Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим

Демонстрации се проведоха в Индонезия и Малайзия
8 дек 2017 11:07, Елка Василева
94
Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим
Снимка: Reuters

Хиляди хора в Индонезия и Малайзия се включиха в демонстрации, осъждащи решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел, а властите засилиха сигурността около американските посолства, предаде Ройтерс.

Лидерите на Индонезия и Малайзия - страни с преобладаващо мюсюлманско население, се присъединиха към множеството гласове, които осъдиха решението на американския президент Доналд Тръмп.

Още по темата

Няколко хиляди протестиращи се събраха пред посолството на САЩ в малайзийската столица Куала Лумпур. Някои крещяха антиамерикански лозунги и изгориха чучело на Тръмп.

В Индонезия стотици хора, облечени предимно в бяло, дойдоха да протестират пред американското посолство в столицата Джакарта. Някои развяваха палестински знамена, други крещяха "Аллаху акбар" (Бог е велик).

"Подготвили сме персонал и патрули, за да гарантираме сигурността на американското посолство. Очакваме между 500 и 1000 демонстранти", каза говорител на полицията в Джакарта.

Посолството на САЩ в индонезийската столица посъветва американските граждани да избягват места, където има демонстрации, и заяви, че американското консулство във втория по големина индонезийски град Сурабая временно е спряло обслужването днес.

Протести се очакват и в Южна Азия. Водещата ислямска партия в Пакистан "Джамаат е ислами" обяви демонстрации във всички големи градове след петъчните молитви.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ерусалим е на всички религии и трябва да го опази.
17
2
 
47
 
! Отговори
;-) преди 6 години
На снимката - някакъв маймун с плакат "Тръмп, пази се! Идваме!"Бай Доню е заредил картечниците и ги чака. ;-)
16
3
 
46
 
! Отговори
Тиририририрам преди 6 години
Крайно време е желите хора да спрат да продават оръжия на всички мюсюлмански държави. Тогава ще водим кой е акбар. Смешници!
15
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия стремглаво се доближават до предците на човечеството - маймуните.Готови са да ни изтрепят за някаква такава глупост, а ние трябвало да уважаваме тях и религията им. Хайде де!!!
14
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хиляди?толкова ли останаха от тия ***?Добре работят демократите значи да ги пратят в мадараша всичките.
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Квото и да и говорят в крайна сметка става дума за едни ПАРИ...Що не вземете да си кажете всичко,а? Интересно как това съвпада с новата книга на Дан Браун" Произход" новата серия на Междузведни войни. Отдавна забелязах че франчайза стана събитие)) не е само чашки, тенески и слипове с картинки на герояШантави рисунки и най-шантавите са президнети..
12
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е кво толкова??? Една държава си мeсти посолството от един град в друг.
11
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бат Доналд здравата им бърка по на последователите на най-дивашката и назадничава "религия" в света. Ислям е синоним на дееволюция
10
2
 
45
 
! Отговори
Тръмпич преди 6 години
Индонезия и малайзия да не ми се дръвча че като им спра американските туристи ще ми идват на крака ръка да ми цалуват както стори колегата им Ердоган на моя колега Путин.
9
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за 2010г. 200 000 британки са приели исляма. Как няма от британското правителство да не осъдят Бай Дончо? Нали мюсюлманите им ще ги изядат с парцалите. Единствено САЩ от Запада все още не са ислямизирани и имат достатъчно съпротивителни сили и огнева мощ да се противопоставят на черните знамена. Всеки американец има минимум патлак, а на верандата му се вее американския флаг. Ако там се опитат да им налагат исляма ще хвърчат бурки. Да му мислим ние в Европа с нашити зелки Шурц, Меркел и т.н
8
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"хиляди мюсулмани скочиха" , а милиони христаяни си траят , *** как си го представяте Божи гроб в ръцете на мюсулмани?
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък защо го дразнят,ще вземе да затвори всички посолства по всички столици и тогава ще се редят всички които искат да посетят САЩ единствено в Ерусалим като столица на света и ще се вият дълги опашки пред американското посолство по разни въпроси с дни на отсрочки понеже не могат да се приемат всички хора за един ден за бърза обработка за визи,документи,а за въртящите бизнес там едва ще се справят с толкоз много гости по тия места кат за поклонение на всички от всички страни на света с години
6
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Бай Дончо, показа им среден пръст на рез::ньовците, да си протестират колкото искат. Баси религията!! Какво още трябва да направят за да се забрани в цяла Европа? Идва Коледа - Рождество Христово. Дзурлестите ще направят всичко възможно да развалят празника, да се опитат да убият невинни хора. За тях толерантност не трябва да има. Хванат ли някой радикален, той на смърт, а цялото семейство веднага при камилите, до един!! Не се ли вземат мерки, ще наглеят все повече, и така до кога?
5
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп и Путин ще спасят Европа и света от лапите на мюсюлманите. Муслимите вече са 2 милиарда и искат да ни смажат демографски. Бай Дончо и Володя, а дори и китаеца, не са съгласни. Забелязохте ли как всички муслимани зареваха в един глас и колко са единни войните на Алаха? Искам да попитам защо Франция и Великобритания най-люто от Запада се противопоставиха на решението на Бай Дончо? Защото са изгубени! Франция има 8 милиона мюсюлмани и е напълно подвластна на тях, евреите бягат от там!
4
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гомяа драма, голям филм. :-) Тръмпи разбута рахата на глобалистите и всички започнаха да ***.
3
6
 
51
 
! Отговори
cv преди 6 години
Гледайте само нискочелите и про3ти последователи на тази анти-човешка религия как скачат и се защитват един-друг, а ние християните се свиваме в черупките?!?! Целия цивилизован свят трябва да започва протести срещу това религиозно учение! Да се затварят джамии в отговор на недопускането за строежи на църкви на мюслимански територии!
2
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е късно за всякакви протести. Да сте протестирали, когато са създали израелска държава преди 70 години.
1
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези диваци колко "бежанци" приеха?