизбула, Иран, и Асад знаят всичко това, но поемат своята отговорност. Това, което Боби се опита да ви обясни за планиращите бомби е така. Това е ново поколение оръжие - никой не иска да губи пилоти и самолети. Има риск, но има и политика.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе друзя, как евреите продължават да летят през С-300 и С-400 все едно са си у тях?
18
3
 
4
 
! Отговори
хълк преди 6 години
Руснаците кога ще разберат че исляма трябва да бъде унищожен и ислямските диктатори като Асад,Кадафи,Садам ще бъдат заличени.Исляма няма място в новото време.Колко милиона трябва да умрат за да осъзнае Русия че времето на СССР свърши.Времето на разни диктатори,държейки хиляди хора в държави затвори свърши.Путин не го ли е срам да е на едно ниво с Асад и ислямските аятоласи срещу целия цивилизован свят.Излага Русия и руснаците.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бубареков, нещо се опетла. Веднъж физиката била точна наука, после можело от две места. Веднъж били стари летища, после не били летища ами нови складове. Нещо опорките май май, а????
16
1
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
ААА, викаш заключението небе на Сирия включва Латакия и тартус само. Другото не е ли Сирия?
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Руските ПВО са на над 200 км на север от Дамаск зад целия Бейрут2. Украинците са свалили МН-17 3. Това старо летище....Бубареков1. Абе те руските ПВО все не са където трябва. Бомбата точка А те били в точка Б. Бомбата Б те били в Г. Руска му работа.2. Ако приемем сепаратистите за украинци, да-украинци са свалили МН-17. После са върнали установката незнайно защо в Русия.3. Много прости израелцитите, бомбят стари неизползваеми летища.
14
5
 
0
 
! Отговори
Да преди 6 години
се дразни Иран в този момент,е меко казано нездравословно за целия регион!