Кюрдистан ще има, независимо какво мисли световната общност

Назрява ли голям конфликт?
Обновена: 27 сеп 2017 22:34 | 27 сеп 2017 21:24, Екип на Bloomberg
9
Кюрдистан ще има, независимо какво мисли световната общност
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 Една от целите на войната в Ирак бе именно създаване на кюрдска държава. Това коментира геополитическият анализатор Мажд Алгафари в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

“Въпросът е, че референдум имаше само в Ирак, когато такъв се проведе и в Сирия, впоследствие тези две части ще се обединят и ще стане една мощна кюрдска държава. Колкото и на Турция и на световната общност да не им се иска, това ще се случи“.

По думите му ако всички противници на кюрдската държава изпълнят заканите си, ще се стигне до голям конфликт.

„От друга страна ако се създаде тази държава Кюрдистан от Сирия и от Ирак, тя ще бъде като тапа към ЕС, защото всичко ще минава през нея – газ, петрол, транспорт“, обясни анализаторът.

Какво е бъдещето на Иракски Кюрдистан?

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Българи Юнаци преди 6 години
Таз световна мюслюманска общност през 1878 беше и против създаването на България, но ни има въпреки това ! Кюрдите страдат и умират от Султан Ердоган, Иран, Ирак, Сирия.
6
1
 
4
 
! Отговори
Американеца преди 6 години
Мислете ве хора ... стига сте спорили , докато САЩ и Русия съществуват ще има война ....... и никога няма да спре ... Северна Корея-Атомна сила .. чушки .. всичко е Руско ... Американеца печели от войната ... така че няма да има край . Може би това ще е началото ..... ако сме късметлии можем и да доживеем и Ядрена война .. вие се карате за шепа *** .... мислете глобално ....
5
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименОк Правят Кюрдистан - Когато едно формирование дори и да е държавно няма излаз на море а е заобиколено от страни които са срещу неговото съществуване тогава какво ще стане с него?Четирите съседа спират всичко като трансфер освен лекарства и хум помощ. Какво ще стане с подобна "Държава". Не можеш нищо да изнесеш, Не може нищо да купиш. Хората ти не могат да излязат или влезнат на Гурбет. Зависиш от Хум помощ и контрабанда. Някаква перспектива за развитие?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BOBI GOLA VODA SI KIURDISTAN SCHTE IMA SCTE VIODISCH
3
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Тази Псевдо държава няма да просъществува дълго.1. Север Турция спре ли транзита на стоки и хора и ...2. Сирия - няма да им оставят петролните поля а останалото са диви безплодни планини3. Иран - Със сигурност ако не мируват може и да редуцират броя на местните Кюрди - гадно а? но решава проблема4. Ирак - рано или късно ще излезе от сферата на САЩ и това ще стане заради петрола който Кюрдите искат да вземат в Северен Ирак.А и 4 страни ще удушат икономически Кюрдистан ако трябва.
2
0
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Няма да се получи лесно тази държава, много интереси се засягат, но рано или късно ще я има. Същото става и с Палестинската автономия, постепенно се утвърждава статутът и държава, колкото и на Израел да не му се иска това.
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
враговете на турците са мои приятели