Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим

Демонстрации се проведоха в Индонезия и Малайзия
8 дек 2017 11:07, Елка Василева
94
Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим
Снимка: Reuters

Хиляди хора в Индонезия и Малайзия се включиха в демонстрации, осъждащи решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел, а властите засилиха сигурността около американските посолства, предаде Ройтерс.

Лидерите на Индонезия и Малайзия - страни с преобладаващо мюсюлманско население, се присъединиха към множеството гласове, които осъдиха решението на американския президент Доналд Тръмп.

Още по темата

Няколко хиляди протестиращи се събраха пред посолството на САЩ в малайзийската столица Куала Лумпур. Някои крещяха антиамерикански лозунги и изгориха чучело на Тръмп.

В Индонезия стотици хора, облечени предимно в бяло, дойдоха да протестират пред американското посолство в столицата Джакарта. Някои развяваха палестински знамена, други крещяха "Аллаху акбар" (Бог е велик).

"Подготвили сме персонал и патрули, за да гарантираме сигурността на американското посолство. Очакваме между 500 и 1000 демонстранти", каза говорител на полицията в Джакарта.

Посолството на САЩ в индонезийската столица посъветва американските граждани да избягват места, където има демонстрации, и заяви, че американското консулство във втория по големина индонезийски град Сурабая временно е спряло обслужването днес.

Протести се очакват и в Южна Азия. Водещата ислямска партия в Пакистан "Джамаат е ислами" обяви демонстрации във всички големи градове след петъчните молитви.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БУДИСТ-НАТИКАЙ СИ ЕДИН ПАТРОН В ...И ПО БЪРЗО КУМ буда..
77
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БУДИСТАХА.. АГРЕСИВНИ ЛИ НАРИЧАШ ХОРАТА КОЙТО ИЗВЕЖДАТ ФАКТИОсвен това имаш правописни грешки, но много смело коментираш древни текстове, това ти прави лоша услуга. Няма нужда да задълбавам в смисъла на това, което си написал, неграмотното писане говори достатъчно.И си отбележи, че будъзмът не е религия, а учение и философия. Почни от тук и ако искаш повече, млъкни и слушай, а не крещи.
76
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БУДИСТАХА.. АГРЕСИВНИ ЛИ НАРИЧАШ ХОРАТА КОЙТО ИЗВЕЖДАТ ФАКТИПисането с големи букви се приема за крещене.
75
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БУДИСТЗа будист си доста агресивен и прекалено ангажиран в спора))) сигурен ли си КОЙ СИ?
74
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво е значението тна думата религия, religio-възстановяване на връзката или по-простичко завръщане км себе си.Религиозният човек е чистосърдечен. Нито един от вас, коментиращите тука, не ми звучите така...
73
2
 
32
 
! Отговори
до Буда преди 6 години
Секти????Ужас!!!!Казах, че не съм "сектант".Между другото "сектанството" е част от всички религии Будизма и Иудаизма, както Християнството и Исляма не са изключения!Християнството е обновлението на Иудаизма, един вид еволюция... според мен, което също е залегнало в пророчествата на Тора-та, но евреите отбягват тези пророчества и тяхното тълкувание.Голяма част от пророчествата описани в Стария и Новия завет са се сбъднали други тепърва предстоят да се сбъднат.
72
3
 
32
 
! Отговори
до Буда преди 6 години
Измисленна?Не напразнао ви попитах знаете ли какво означават Пророчествата в Библията и тяхното потвръждение!!!!А, и да, предполагам че няма да отречете, че езичеството и езическите вярвания са съществували и преди Ведите!Например... шумерите!?А, факта, че учените доказаха Потопа състоял се преди 11,000 години и съответно съществуването на човешката цивилизация преди Потопа.псНе съм сектант фанатик.Обикновен Православевен любопитко. ))))
71
2
 
34
 
! Отговори
До Будалист преди 6 години
Знаеш ли какво означават пророчествата в Библията???Потвръждение за съществуването на Бог - Създателят и Творецът на Вселената, на Физическите закони и на Живота, на Човека със Свободна воля и избор, и на безгранична Любов!
70
5
 
36
 
! Отговори
точка преди 6 години
Йерусалим е на евреите.Те ще пазят Божият гроб..Арабите си имат Мека и Медина.Въпросът е затворен.
69
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "-" А когато са били в ,,плен ,в Египет или Вавилон къде е била столицата ? Д.Е.Б.ИЛ !
68
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не нам!хе ,хе . 4000 хиляди..... ..89%. Отчаяни лъжи ,лъжи ,типични за измислената от Богоборците демокрация .
67
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "-"И кои са тези историковеди и духовници ? Напиши поне един !Чакаме!
66
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe otdavna ne e imalo zemetresenie i cunami v Indonezia....
65
2
 
35
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Та, оттогава, та до ден днешен арабите "разиграват" усърдно тази карта, въпреки, че мнозина арабски историковеди и духовници до 1947 година признават факта, че Йерусалим е древната и настояща столица на Израел.Та това е в общи линии много сбито и накратко причината за постояно тлеещия конфликт между араби и евреи.
64
5
 
39
 
! Отговори
Не нам! преди 6 години
Палестинска Държава е просто една доктрина на Джихада! Араби, които в един момент, при това не толкова далеч назад във времето - през 1971г. решават да се обявят за "палестинци"! Йерусалим е еврейски град и столица на Еврейската държава цели 4000 години!
63
3
 
38
 
! Отговори
"-" преди 6 години
До 1947г. Иерусалим е малко градче и никога не е бил считан за столица на Палестинската държава, защото такава просто не е съществувала!!!!Едва след като арабите нападат евреите, - след като ООН обявява правото на евреите да създадат своя държава в подчинената на англичаните област Палестина - и биват напълно разгромени, "новите" съседи на Израел обявяват всички разнородни арабски племена живеещи в тази област до този момент за... пасестинци и наследтици на отдавна изчезналите "филистимци".
62
5
 
40
 
! Отговори
Браво Тръмп! преди 6 години
Като гледам уродитe от снимката, чиито родители най-вероятно са братовчеди (в духа на ислямската традиция) Тръмп е Спасител на християните, бялата раса и цялата юдео-християнска цивилизация! Да сме благодарни на американския народ, че го избра! Ако Хилари беше спечелила, досега ислямската инвазия на Балканите щеше да бъде подпомогната с нова война - след Босна и Косово, следващия ислямски анклав на династията Клинтън може би щеше да е Кърджалийска област!
61
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Палестина винаги е била и ще бъде само историческата област.Неблагодарници които живеят там на финансовото благоволение на евреи и саудитци.Мързеливи камънохвъргачи.
60
2
 
34
 
! Отговори
Йерушалем преди 6 години
Великият Бял Баща не е забравил и обещанието си към кюрдите.Те ще получат своята държава,Ердоган ще я признае със сигурност в противен случай ще излети като балон от властта незнайно къде!
59
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюсулманите много обичат да си присвояват неща които не са техни.