Турция към света: Източен Ерусалим – палестинска столица!

Лидери на мюсюлмански страни се събират на среща в Истанбул
13 дек 2017 09:30, Златко Желев
126
Турция към света: Източен Ерусалим – палестинска столица!
Снимка: Reuters

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу призова света да признае Източен Ерусалим за палестинска столица, предаде Ройтерс.

Още по темата

Призивът бе отправен при откриването на извънредна среща на върха на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС).

"Първо, палестинската държава трябва да бъде призната от всички останали страни. Ние всички заедно трябва да се борим за това", каза Чавушоглу пред външните министри, които се събраха преди същинската среща на ОИС.

"Трябва да насърчим другите страни да признаят палестинска държава въз основа на границите от 1967 г. и със столица Източен Ерусалим", подчерта министърът.

Турция, като ротационен председател на ОИС, свика извънредната среща в Истанбул днес по инициатива на президента Реджеп Тайип Ердоган след решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел.

Целта на срещата на ОИС - организация, в която участват над 50 мюсюлмански страни - е да се изработи съвместен отговор на решението, обявено от Доналд Тръмп на 6 декември.

(БТА)


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
3
 
! Отговори
Defender of Justice преди 11 месеца
Tурция се управлява от престъпен ислямски терористичен режим, както и незаконната терор организация Палестинска автономия( съюз на 3 терор,орг,на исласки араби под фалшиво име палестиансци е престъпна като ИДИЛ нарушаващи непрестанно международното право,човешките права и закони,клеветейки с лъжи невинните жертви с фалшива пропаганда, окупация, грабеж и терор на чужди земи,Затова трябва да бъдат съдени за престъпленията им-лъжите,клевети,заплахите за нищожните им беззаконни решения срешу Бога!
98
7
 
3
 
! Отговори
Тъпанар преди 11 месеца
...И като говорим за религии, хайде да се замислим защо точно тази с.м.отана пустиня е ценна за християни, юдеи и мюсюлмани? Стария завет, част от Християнството е веруюто на евреите и почти 1:1 с това на исляма. Е има дребни разлики - Иисус е Иса, Йосиф е Юсуф, Соломон е Сюлейман, Мойсей къв беше не помня, ама пак нещо като Мюмюн или Мемед. Та като изключим каноните и законите на оня ш.изоф.реник и пе.до.фил Мохамед, май това са основните разлики
97
3
 
3
 
! Отговори
Тъпанар преди 11 месеца
...Следиш ли мисълта? По тази логика и по този начин, след 100 г. мюсюлманите ще предявят претенции към Германия, поради наличието на много от тях там и някой пасаж от Корана... Джихад май започна, докато ние се забавляваме с глупости...
96
5
 
3
 
! Отговори
Тъпанар преди 11 месеца
До бг 93. Приятел. Палестина е название на провинция в която са живели араби и евреи. Никаква палестинска държава не е било до 1997 г. От друга страна претенциите за тази територия от Израел, се базират единствено и само на Библията. Факт е, че с ционистки пари започва заселване на евреи там още преди ПСВ. Наличието на множество евреи след ВСВ там, както и като компенсация заради Холокоста, през 1948 г. се основава Израел.
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АВРААМ И САРРА СА РОЗОНАЧАЛВИЦИ НА ЕВРЕИТЕ. САРРА БИЛА БЕЗДЕТНА И ЗАТОВА АВРААМ СИ ВЗЕЛ ЗА НАЛОЖНИЦА АГАР (СЛУГИНЯ НА ЖЕнА МУ). ОТ НЕЯ ИМА СИН ИСМАИЛ, КОЙТО СТАВА РОДОНАЧАЛНИК НА АРАБИТЕ.

Така че евреите и арабите имат общ баща-родоначалник. От името на АГАР НАШИТЕ ПРЕДЦИ СА НАРИЧАЛИ ТУРЦИТЕ АГАРЯНИ.
94
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме нито приятели, нито
врагове на араби и евреи.
Те просто са жертви. Цялата
христианска религия също
е една гигантска манипулация
от страна на извънземни
настроени враждебно към
хората . Тези извънземни са
на много високо технологично
ниво и са тук от много отдавна.
93
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфликтът между араби и евреи е
на религиозна основа . Той се подклажда
от Сатаната . Докато не се осъзнае
как той манипулира хората по целия
свят , никога няма да има хармонични
отношения . Самият Сатана е напълно
реална същност . Запознайте се
например с интервюто на Робърт
Стенли - Robert Stanley на ютюб.
92
1
 
