Откровено от Лавров: Тръмп изгуби здравия си разум!

Сбъркал за Ерусалим, провокирал Северна Корея
48
Откровено от Лавров: Тръмп изгуби здравия си разум!
Снимка: Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че признаването на Ерусалим за столица на Израел от САЩ противоречи на здравия разум, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Той говори на пресконференция във Виена, където бе на годишната среща на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Още по темата

Лавров посочи също, че военните учения, провеждани съвместно от САЩ и Южна Корея, като че ли целят да провокират Северна Корея да прави повече ракетни изпитания, но добави, че Москва осъжда севернокорейските опити.

Според него американската администрация е пропуснала възможността за намаляване на напрежението със Северна Корея, изпращайки смесени сигнали чрез руски посредници.

Версията на Лавров хвърля светлина върху американската политика за ракетно-ядрената програма на Северна Корея, която е белязана от разногласия между президента Доналд Тръмп и държавния секретар Рекс Тилърсън, отбелязва ДПА.

Според Лавров през септември Вашингтон казал на Москва, че не планира военни учения край Корейския полуостров до пролетта. Москва предала това послание на Пхенян, вярвайки, че САЩ са готови "да започнат да създават условия за някакъв диалог", ако и Северна Корея си кротува. След като Москва предала посланието обаче САЩ обявили две военни учения.

Северна Корея реагира с изстрелването на междуконтинентална балистична ракета преди няколко дни.

"САЩ действаха, като че ли нарочно искаха да провокират Пхенян, и успяха", подчерта Лавров.

"Сега може да се окаже по-трудно да се създадат условия за подновяване на диалога", допълни той.

Той свърза отношението на САЩ към Пхенян с това към Иран. Отхвърлянето от Тръмп на ядреното споразумение от 2015 г. с Иран повдига "сериозни въпроси" дали евентуален резултат от диалога САЩ-Северна Корея може да бъде валиден за дълго, каза Лавров, цитиран от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патокът Доналд трябва да го приберат в севернокорейска лудница.
39
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Доналд Тръмп май се е взел за много насериозно и си мисли, че е господарят на света.Но скоро ще разбере, че е само една марионетка на истинските господари, знае се кои са те, не е тайна за посветените.
38
5
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Палестинците са законните жители на тези територии, а израелската армия е убила много палестици-включително деца и жени?Подкрепяте ли това, "велики демократи"?
37
1
 
3
 
! Отговори
Хасанчо преди 6 години
До анонимен 36Да, но ако не си забелязал, арабите смятат града за свой. Това им е основната цел - да изгонят всички от там и да е само за араби - палестинци.
36
17
 
3
 
! Отговори
Аз преди 6 години
"Откровено от Лавров" - стана ми смешно и повече не четох.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей сега ще наложат икономически санкции на САЩ!Затова се сговарят Путин и Ердоган ,ама не знаели какви,щели да питат Кимча!
34
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 31Лавров нещо да каже за превземането на Крим и за другите войни в района. Лесно е сега да викаш против Тръмп , а Путин света вода , айде малко по скромно .
33
3
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Имам чуството, че днес живеем в 13 век, а не в 21 век-войни и конфликти на религиозна основа, въпреки напредналите технологии.Или хората по света тотално са изгубили разсъдака си, или светът наистина се управлява от шепа безнаказани масони-илюминати, които печелят от войни и конфликти. Вие имате ли друго обяснение?
32
4
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Според мен Йерусалим трябва да се обяви за град със специален статут от ООН и всички страни(евреи и палестинци) да си изберат една друга столица, а Йерусалим да остане място за поклонници от всички религии.
31
5
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Какъв ви е проблемът с палестинците?Какво лошо са ви направили?
30
5
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Дори традиционни съюзници като Англия и Франция не подкрепят безумното решение на Тръмп и американската администрация.Може би защото осъзнават, че една война в Близкия Изток ще удари директно Европа.
29
6
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Христос е казал :"Обичай ближния си".Не уточнил каква религия трябва да има човека до теб.Християнинй съм, но пишещите , които имат радикални идеи за изгонване на мюсюлмани, сте също толкова опасни, колкото и радикалните ислямисти.Не осъзнавате ли, че така вие провокирате омраза, злоба, а това водо до радикализация?
28
2
 
14
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Йерусалим е космополитен враг и е на всички религии-християни, юдеи и мюсюлмани.Всичко друго е манипулация и лобиране за една от страните.
27
4
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Прав е Лавров, американците само си търсят белята, оттеглиха се от ред международни споразумения, провокират КНДР, като правят съвмвстни учения с Южна Корея и Япония, сега като че ли искат да запалят Близкия Изток с това БЕЗУМНО решение.
26
6
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Сергей Лавров е най-добрият дипломат на света в момента.САЩ и другите западни държави само могат да мачтаят за такъв дипломат.
25
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този сайт се вижда, че са се събрали "светилата" на геополитиката...Абе Вие "експерти",не разбрахте ли,кой седи зад Тръмп,а и зад Путин.Това е онзи клан, който даде пари на Наполеон,за да нападне Русия,това е онзи клан, който направи Октомврийската революция,ПСВ,ВСВ и накрая това са онези,които сега са на трона,след като основният им опонент си отиде преди близо две години от този свят.Говоря за Рокфелер.За клана Родшилд е без значение кой какво иска и мечтае,за тях е важно те да печелят.
24
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците ще мечтаят зя Хилари, но ще е късно.
23
6
 
43
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Ще вкара света във война глупaка и ВСИЧКИ ще страдаме. Има наивни хора пишещи тук, които си мислят, че ще гледат конфликта по телевизията и ще правят залози. Пилешките ви мозъци не могат да осмислят даже колко сме навързани всички. Това не ви е война с някоя арабска държава от, която нищо не зависи.
22
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не се е променило!ВСЪЩНОСТ---ТРЪМП , ИМ КАЗА ИСТИНАТА :ЧЕ ЕРУСАЛИМ Е НА ЕВРЕИТЕ!!!!!!!!!!И НЯМА КАК ДА НЕ Е ТАКА ---ЗАЩОТО ТАЗИ ЗЕМЯ ИМ Е ДАДЕНА ОТ ГОСПОДА , ОЩЕ ПРЕДИ ДА СТЪПЯТ ТАМ АРАБИТЕ /мюсулманите/ ...БЛИЗО 8-ВЕКА ПРЕДИ ТЯХ!ЗЕМЯТА НА ЕВРЕИТЕ ---Е "БИБЛЕЙСКА!!!!!!!!!/...пише го в Библията--- в Стария Завет.../КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ---ИСТИНАТА ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ==============Defakto po tazi logika Tramp trqbva da varne zemite na indiqncite .......
21
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 15Брей ти направи Библията на нотариален акт бе серсемино