Ерусалим – няма път назад! Мирът шанс има ли?

Това е една ескалация на цялата външна политика на САЩ в Близкия Изток
Обновена: 11 дек 2017 20:10 | 11 дек 2017 20:10, Екип на Bloomberg
29
Ерусалим – няма път назад! Мирът шанс има ли?
Снимка: Reuters

Решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, е една ескалация на цялата външна политика на САЩ в Близкия Изток, която за последните 20 години е много последователна, непроменлива и има едно единствено определение - погрешна. Това каза журналистът Христо Петров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Духът от бутилката е изпуснат и едва ли ще има път назад. По важно е да коментираме какво би могло до се случи и защо се стигна до тази ситуация. Хубаво е, че има размяна на остри реплики между Нетаняху и Ердоган. По-добре е да хвърчат думи, вместо снаряди.

"И едната и другата страна не искат конфликтът да има военни изменения, и палестинската, и израелската страна. Ако се стигне до военен конфликт в него ще се включат не десетки, а стотици хиляди джихадисти, които са добре обучени, тренирани и въоръжени от бойните полета в Сирия и Ирак".

Мирът в Йерусалим, по своята същност, винаги е бил застрашен. Въпросът е кои са силите, които го пазят, заяви гостът. "Кои са политическите сили, които имат интерес да го запазят, а това са палестинската и израелската страна".

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
Библейската История преди 1 година
Според книгата на книгите БИБЛИЯТА Израел е Божията избрана нация в която се роди ИСУС ХРИСТОС запомнете едно българи и всички живеещи между нас колкото и да се опитват да унищожат Израел и Ерусалим това няма да се случи сам Господ ще слезе от небето да защити народа си когато го обграждат войските на противниците им. Гледайки историята доста народи са били врагове на Израел но никой досега не е успял да затрие тази велика нация и така ще си остане...
27
7
 
5
 
! Отговори
муспи преди 1 година
В еврейския свят мира е по лош от войната! Че те в “мирно“ време държат Парите, Правителствата и Армиите на света и провеждат Геноцид където си харесат - в България например. Че и не го съзнават, те са си бездуховни същества - дават ли ти еж, гонят ли те беж! Мъртвата им биомаса дава признаци че края й наближава, - вдигат врява за антисемитизъм, че са най истрадалия народ, че народите са им неблагодарни за единобожието (яхвето де) и легионите Нобелови лауреати. Но те отначало не са народ!
26
2
 
5
 
! Отговори
"-" преди 1 година
А, може би затова Путин бърза да изтегли руския военен контингент от Сирия!?
Просто като хипотеза.

Щото ако пламне нова пълномащабна арабо-израелска война в този район от Бл Изток, ще потекът реки от кръв и тогава пророчеството на Исая за разруването на столицата на Сирия - Дамаск може и да се изпълни, все пак Израел е единствената държава на Бл. Изток, която разполага с ядрено оръжие и в случай на реална опастност за физическото си оцеляване неминуемо ще го използва ако се наложи.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Огънят от Сирия в Израел ли ще се премести? Да очакваме ли скоро израелска пролет?
24
5
 
13
 
! Отговори
Лято преди 1 година
Исус Христос ще се върне в Израел не в ЕС не в Сащ не в България не в ,,мюсюлмания,, ало така че се примирете с факта че Ерусалим е изцяло на Израел без излишно напрежение и изкуствени сблъсъци по мирен път да се признае една вечна истина
23
1
 
12
 
! Отговори
нормални сме преди 1 година
ЕС не решава отговора за Ерусалим ние сме ,,втасали от локуми,, /турски/,,деградирали,, ,,озлобени които сме езическо зло племе,, ,,много сме зле духовно и всякак,, а те Израел имат Старият Завет за История и там е писано,че Ерусалим е Божият град вечната непроменима Божия Реалност за Израел и столицата на Израел Ерусалим има скакво да се гордеят ,а ние с продажните си политици и с бедния духовно душевно българин комплексар
22
2
 
13
 
! Отговори
Ала-Бала преди 1 година
На 8 септември 70 година Йерусалим е превзет със щурм, а главната светиня за юдеите – великолепният белокаменен храм на Соломон, е изгорен и разрушен.
След десетте дни, през които Йерусалим постепенно – улица по улица – е покоряван от легионите на Тит, дървените конструкции на втория Соломонов храм са изгорели напълно и легионерите го изравняват със земята. Целият Йерусалим е разрушен. Храмовият хълм е разоран и посипан със сол. Оцелява единствено една от подпорните стени на Храма, която днес всички по света познават като стената на плача.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какво общо има кирилицата с това, че Русия или САЩ признават София за столица на Македония? Кога София е била столица на Македония? Скопие и Охрид са били столици на България и е нормално да имаме претенции."

Ама ти си доста зле... Анадолеца го е написал нарочно заради коментара на по долния...не че има нещо общо! Мисля, че не сме длъжни всеки път да покажем колко сме "умни"!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимно 15

то си знае
19
0
 
12
 
! Отговори
Македон преди 1 година
Ееех, Ерусалиме и теб ке те делиме, древна земьо македонска.
18
1
 
0
 
! Отговори
Виж ти преди 1 година
До 16

На теб може и да ти предстои да видиш, но аз вече съм видял. Конкретно за нас - само погледни на какво прилича България, и ако имаш малко ум, ще разбереш и какви са ни възможностите, и каква ни е подкрепата.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че там кога е имало мир?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Виж ти

Предстои да видим кой каква подкрепа и възможности има .
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 10

Село 21:00 часа е за какъв натоварен трафик говориш в София в 21:00 ?
14
0
 
4
 
! Отговори
Виж ти преди 1 година
До 11

Защо се излагаш, когато дори не разбираш какво ти говорят!
С претенции, нищо не се взима. Взима се с реална сила и реална подкрепа.
13
2
 
2
 
! Отговори
Ala-Bala преди 1 година
Американците никога не могат да разберат същността на едно свято място. Но едва ли става дума за това, по-вероятно е да не са мислили за нещо духовно, а за нещо по-травиално: продажба на оръжие. Правилното и смело решение на моя любимец Тръмп би било: " Ерусалум е вечната столица на Израел, но източната част е за техните братовчеди - палестинците". "Да, ама не" - казваше един стар журналист. Щеше да последва бързо отстраняване от власт.
12
1
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Заради пустия трафик на данни закъснява линейката ХАХАХАААААААА
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анадолец

Какво общо има кирилицата с това, че Русия или САЩ признават София за столица на Македония? Кога София е била столица на Македония? Скопие и Охрид са били столици на България и е нормално да имаме претенции.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анадолец преди 1 година
"Да беше казал столица на турция щеше да е по правдоподобно. :-)"

Еми виж сега дойде ми на акъла Македония :-) сетих се за нея оти скоро Путин призна кирилицата на македонсдките братя Кирил и Методий, което е по правдоподобно :-) :-) :-)
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анадолец

Да беше казал столица на турция щеше да е по правдоподобно. :-)