Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим

Демонстрации се проведоха в Индонезия и Малайзия
8 дек 2017 11:07, Елка Василева
94
Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим
Снимка: Reuters

Хиляди хора в Индонезия и Малайзия се включиха в демонстрации, осъждащи решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел, а властите засилиха сигурността около американските посолства, предаде Ройтерс.

Лидерите на Индонезия и Малайзия - страни с преобладаващо мюсюлманско население, се присъединиха към множеството гласове, които осъдиха решението на американския президент Доналд Тръмп.

Още по темата

Няколко хиляди протестиращи се събраха пред посолството на САЩ в малайзийската столица Куала Лумпур. Някои крещяха антиамерикански лозунги и изгориха чучело на Тръмп.

В Индонезия стотици хора, облечени предимно в бяло, дойдоха да протестират пред американското посолство в столицата Джакарта. Някои развяваха палестински знамена, други крещяха "Аллаху акбар" (Бог е велик).

"Подготвили сме персонал и патрули, за да гарантираме сигурността на американското посолство. Очакваме между 500 и 1000 демонстранти", каза говорител на полицията в Джакарта.

Посолството на САЩ в индонезийската столица посъветва американските граждани да избягват места, където има демонстрации, и заяви, че американското консулство във втория по големина индонезийски град Сурабая временно е спряло обслужването днес.

Протести се очакват и в Южна Азия. Водещата ислямска партия в Пакистан "Джамаат е ислами" обяви демонстрации във всички големи градове след петъчните молитви.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
38
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Да си припомним историята!Йерусалим никога не е бил столица на палестинците - нито в миналото, нито днес!Йерусалим е обявена за столица на Израел през XI век Преди Новата Ера, тоест вече 3,000 години!След разрушаването на Храма през 70 година от Н.Е. от Рим, император Веспасиан издава заповед с която забранява на иудеите да стъпят в очертанията на разрушения Йерусалим.Отогава до 1945г. градът е бил заселен от арабски номадски племена предимно овчари, а по късно и търговци.
57
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ди.ваци
56
2
 
36
 
! Отговори
до турчина преди 6 години
Да даде Господ кюрдите да ви хранят и развъждат 500 години.И да сте им "благодарни" за това.
55
3
 
38
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим.----Е, и????Да продължават да "скачат", казват,че било полезно за здравето! -)))
54
1
 
33
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Доста мир и любов ли цареше?!
53
1
 
41
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Хранили и развъждали били? Вие освен разруха и терор нищо друго не сте донесли. Оцелели сме въпреки геноцида , зсщото дуго не сте можели. Какво ли да се очаква от ИСлямска държава 1.0. След като сме ви изпъдили стр умирали от глад, нямало е какво да плячкосвате.
52
5
 
41
 
! Отговори
Йерушалем преди 6 години
Великият Бял Баща (Тръмп) е решил да дари на Израел старата столица.Това разбуни тарамбуките и другата масова *** от мюсюлманската общност,каквато и е целта на този акт и вероятно ще ескалира във въоръжени конфликти.Тръмп ще потуши размириците, ще бъде наречен Баща на всички араби и турци и всички ще му се поклонят!
51
9
 
40
 
! Отговори
неанонимен преди 6 години
от един ненормален човек може да пламне светът-нямам думи...
50
6
 
37
 
! Отговори
1071 преди 6 години
Ето каква е била целта на еврейското отроче ИДИЛ, да направи християните слуги на ционистите. И успяха
49
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е възможно е такова решение да не е взето от Тръмп,а да му е продиктувано, защото знаят каква ще е реакцията.Отношенията им с Германия се оправиха,заведе се дело срещу Ердоган,а сега е злепоставен и Тръмп.
48
11
 
44
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
2 неща: 1. Религиозната бунащ*ина е водеща за простака. 2. Американците и евреите не могат да живеят без кръв. Въртят, сучат и предизвикват конфликт. После почват да бомбардират.
47
21
 
38
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До хюго босВие българите сте готови да отрежете клона на който висите само защото на този клон има вероятност да седи турчин. Ето защо сме ви хранели и развъждали 500години. смешен си :)
46
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муслитата като са скочили на Дончо, най-много да го хванат за долуподписания и го разведат. Може и тутурутка да му направят. Ако им разреши.
45
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
44
6
 
46
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Само Тръмпи да не си затвори очите за 10 дни. Предния път за 6 дни Израел ви размаза. Не знам какво ще стане за 10 дни.
43
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп освобождава Ерусалим,а папата пее псалми и мие крака!Кой е прав,какво ли би казъл Господ?
42
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление либералните криптокомунисти успяха да вкарат и Светия Престол в либерастката си адженда. Папа Франциск е откровен аржентински левичар и нищо чудно като млад да е симпатизирал на Че Гавара. Не може да стъпи на малкия пръст на Папа Йоан Павел II. Да миеш и целуваш краката на мюсюлманите, дошли да тероризират и ислямизират християните, е престъпление и обида срещу Бога, срещу Родината и срещу Народа. Ясно е защо са го избрали за Папа. Да си взима бежанците и да ги носи в Аржентина!
41
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Те пък еврейте едни защитници на християнството . Постоянно гаври и цинизъм ..Като започнеш с ев.ре.те болшевики та стигнеш днес до Меркел, Макрон ,,Шарли Ебдо и т.н. Мадона .
40
2
 
41
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
И каква работа има който и да е да казва къде да е посолството на САЩ? И кскъв е Ватиканът, че се изказва? До онзи ден миха крака на ислямските талибани. Откъде накъде Светите земи ще бъдат под ислямска администрация? Една църква няма да остане
39
4
 
49
 
! Отговори
Хюго Бос до Турчина преди 6 години
Първо не ми хвали папата, който помага за ислямизацията на Европа. Второ, турчин да ми говори за папи, патриарси е обида. Гледай си анадолските форуми, тук обсъждаме наши дело. Трето, кога влизам в църква, не е твоя работа и не знаеш.