Ердоган зове за по-тесни бизнес отношения със Залива

Обемът на търговията за миналата година бил под потенциала им
9 май 2017 21:42,
34
Ердоган зове за по-тесни бизнес отношения със Залива
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че обемът на търговския обмен между неговата страна и богатите на петрол монархии от Залива са под амбициите и на двете страни и призова за увеличаване на търговията, предаде Франс прес.

"Искаме да развиваме търговия със страните от Залива, която миналата година достигна 17,4 милиарда долара миналата година", посочи Ердоган, който е на посещение в Кувейт, предаде БТА.

"В сравнение с потенциала, с който разполагаме, този обем е под очакваното равнище", каза той на церемония при откриването на работата по разширяването на международното летище в Кувейт.
Строителните дейности ще бъдат на стойност 4,3 милиарда долара и се изпълняват от турската фирма Лимак холдинг (Limak Holding) съвместно с кувейтската компания Ал-Харафи интернешънъл (Al-Kharafi International).

Ердоган изтъкна, че турските фирми са спечелили през последните 15 години договори за 51 милиарда долара в шестте страни от Съвета за сътрудничество в Залива (ССЗ - Саудитска Арабия, Бахрейн, Обединени арабски емирства, Кувейт, Оман и Катар).

Той приветства равнището на сътрудничество между неговата страна и ССЗ в политическата сфера и изрази пожелание същото ниво да се постигне и в икономиката и отбраната. В този контекст турският президент изрази надежда за успех на преговорите за споразумение за свободна търговия между двете страни.

Началото на строителните дейности по разширяването на летището бе обявено от Ердоган и емира на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад Ал Сабах.

Очаква се проектът да утрои капацитета за посрещане на пътници на летището до 25 милиона души годишно след шест години. Това е най-големият договор, спечелен от турска компания в Кувейт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я виж колко му отива да е сред чаршафи----------- idealno mislene na bilgarin koyto e programiran po toya nacin mi tvoite polititsi sa s tiya deto sa s vratovrizki ( evropeytsite ) a kakvo stava tr sklyucva dogovori s tiya 'carsafi' za 51 miliarda dolara dokato tvoite ' vratovrizki' te zarobvat - glad i rabotis za tyah za 500 evro
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е умен и добър държавник, кой каквото иска това да каже за него! Прави всичко възможно да се развива държавата и народа да не остане безработен...скоро четах една новина, от няколко години държавата е отпускала субсидии за хора, които искат да си направят бизнес...въпроса е държавата да помогне финансово, а той да отвори работна ръка за повече хора! За дамите са по високи субсидии...Браво!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Ердоган! Винаги и във всяка нация има разногласия...Е и на Тръмп, е и във Франция още на другия ден почнаха протести...за разногласията в България пък да не говорим...След референдума експерти *** казаха, че турската икономика ще се срине, стана точно обратното...***, ако беше наистина добър експерт, то нямаха да са в това положение...
9
4
 
12
 
! Отговори
!!! преди 6 години
"Саудитска Арабия, Бахрейн, Обединени арабски емирства, Кувейт, Оман и Катар са спонсорите и на ИД.Лика прилика са си с Турция."По скоро спонсорите на ид са цру, ингилизите и ционистите!
8
3
 
11
 
! Отговори
!!! преди 6 години
"Я виж колко му отива да е сред чаршафи."Еми да, за разлика от такива като теб...някои гледат държавните и народни интереси. В момента се почна и мост на дарданелите...Знаеш ли колко хиляди хора работят там...
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако мегатон просталащина струваше една стотинка, болшинството българи щяха да са доларови мулти-трилионери! Научен факт!!
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шейховете харчат за огромни хареми и 20-30 хиляди принцове наследници.
5
7
 
8
 
! Отговори
100% TURK преди 6 години
И какво от това ? Най нормална процедура.
4
8
 
37
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Колкото и да не го обичам талибан Ердоган, не мога да му отрека, че гледа просперитета на Турция - не позволява на никого да му диктува какво да прави нито от запад, нито от изток! В сравнение с него ''лидерите'' на ес са *** безполови пихтии! С такива ''лидери'' начело, врагове не ти трябват! Но ''демократите'' продължават *** да вярват, че всяка безполова пихтия е по-добра от всеки диктатор!
3
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кувейт е прекрасна,модерна страна,но климатът там не е за всеки,дори водата се преработва от морето и е скъпа.Арабите имат една голяма превилегия пред останалите,те дават заеми без лихва,дори и на жени,за започване на бизнес или учене.И се чудя защо емигрантите не отидоха там,а се набутаха в Европа,но явно такава е политиката.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само мога да кажа "дано да е за добро". Иначе само Господ знае дали е или не е.
1
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!Работи човека,за разлика от едни други управляващи,които само искат и искат...