1
 
! Отговори
a taka преди 1 година
товарищи,нали бяхте приятели севреите, спасили сте ги през ВСВ, асега ги мразите... Апропо,ч е сте на страната на ***, е ясно!
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се започне от 11. 09. тактиката
и стратегията им са сбъркани . Затова
се стигна до там че много загинаха и бе разрушена инфраструктурата на доста държави. Срещу пиндосия под някакви
ислямистки лозунги няма да получат
справедливост.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не знам съвременната им история,не съм наясно.Но както и да го гледам,не мога да заема ничия страна,би било чудесно ако можеха да се разберат сами помежду си,но явно няма да се случи засега.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Морските народи не са включвали народи от Анадола,те са от района на Балканския полуостров,част от Скития и част от днешна Италия.И не са само траки.
Но тези морски народи опустошават Мала Азия,Египет,Либия,включително и Анадола и са действали из Средиземноморието.
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бг

spored teb bg ako imashe petrolni rezerf i kakto v tezi islqmski darjavi dali amerika nqmshe da se nastani edno hubavo tuk i da ti obarka jivota sled tova i ti i tvoeto semeqstvo blizki rodnini da se prevarnete v edni natriti bejenci koito bqgat ot smarta pokoshenieto i.t.n dali ako bqh ubili decata ti semeystvoto ti nqmshe da se jartvash kato kamikadze v nqkoi darjava koqto ti e pre4inila tazi beda pomisli si pomisli si kak varzvahte bejencite izbqgali ot siriq kato jivotni po granicata
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По реалната история(като не намесвам библията) тази територия е била Римска провинция,след което Ирод,любимеца на Ливия настоява да управлява там,като откъсва тази територия от Римската империя,убива римските посланици,скарва се с римляните и пак благодарение на това,че е протеже на някои римляни,Ирод отървава разправата.
С големи битки и жестокости,Ирод обединява държавата си,заради което е мразен и от самите местни евреи.Това е истори4еското на4ало,което запо4ва през новата ера 35г. сл. Христ
86
6
 
5
 
! Отговори
бг преди 1 година
До 1948

Страшно си незапознат с историята! Какво ще кажеш Христос,къде е бил разпнат а? Днешна Палестина -това са еврейски земи! Нека,който не знае да не си съчинява и скалъпва история,щото е жалко и смешно.Библията съдържа доста доказани исторически факти,но кой да чете?!
85
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Арабите трябва да образуват
общ фронт срещу пиндосите ,
още повече , че обстоятелствата
са много благоприятни. И да
не намесват религията си и
някакви претенции на религиозна
основа. Тогава пиндосия каквото
си го търси , ще го получи .
84
11
 
9
 
! Отговори
бг преди 1 година
Ерусалим Бог го пази!Мюсулманите с агресия и тероризъм искат да всяват страх,но евреите трябва да се защитат и територията си също!Исляма иска да нахлува и плечкосва всички видяхме,че не всички мюсулмани са терористи,но всички терористични актове са от мюсулмани!
83
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво му се чудите на Тръмп? Сам сами можете да потърсите негови снимки на стената на плача в Израел. С кепенцето на главата, че не знам как им се казва на тези тъпи еврейски шапчици. Той е евреин! Какво има да се чудите тогава на решението му? Жена му също е приема юдаизма. Потърсете сами в Интернет, то си го пише. И никой не го оспорва. Зетът на Тръмп също е евреин. Всички без изключение в близка и далечна рода, са евреи. Цялото му обкръжение е еврейско. И после вие му се чудите "защо така".
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам, че голяма част от коментиралите, не знаят нищо за Палестина.
В миналото, онези земи водят война с т.нар. "морските народи", които за тях са били хората от Балканите и островите на днешна Гърция и хората от днешна Анадола. Тези земи са били населени с траки, които са пътували до Египет и Близкия Изток. Палестина е наречена на тракийското племе Филистинци. На турски език, понеже турците после владеят тези земи, Палестина се изговаря "Филистин". Голиат е филистински цар. Затова е различен.
81
9
 
10
 
! Отговори
1948 преди 1 година
Преди 1948 нямаше такова място и понятие ИЗРАЕЛ >? Тя беше изкуствено създадена както Македония от Американци,Руснаци и Англичани.Окупираха земите на Палестина,убиваха палестински деца ,а световното Еврейско банкерство спонсорираше този Геноцид от Евреите към всички останали..най ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА 20 ВЕК е че е имало холокост..Няма такова нещо като '' холокост'' това е ЛЪЖА от ЦИОНИЗМА с цел Унищожаване на Европейската Раса
80
10
 
7
 
! Отговори
Чистокръвен Европеец преди 1 година
мястото на Израел е в една сграда на която пише : Arbeit Macht Grei ...А на всички евреи ционисти по света мястото им е по комина