Кабинетът в Скопие отправя поглед към НАТО и ЕС

Очакванията са то да изкара страната от 2-годишната криза
1 юни 2017 09:30,
27

Македонският парламент гласува новото правителство на Зоран Заев, председателят на партия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ).

Още по темата

Очакванията са новият кабинет да промени посоката на страната към излизане от двегодишната политическа криза и да придвижи Скопие по-близо до членство в Европейския съюз и НАТО, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR от Македония Николай Кръстев.

Министърът на външните работи Никола Димитров, който беше от партията на вече бившия министър-председател Никола Груевски, но премина от страната на срещуположния лагер, отказа да коментира дипломатическия скандал, избухнал между Скопие и Белград заради офицера на сръбските специални служби, който бил в залата на македонския парламент по време на слъсъците.

На фона на еуфоричните изказвания от страна на новите управляващи от опозицията обаче коментираха, че тези амбиции ще бъдат трудни за постигане, а Никола Груевски определи действията на новото правителство като "безпринципни".

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ заявил, че партията ще бъде истинска опозиция в името на Македония, както и че призивът му за предсрочни парламентарни избори в страната остава в сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 6 години
макЕдонците са дръти НАТО-фци! Одма ке се припоjaт кон Алиансата! Само мора да знаете дека они немаат ниШто заедничко со бугариве-татаpчиня, бидеjки овие се 7.000 години стар, библиски нАрод, со татко Ацо Големиот!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се спукам от смях, като го чета това. Направо се търкалям по пода.
18
0
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Стига сте трили коментари.Цензурата при Тато пасти да яде пред вашата
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един по един червените бастиони на балканите изчезват. Сал една Сърбия остана...За сега.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** ще правят всички възможно заедно със сърбите и сръбските мекepeта за да не допуснат Македония да стане член на ЕС и НАТО. Нищо чудно е да направят кървави провокации намесвайки и България. От руските мррзавци може да се очаква всичко.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата с Русия е пълна....
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние Македонците никогаш не сме биле и не сакаме да бидеме во соуз со фашисти и давагази ЕУ и НАТО. ...Во Македония е сремно то шо сакат шиптарете, а не истите прави антички македонци.
13
15
 
6
 
! Отговори
Горд Македонец преди 6 години
До Македонската ЗемяНие Македонците никогаш не сме биле и не сакаме да бидеме во соуз со фашисти и давагази ЕУ и НАТО. Тоа си е ваш обича. 1941 во 3 -ти рах со Хитлер, сега во НАТО фашистичка и агресорска банда и ЕУ педерска. А Русиа ве ослободи од Турците и ви прости за фашистичките гревови од втората световна вона.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Щото червото им е вече сръбско.. ..пардон има спор с алабанците!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си ги чукат кратуните. Заради тях и алчността на Кобурггота, загубихме повече от колкото можехме да си позволим.
10
1
 
10
 
! Отговори
нека е ясно преди 6 години
Трябва да се проумее, че в големата измислица край Вардар участва не само Русия! При все водещата ку рвенска роля на Кремъл в мръсотията! Могъщите навремето български емигрантски организации в Америка и Австралия подмолно и тихомълком бяха превзети и дефакто подменени с еничари! Режисура: Държавния департамент, пропагандната им армия, клановете на големия еврейски капитал и прочее със всичката им мощ и влияние...
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ни мразят в червата.
8
7
 
13
 
! Отговори
Македонската Земя преди 6 години
Е,тогава вашия покровител ЛилиПутин дето прекроява историята за свои любимци,ще вземе азбуката кирилица от "Македонската Земя" и ще я даде на Северна Корея,ако влезете в нато и ес.
7
3
 
12
 
! Отговори
геополитика преди 6 години
Маладци античкие, дядя Путин ще ви напише за награда още една азбука! И даже още една история... ..античка! Нека има! Ще поканим срещу газ Дойче и Веле да задават ласкателни въпроси, голяма работа, че било фалшификат, те българите са свиканли вече 100 години! Старанието трябва да се поощрява!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #6Гаврата тепърва почва, но ще е на гърба на македонците...
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната гавра с кочинята. Дори и провокацията с "македонските земи" не успя да отклони македонците.
4
2
 
16
 
! Отговори
хахах преди 6 години
Скопие е протекторат и рая на Белград, вече 100 години, с малки прексъвания... ..в този смисъл членството им в НАТО е само геополитическа интрига! Затова непрекъснато валят провокации!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макетата ако не влязат ЕС, рискуват да им се разпадне "държавата". За целта обаче трябва да се преименуват, че Гърция иначе никога няма да ги пусне.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pozdravi na Ruskata Federaciya
1
14
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Предатели! Нали бяха от нашите - истински русофили и патриоти?! Май забравиха кой ги освободи от фашистко робство!