Нападател се опита да атакува църква в Кайро, рани петима

Загинали са един полицай и двама военнослужещи
Обновена: 29 дек 2017 13:33 | 29 дек 2017 13:33,
5
Нападател се опита да атакува църква в Кайро, рани петима
Снимка: Reuters

Въоръжен мъж атакува днес църква в южно предградие на Кайро и бе ликвидиран от полицаи, предаде Франс прес, като се позова на силите за сигурност в египетската столица.

Нападателят откри огън извън християнския храм и рани петима охранители, а след това се опита да щурмува църквата и бе убит от полицаи, пише БТА.

Един полицай и двама военнослужещи са загинали в престрелката, съобщи в. "Ал Яум ас Сабиа", цитиран от ТАСС.

Франс прес предава, че има и четвърти загинал. Нападателят е бил неутрализиран малко след началото на атаката. Властите издирват евентуален негов съучастник.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси разпореди разполагането на хиляди допълнително войници по ключови места в страната.

Снимка, качена на сайта на правителствения всекидневник "Ал Ахрам", показва лежащото на земята тяло на предполагаемия престъпник - брадат мъж, облякъл яке с муниции.

Египет засили мерките за сигурност след като през ноември над 300 души бяха убити при нападение, извършено от „Ислямска държава“ срещу църква, по време на неделна литургия.

Близо 10 процента от 100-те милиона жители на предимно мюсюлмански Египет са християни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Defender of Justice преди 6 години
Ислямският терор трябва да бъде осъден наказан според закона за всяко престъпление и жертва и спрян,а не финансиран снабдяван с оръжия,противозаконно награждава с окупирани и ограбени от други народи земи, каквато неморална про-теристична про-ислямска антисемитска анти-християнска измамна неонацистка политика водят ООН,ЕС в полза на ислямските арабски терористични групи с фалшиво име 'палестинци' нелегални окупатори,грабители и убийци срещу Божия избран народ и земя Израел и срещу християните
2
0
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Вижте как действат властите в Китай с уигурите мюсюлмани и се учете. Не ги интересуват правозащитници и човешки права, толерантност и либерализъм и е спокойно. Същата твърда политика трябва да има и Европа, но за съжаление е вече късно.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Египет засили мерките за сигурност след като през ноември над 300 души бяха убити при нападениеТия си мразят християните независимо дали са от Франция или Египет затова вън от Европа.