Ерусалим е световен град на мира! А може ли там да има мир?

Ще остане ли той град на два народа и на три религии?
Обновена: 25 дек 2017 10:17 | 25 дек 2017 10:15,
33
Ерусалим е световен град на мира! А може ли там да има мир?
Снимка: Reuters

Напрежението в Близкия изток, породено от въпроса за Ерусалим и решението на Доналд Тръмп да признае града за столица на Израел, намери отражение и в среднощната рождествена литургия, която традиционно се отслужва във Витлеем, предадоха световните агенции.

Апостолическият администратор на Латинската патриаршия на Ерусалим, монсеньор Пиербатиста Пицабала, отслужил литургията в присъствието на палестинския президент Махмуд Абас в Църквата на Рождество Христово, призова за кураж християните, които "са обезпокоени и може би ужасени от намаляването на броя им в един регион, обхванат от вълнения".

Относно полемиката за Ерусалим, Пицабала каза: "Ерусалим е град на мира и не може да има мир, ако някой е изключен от него". Така той продължи да се придържа към принципа, че Ерусалим трябва да остане град на два народа и на три религии.

"Ерусалим е нашата майка и ако майката изгуби някое от децата си, тя не може да намери покой, затова нека се молим за Ерусалим", заяви Пицабала.

Той призова онези, които имат властта, за да взимат решения за бъдещето, да имат кураж и да не се страхуват да рискуват и да не се отказват от визията си.

"Днес ние повече от всякога се нуждаем вие да водите една наистина сериозна политика. Въпреки многото разочарования от миналото и от тези дни, останете решителни и не се отказвайте от това да имате визия", каза Пицабала на политиците.

После той призова християните да се радват днес заради Рождество Христово въпреки всички трудности.

Хиляди поклонници, местни жители и туристи се стекоха във Витлеем, родното място на Исус Христос, за среднощната рождествена служба. Празничното настроение обаче бе помрачено от почти всекидневните протести в палестинските територии срещу решението на Тръмп за Ерусалим. На Бъдни вечер се изля и силен дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там където стъпе "ччифут" мир няма !
7
5
 
15
 
! Отговори
Portugal преди 6 години
Мир ще има ако американците се разкарат от БИ и спрът да мътят водата по теми от които си нямат хал хабер! Признаването на Йерусалим за еврейска столица е обида не само към мюсюлманите, но и към християните които живеят там. Йерусалим трябва да бъде обявен за световен град на трите религии, а Палестина и Израел да бъдат признати и върнати по границите си от 1947г. Това е решението, а не каубойските изцепки! Ама господа американци, геополитиката в БИ не е като да яздиш *** :)
6
5
 
7
 
! Отговори
ТУЛЕ преди 6 години
ОКТОМВРИЙСКИЯ БОЛШЕВИШКИ ПУЧ В РУСИЯ ПРЕЗ 1917г.ДЕЛО СЪТВОРЕНО И ИЗПЪЛНЕНО ОТ ЦИОНИСТИТЕ -ПЪРВА СВЕТОВНА ВОЙНА -ПОДПАЛЕНА ОТ ЦИОНИСТИТЕ...ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА -ПОДПАЛЕНА ОТ ЦИОНИСТИТЕ.ВОИНИТЕ И КОНФЛИКТИТЕ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК-ДЕЛО НА ЦИОНИСТИТЕ .ВОИНИТЕ И МИЗЕРИИТЕ НА САЩ-ДЕЛО НА ЦИОНИСТИТЕ .ЛИХВАРСКИЯ БАНКЕРСКИ ГРАБЕЖ ПАК ДЕЛО НА ЕВРЕИТЕ.ИЗВОДА Е ***-ЗА ДА ИМА МИР И СПРАВЕДЛИВОСТ НА ЗЕМЯТА ЕВРЕИТЕ ЦИОНИСТИ НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ИМА! ЗАТОВА Е ВРЕМЕ ЗА КАРДИНАЛНО РЕШЕНИЕ НА ЕВРЕЙСКИЯ ВЪПРОС !
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи много ви кефи да следвате Ердоган , не знаех че е така
4
3
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Има ли мир , тогава ви давам гаранция че англоссаксонските госодари и финансистите от Уолстрийт трябва да пият една студена водица и цялата власт , която сега имат в света, трябва да я споделят с десетки народи и потенциални технолгично развити държави!!!Следователно селяни прости, на този етап в близките няколко века не се очаква да има мир в Близкия изток!!!Това трябва да си го набият в главите и българските селски дипломати, които ще взимат важни държавни решения!Агент Били Рийз!ЦРУ!!!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 ти турчин ли си че използваш турцизизми
2
6
 
18
 
! Отговори
Свобода за Каталуния преди 6 години
Ерусалим не е град на мира. Ерусаим е частна собственост на САЩ и САЩ си местят посолствата и анексират територии в полза на Израел. Сега чакаме бореца за борба и справедливост Плевнята да протестира пред краварското посолство
1
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йерусалим е столица на Израел. Въпросът е затворен.