Македония отиде твърде далеч в съчиняването на история!

Александър Йоранов: Ясно е, че античната история не е тяхна
5 фев 2018 12:28, Боряна Павлова
252

31695 гледания   |  Още видео

"Гражданите на Република Македония отидоха твърде далеч в кражбата и съчиняването на история. Те се отказаха от българските си корени, които са доказани във времето. Сега отидоха да крадат далечната антична история, която е ясно, че не е тяхна", посочи в студиото на "България сутрин" бившият председател на НС и бивш посланик на България в Скопие Александър Йорданов.
 
"Националното чувство на всеки един народ се крие на подсъзнателно ниво. Когато обаче то се изведе масово в съзнанието на обществото и се политизира, винаги следват събития с трагичен завършек. Балканите са чисто доказателство за това", отбеляза още той.
Още по темата

По думите му, въпреки че страната ни не е пряко засегната от проблема, е важно като членка на Европейския съюз, да излезе с официално становище по темата.

Вчера в Атина се проведе пореден протест за името на Македония. На площад "Синтагма" се събраха близо 1 млн. души. Демонстрацията бе под надслов "Македония е Гърция". Организаторите се надяват правителството да чуе гласа на хората, които се противопоставят "Македония" да присъства в името на южната ни съседка.

А световноизвестният гръцки композитор Микис Теодоракис призова сънародниците си никога да не дадат името "Македония" докато на този свят има гърци.

"Не търся политически грешки и пропуски, но не виждам какъв е смисълът от референдума на премиера на Македония Зоран Заев. На първо място самият той трябва да направи самопризнание за собствения си произход", коментира в студиото на Лора Инджова и Златимир Йочев университеският преподавател и преводач Йоаким Каламарис.

В скайп разговор за Bulgaria ON AIR социологът и преподавател в Атинския университет проф. Георгиос Плиос уточни, че митингът в Гърция вчера се е превърнал във важно политическо събитие.

31698 гледания   |  Още видео

"Не е редно да коментираме кой е по-малко или повече патриот. Въпросът, който обаче сега се постави е дали Гърция ще се съгласи за името на Македония, така че да не създава пречки за влизането на страната в НАТО", каза проф. Плиос.


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
2
 
! Отговори
БатБулгар преди 9 месеца
Гърците ги е страх, че от Македония ще започне Ар-Магедона, което е всъщност истинско място. Апокалипсиса им започва с ОТКРОВЕНИЕ, това значи думата, за ИСТИНАТА. Като се отвори Земята, тя Ванга каза... ще се разбере кой кой е :) Тогава всички ще искат да са ни приятели :)
231
1
 
4
 
! Отговори
BatBulgar преди 9 месеца
Двама Българомразци се събрали да защитават данайски интереси, за сметка на бивши български територии и люде. Ванга беше права. Преродените врагове на България я управляват днеска.
230
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е па да я прекеъстет на Макдоналдс. Само той нема статуя у Скопскиот Диснилент.
229
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хайде малко да се посмеете ,тука един коментатор спомена Миленко, напишете Мирка и Миленко 27,01,2018г и гледайте шоу хахаха,двама иди,,та,гурута на античните македонисти,удбашката Мирка и престъпника Миленко,три часа хумор,сатира и забава хахаха!Македония била един от 80-те световни символи??На гърците държавата им я създали германците,арнаутите/албанците/са презрян народ,па и ние ВУЛГАРИТЕ-ТОЧНО ТАКА НИ НАРИЧАТ ТИЯ ДВАМА ИДИ,,ТА си отишли от Македония,кой бе има право да им дава ум, ДИАГНОЗА!
228
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срам и позор за медиите да канят този политически труп ! Да му припомня че лицето Желю *** и неговите клакьори признаха под това име държавата ! Срам ! Санкциите на Русия удряли само олигарсите срам ! Поне спомена стотиците милярди наляти от същите тези олигарси в запада срам! Политически труп ....доста разложен!
227
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ***

Защото са минали поколения от потурчването и защото някои от помаците са извъвшили золуми преди освобождението, в Батак ,например. Недоверието е било взаимно.
226
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ***

Твоята теза,напълно издиша пред многобройните документи и памет.Това,че истината не ти харесва и се опитваш да я изтриеш с кухи тези е отделен въпрос.
Кърджалийските жестоки банди са били съставени от еничари,българи и други народности,османския султан е изпитвал огромен страх от тях и праща няколко пъти войска срещу тях,но не успява да ги унищожи,докато накрая точно българското население се включва на страната на сулатана и му помага да срещу кърджалиите
Ти не познаваш историята
225
13
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 9 месеца
До Анонимен

Колега, а помаците какво са ? ...

