Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим

Демонстрации се проведоха в Индонезия и Малайзия
8 дек 2017 11:07, Елка Василева
94
Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим
Снимка: Reuters

Хиляди хора в Индонезия и Малайзия се включиха в демонстрации, осъждащи решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел, а властите засилиха сигурността около американските посолства, предаде Ройтерс.

Лидерите на Индонезия и Малайзия - страни с преобладаващо мюсюлманско население, се присъединиха към множеството гласове, които осъдиха решението на американския президент Доналд Тръмп.

Още по темата

Няколко хиляди протестиращи се събраха пред посолството на САЩ в малайзийската столица Куала Лумпур. Някои крещяха антиамерикански лозунги и изгориха чучело на Тръмп.

В Индонезия стотици хора, облечени предимно в бяло, дойдоха да протестират пред американското посолство в столицата Джакарта. Някои развяваха палестински знамена, други крещяха "Аллаху акбар" (Бог е велик).

"Подготвили сме персонал и патрули, за да гарантираме сигурността на американското посолство. Очакваме между 500 и 1000 демонстранти", каза говорител на полицията в Джакарта.

Посолството на САЩ в индонезийската столица посъветва американските граждани да избягват места, където има демонстрации, и заяви, че американското консулство във втория по големина индонезийски град Сурабая временно е спряло обслужването днес.

Протести се очакват и в Южна Азия. Водещата ислямска партия в Пакистан "Джамаат е ислами" обяви демонстрации във всички големи градове след петъчните молитви.

/БТА/
 


94
Още от
Напиши коментар Коментари
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До БУДИСТ-НАТИКАЙ СИ ЕДИН ПАТРОН В ...И ПО БЪРЗО КУМ буда..
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До БУДИСТ

АХА.. АГРЕСИВНИ ЛИ НАРИЧАШ ХОРАТА КОЙТО ИЗВЕЖДАТ ФАКТИ
Освен това имаш правописни грешки, но много смело коментираш древни текстове, това ти прави лоша услуга. Няма нужда да задълбавам в смисъла на това, което си написал, неграмотното писане говори достатъчно.
И си отбележи, че будъзмът не е религия, а учение и философия. Почни от тук и ако искаш повече, млъкни и слушай, а не крещи.
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До БУДИСТ
АХА.. АГРЕСИВНИ ЛИ НАРИЧАШ ХОРАТА КОЙТО ИЗВЕЖДАТ ФАКТИ

Писането с големи букви се приема за крещене.
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До БУДИСТ
За будист си доста агресивен и прекалено ангажиран в спора)))
сигурен ли си КОЙ СИ?
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
какво е значението тна думата религия, religio-възстановяване на връзката или по-простичко завръщане км себе си.
Религиозният човек е чистосърдечен. Нито един от вас, коментиращите тука, не ми звучите така...
79
2
 
1
 
! Отговори
до Буда преди 6 месеца
Секти????
Ужас!!!!
Казах, че не съм "сектант".
Между другото "сектанството" е част от всички религии Будизма и Иудаизма, както Християнството и Исляма не са изключения!

Християнството е обновлението на Иудаизма, един вид еволюция... според мен, което също е залегнало в пророчествата на Тора-та, но евреите отбягват тези пророчества и тяхното тълкувание.

Голяма част от пророчествата описани в Стария и Новия завет са се сбъднали други тепърва предстоят да се сбъднат.
78
0
 
4
 
! Отговори
БУДИСТ преди 6 месеца
ДО 79:И КАКВО ИСКАШ ДА ДОКАЖЕШ? ДА НЕ БИ БУДИЗМА И ИНДУИЗМА ДА СА СЕКТИ БЕ? КОМБИНИРАНО ДВЕТЕ РЕЛИГИИ СА ИЗПОВЯДВАНИ ОТ БЛИЗО 1 МИЛИАРД И 800 МИЛИОНА ПОСЛЕДОВАТЕЛИ... И ФАКТ Е ЧЕ И ДВЕТЕ СА МНОГО ПО СТАРИ ОТ ХРИСТИЯНСТВОТО(И ЮДАИЗМА) А ОТ ИСЛЯМА ДА НЕ ГОВОРИМ(СЛЕД КАТО ИСЛЯМА Е НАЙ-НОВАТА ОТ ГОЛЕМИТЕ РЕЛИГИИ)
77
3
 
1
 
! Отговори
до Буда преди 6 месеца
Измисленна?
Не напразнао ви попитах знаете ли какво означават Пророчествата в Библията и тяхното потвръждение!!!!

А, и да, предполагам че няма да отречете, че езичеството и езическите вярвания са съществували и преди Ведите!
Например... шумерите!?

А, факта, че учените доказаха Потопа състоял се преди 11,000 години и съответно съществуването на човешката цивилизация преди Потопа.

