Протест: Мюсюлмани участваха в молитва пред Белия дом

Ракета, изстреляна от Газа, е ударила израелския град Сдерот
9 дек 2017 08:32, Анисия Иванова
37
Протест: Мюсюлмани участваха в молитва пред Белия дом
Снимка: БТА

Няколкостотин мюсюлмани участваха вчера в молитва пред Белия дом в знак на протест срещу решението на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, предаде Франс прес. По призив на местни мюсюлмански организации богомолците си разпънаха килимчетата на площад "Лафайет", малък парк пред президентската резиденция.

Някои демонстранти си увързаха главите с куфии, други носеха шалове с цветовете на палестинското знаме и издигнаха плакати срещу колонизирането на Източен Ерусалим и Западния бряг.

Още по темата

Решението на американския президент предизвика гневна вълна в мюсюлманския свят и вчера имаше сблъсъци между палестинци и израелските сили на Западния бряг и в ивицата Газа, при които загинаха двама души и бяха ранени десетки.

Израел завладява Източен Ерусалим през 1967 г., анексира го и обявява целия Ерусалим за своя "изконна и неделима" столица. Палестинците обаче също искат източната част на града за столица на държавата, която се надяват един ден да имат, отбеляза АФП.

Снощи ракета, изстреляна от ивицата Газа, е ударила израелския град Сдерот, съобщи израелската армия, без да уточни дали има жертви, предаде Франс прес. Това е третата ракета, изстреляна през вчерашния ден срещу Израел, след като в сряда президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да признае Ерусалим за столица на Израел.

Израелски самолети бомбардираха, в отговор на първите две нападения, лагер за военно обучение и склад за боеприпаси на ислямисткото движение Хамас в палестинския анклав. Според палестинското министерство на здравеопазването поне 15 души са били ранени при въздушните удари.

Втори палестинец е загинал днес в ивицата Газа в сблъсъци с израелските сили, избухнали след решението на Тръмп. Махер Аталах, 54-годишен палестинец, "ранен при сблъсъци в северната част на ивицата Газа тази вечер", почина, съобщи в комюнике говорителят на палестинското министерство на здравеопазването Ашраф ал Кудра, цитиран от АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
38
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
На Евреите са викали Израелтяни още 5000 години преди новата ера!! Явно си използвал учебника по История за разширяване на мускула на Свинктера!
23
11
 
47
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Такова нещо като Палестина не съществува.Цяла Палистина си е изконна Еврейска територия. 5 хиляди години е била Еврейска територия и само няколко стотин Палестинска.Също като Цариград.18 века е бил Гръцки и византийски и само 6 века Турски.Грешка която някой ден ще бъде поправена!!!
22
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ерусалим е свещен град за Християни и Юдеи но не и за Мюсюлани .Браво на Тръмп!! Нека мачка промити ислямиски мозъци
21
3
 
36
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
САЩ или ще преживеят това което преживя СССР през 1990г. или ще подпалят цял свят във войни. 50 години въоръжаване с цел господство на света, а днес е очевидно, че господството не може да се осъществи, остава да се платят сметките.Вие как си мислите, дали САЩ ще признаят поражението си, ще се махнат от света и ще се затворят в кочинката си, или ще подпалят планетата?
20
2
 
43
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Човечеството не може да открие нормалността, това е проблема. Ето например в Европа приемат мюсюлмани с отворени обятия, нищо, че онези гърмят, колят, изнасилват. Да определиш нашественика като бежанец, нормално ли е?Другата крайност - създаваш етническа и религиозна държава в регион в който този етнос и тази религия не съществуват от 2000 години. След това, същите започват да призовават евреите от цял свят да се изсипят в тази държавичка и да се разширяват за сметка на останалите.
19
0
 
34
 
! Отговори
циганска преди 6 години
Хубава работа, ама...
18
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не извикат картечаря Шулц от SS, да им врътне 3-4 диска, да им направи една дискотека, каквато заслужават. Намерили къде да се гъзурчат, мърсолите порезани.
17
7
 
34
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Колко тъжно е борбата ти за идентичност да изчерпва твоята такава. Интересно, филистимците какво точно са построили там, че да претендират за собственост?От тях чуваме само за лагери, подмолен огън, бежанци и купища пари, изсипани от богатите петролни рeзаци. Ако умееха да ги управляват, щяха да имат образовани лидери и да знаят за какво се борят. Сега са точно един ДПС анклав. С това не оневинявам евреите-ционисти, които са неголям процент от общото население. Като няма диалог, танц със саби!
16
2
 
39
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Ще се изненадате ако някой ги поразпита, какво всъщност искат!
15
4
 
39
 
! Отговори
К. преди 6 години
До 12: Какви глупости говориш? Няма НИКАКВА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА Меркел да обещава подобно нещо на турците в Германия, които в по-голямата си част изобщо не идват от Тракия. Случаят с Израел е съвсем различен - там всички страни са признали държавата Израел, но не и столицата й. Това е все едно да признаеш страната България, но да имаш посланическа мисия не в София, а в Истанбул - ей така заради историческите особености на региона и, за да не противоречиш на неоосманските амбиции на Ердоган
14
2
 
38
 
! Отговори
К. преди 6 години
До 20: Какви глупости говориш? Няма НИКАКВА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА Меркел да обещава подобно нещо на турците в България, които в по-голямата си част изобщо не идват от Тракия. Случаят с Израел е съвсем различен - там всички страни са признали държавата Израел, но не и столицата й. Това е все едно да признаеш страната България, но да имаш посланическа мисия не в София, а в Истанбул - ей така заради историческите особености на региона и, за да не противоречиш на неоосманските амбиции на Ердоган.
13
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хуманната религия Ислям сме я гледали тук в България 500 г - клане , садизъм изнасилвания ,ангария и отвличане на мали деца които обучават за убийци и като порастнат ги пращат да убият родите им .. Разликата между ислямска държава и тези дето са ни клали е че Ислямска държава реже главите на християните и им продава органите ((( Салман Ружди не случайно написа сатанински строфи ....
12
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да наистина Тръмп изпълни предизборното си обещание пред еврейсткият си електорат което е добре,но в Германия ако Меркел обещае предизборно на турският си електорат,че ще признае Пловдив за Турска столица и впоследствие го направи как ще реагираме ние господа?
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 - Ние не действаме против никога, ама карай ...
10
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето затова Тръмп не иска мюсюлмани в Америка. Където си решат клякат и акат с някакви си техни молитви. Молете се в къщи, а не по улиците .
9
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А преди1967 година когато Израел превзема Йеросалим.защото те го превземат,искам да попитам господата историци на кой е принадлежал този град преди 1967 година?
8
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие какво искате да стоят докато ги избиват,радвайтесе че протестират с молитви защото,погледнете реалноста колко от тях са избити,колко невинни жени и деца избиха там,добре е,че не спазват израза"Отнасяй се с другите калто те се отнасят с теб"ако почнат и те да действат кайто ние с тях света е обречен.
7
7
 
33
 
! Отговори
do До 5 преди 6 години
A ti ot kade doyde do izvoda, che az sam religiozen ?Moyto kokichence az ne gubq vreme sas prikazki za dqdo mraz, snejanka, gospod, proroci!!!!
6
7
 
58
 
! Отговори
Мучачос преди 6 години
Еосалим си е израелски.Мюсюлманската *** с ятаган е искала да завладее и Европа,както и сега, мераците на Ердоган.Всяка жаба да си знае гьола.Тогава няма да има етническо напрежение и проливане на кръв независимо от коя страна.
5
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са нагли.Ако християни направят същото в мюсюлманска държава ще ги разстрелят с картечници.