Саудитски милиардер, при това принц, е арестуван за корупция

Разследван е и бившият министър на финансите Ибрахим Асаф
Обновена: 5 ное 2017 15:08 | 5 ное 2017 14:37, Камелия Цветанова
22
Саудитски милиардер, при това принц, е арестуван за корупция
Снимка: Reuters, архив

Саудитският милиардер принц Алуалид бин Талал, собственик на инвестиционната компания Kingdom Holding, е сред задържаните при разследването на новия антикорупционен орган, заяви високопоставен саудитски източник, цитиран от Ройтерс.

Арестуван и разследван е и бившият министър на финансите Ибрахим Асаф, е заявил източникът, който пожела анонимност. Нито един от двамата споменати засега не е открит за коментар, нито представител на Kingdom Holding.

Късно в събота саудитският крал Салман заяви пред Sky News Arabia че саудитското ръководство възнамерява да пресече напълно злоупотребите във властовите струтктури и затова започва голяма кампания за борба с корупцията.

Според саудитския лидер държавните органи в кралството ще проведат "серия кампании за задържане на обвиняеми във финансови машинации и злоупотреба с власт". Монархът заяви, че "корупцията трябва да бъде изкоренена, а на корумпираните да се потърси отговорност".

По-рано монархът назначи нови ръководители на три министерства - на икономиката, на националната гвардия и на военноморските сили. Саудитските власти са арестували четирима настоящи министри в хода на кампанията си за борба с корупцията, съобщи телевизионният канал Al Arabia, цитирана от БТА.

Името на  принц Алуалид влезе наскоро в новинарските емисии, след като се присъединява към нарастващия хор на критикуващите биткойна и останалите криптовалути, докато дигиталната валута се насочва към нови рекорди.

"Просто не вярвам в това нещо "биткойн“. Мисля, че просто ще избухне един ден. Мисля, че това е Enron в действие", казва Алуалид в интервю за CNBC.

"Просто няма смисъл. Това не е регулирано, не е под контрол, не е под наблюдението на която и да е централна банка“, каза още той преди около седмица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
ха преди 6 години
Завалията... ..сега в "килията" му в 7 звезден Риц тъкмо намазват кълките на гьобекчийките..
14
0
 
3
 
! Отговори
Gluposti преди 6 години
До АнонименСите камиларски началници са назна1ени от англичаните. Както добре знаем от историята ингилизите не решават проблеми, а стават част от тях. Това в саудитска камилария си е преврат. - дворцов. Въпросът е чий го е търсил еврейският зет на Тръмп Кушнер на 29 10 17 година - в СА и какви ще са последствията за региона от всичко това.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха мсймунн да говории за биткойни :)) усещат , че докато се мъчат да се бият с долара ...Вече дойде времето на новия свят ...За мъка на много обаче отново е в САЩ. Банките реват защото един ден други ще водят парада.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам в биткойн, само си държа парите там.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите развращават.
10
2
 
13
 
! Отговори
Перничанин преди 6 години
"Просто няма смисъл. Това не е регулирано, не е под контрол, не е под наблюдението на която и да е централна банкаНали това е идеята с крипто валутите, регулацията да не е от шепа хора и да колят и бесят, както те си преценят..
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разчистване на междукланови сметки. Принц Алуалид бин Талал е 100% на шурея шуренайката на краля, объркал е сметките и така ...Не е по-различно от при нас, разликата е само в мащабите на корупцията.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиардер от корупция.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще го пуснат заради липса на доказателства.
6
7
 
15
 
! Отговори
А така преди 6 години
Вижте хората какви закони имат.Туй в българия няма да се случи никога.За това тази прокълната страна е като църковна мишка и слуга на чужди сили.Така ви се пада:)))
5
1
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
А КОГА И У НАС---1 КОСТОВ 2 БОРИСОВ ДОГАН ПАВЛОВА ---243 --МАТА СА ЗАТВОРА
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саудитската династия е назначен от англичаните,те са фалшиви а династиите на Катар и Кувейт са още от Османско време
3
6
 
20
 
! Отговори
Брю преди 6 години
Скоро ЕС ще разбере, че трябва открито да се изправи срещи СА-злото в този Свят.
2
4
 
20
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Това алчно чичаче ще го бият ли с камшик сега?
1
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
много принцове трябва да се прочисти терена едни в затвора а другите продьлжаватс корупцията 350 милиарда за орьжие и кои прибра комисионната и накрая танцсьс саби