пс
Не съм сектант фанатик.
Обикновен Православевен любопитко. –))))
76
1
 
2
 
! Отговори
БУДИСТ преди 6 месеца
ДО 77:САМО ЧЕ ВАШАТА ИЗМИСЛЕНА БИБЛИЯ Е НАПИСАНА 1000 ГОДИНИ СЛЕД НАШИТЕ ВЕДИ(ДАЖЕ И ПОВЕЧЕ) ТАКА ЧЕ ИЗЛИЗА ЧЕ НИЕ СМЕ В ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКАТА РАСА И ЧОВЕШКИЯ ВИД КАТО ЦЯЛО!!!! ДА БОГОВЕТЕ(КАКТО СА ОПИСАНИ В ВЕДИТЕ) СА СЪЗДАЛИ ЧОВЕКА ПО ТЕХЕН ОБРАЗ И СА МУ ДАЛИ РАЗУМ И УМ!!!!!
75
2
 
3
 
! Отговори
До Будалист преди 6 месеца
Знаеш ли какво означават пророчествата в Библията???
Потвръждение за съществуването на Бог - Създателят и Творецът на Вселената, на Физическите закони и на Живота, на Човека със Свободна воля и избор, и на безгранична Любов!
74
5
 
5
 
! Отговори
точка преди 6 месеца
Йерусалим е на евреите.Те ще пазят Божият гроб..Арабите си имат Мека и Медина.Въпросът е затворен.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До "-" А когато са били в ,,плен ,в Египет или Вавилон къде е била столицата ? Д.Е.Б.ИЛ !
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Не нам!хе ,хе . 4000 хиляди..... ..89%. Отчаяни лъжи ,лъжи ,типични за измислената от Богоборците демокрация .
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До "-"И кои са тези историковеди и духовници ? Напиши поне един !Чакаме!
70
4
 
3
 
! Отговори
БУДИСТ преди 6 месеца
БУДИСКАТА РАСА СА БОГОИЗБРАНАТА РАСА ОТ ВСИЧКИ ИНДУСКИ БОГОВЕ!!!! НИЕ ИМАМЕ НАД 10 000 ГОДИНИ ДРЕВНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И КУЛТУРА!! НАШИТЕ ХОРА СА КАТО БОГОВЕ В ЧОВЕШКИ ОБРАЗ ТАКА ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО ИЗПОВЯДВА ХИНДУИЗМА И БУДИЗМА Е БОГОИЗБРАН!!!!! НЕ НИ ПУКА ЗА АВРАМСКИТЕ СЕКТИ И КАКВО ПРАВЯТ
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Abe otdavna ne e imalo zemetresenie i cunami v Indonezia....
68
3
 
3
 
! Отговори
БУДИСТ преди 6 месеца
ХАХАХХА БЯЛАТА РАСА ХАХАХА ТАКАВА РАСА НЯМА ВЕ ДИВАКО............... РАСИТЕ СА 3:КАВКАЗОИДНА,МОНГОЛОИДНА И НЕГРОИДНА!!!!!! ПЪК И ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА ВАШАТА ИЗМИСЛЕНА ХРИСТИЯНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ(ПОНЕЖЕ НЯМАТЕ) ЕДИНСТВЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В СВЕТА Е ХИНДУ-БУДИСТКАТА И В СВЕТА ИМА 2 ВИДА ХОРА:БУДИСТИ(И ХИНДУИСТИ) И НЕ-БУДИСТИ И ХИНДУИСТИ(ТОЕСТ ДОЛНИ МАМУНИ)
67
2
 
4
 
! Отговори
"-" преди 6 месеца
Та, оттогава, та до ден днешен арабите "разиграват" усърдно тази карта, въпреки, че мнозина арабски историковеди и духовници до 1947 година признават факта, че Йерусалим е древната и настояща столица на Израел.

Та това е в общи линии много сбито и накратко причината за постояно тлеещия конфликт между араби и евреи.
66
5
 
8
 
! Отговори
Не нам! преди 6 месеца
Палестинска Държава е просто една доктрина на Джихада! Араби, които в един момент, при това не толкова далеч назад във времето - през 1971г. решават да се обявят за "палестинци"! Йерусалим е еврейски град и столица на Еврейската държава цели 4000 години!
65
3
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 месеца
До 1947г. Иерусалим е малко градче и никога не е бил считан за столица на Палестинската държава, защото такава просто не е съществувала!!!!
Едва след като арабите нападат евреите, - след като ООН обявява правото на евреите да създадат своя държава в подчинената на англичаните област Палестина - и биват напълно разгромени, "новите" съседи на Израел обявяват всички разнородни арабски племена живеещи в тази област до този момент за... пасестинци и наследтици на отдавна изчезналите "филистимци".