ПОМАЦИТЕ НОСЯТ МЮСЮЛМАНСКИ ИМЕНА ,А ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИ ,ТОВА СИ Е ТЕХЕН ИЗБОР ! ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ТОВА СА ГАГАУЗИТЕ ,ТЕ ПЪК НОСЯТ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ,НО ГОВОРЯТ ТУРСКИ ! ПАК СЕ ВРЪЩАМ НА ВАШАТА ТЕЗА ЗА НАСИЛСТВЕНО ПОТУРЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ ! ТЕ АКО БЯХА ТАКИВА , ВСЯКО ДЕТЕ ЩЕШЕ ДА НАУЧАВА ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ,ЧЕ СА НАСИЛСТВЕНО ПОТУРЧЕНИ И ЩЕШЕ ДА МРАЗИ ТУРЦИТЕ ,А ВЕДНАГА СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ЩЯХА ДА СИ ВЪРНАТ БЪЛГАРСКИТЕ КОРЕНИ , НЯМАШЕ ДА ЧАКАТ ДО 2018 Г.
224
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Османците(турците) не са разрешавали на потурчените българи да общуват с роднините си,има много случаи,в които близки роднини са се разделяли на отделни махали или села.
Така като днес единия брат е българин,а другия македонец,разделени насила някога,така е било и преди между българите и българските турци по време на потурчването.
223
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Маке Дания
222
1
 
13
 
! Отговори
ъ преди 9 месеца
До Г У Р Б Е Т Ч И Я Т А
Колкото и да не ти харесва,това е самата истина.Доскоро помеците не знеха турски език,че се наложи да ги потурчват наново и им промиват мозъците.А през комунизма също са ги учили на турски със специални читанки,щото такава е била повелята на Москва.
Най-много българи са потурчени около 16-17 век насилствено или ненасилствено,а потурчените имали превилегии и са плащали по-малки данъци от християните,затова не връщат старата си християнска вяра.Турците на са разрешавали на
221
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най добре да я кръстят Гурбетччия, защото и без това ще се наложи всички да избяга от албанските мюсюлмански диваци!
220
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ***
Защото много пъти се бърка в съзнанието на българина националност и религиозна принадлежност. Нима българите живеещи по поречието на Волга да не са българи. Те са българи и мюсулмани. За мен в българия няма турци. Да не говорим колко са тюрки днешните турци по времето на Баязид светкавицата целия тюркски народ е наброявал 500 хиляди души а само константинопол е бил 2м да не говорим за цяла Византия и България. Въобще пълно историческо меле от народи кой кой е никой не знае :)
219
0
 
12
 
! Отговори
Държавата преди 9 месеца
която иска да се нарече Македония е една част от областта Македония. Това ги боли гърците. Защото по време на Втората световна война цялата тази облест и в днешната бивша югославска република и в днешната Гърция е била БЪЛГАРИЯ . Чърчил и американците са бомбандирали Скопие наравно със София и хиляди жертви са дадени.
218
23
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 9 месеца
това че болшинството български турци са българи по произход е самата истина


ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ЛЪЖЕТЕ ПОВЕЧЕ ДОРИ И ОТ МАКЕДОНЦИТЕ !
ПАК ПИТАМ ЗАЩО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ НАСИЛСТВЕНО ПОТУРЧЕНИ БЪЛГАРИ НЕ СА ПОЖЕЛАЛИ ДА СИ БЪРНА БЪЛГАРСКИТЕ КОРЕНИ ВЕДНАГА СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ?!
БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е БИЛА СВОБОДНА ЗАЩИТАВАНА ОТ РУСИЯ ! СЕГА СА СЕ СЕТИЛИ ,ЧЕ СА БЪЛГАРИ 130 Г. СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ???!!! ТЕ ОТ МАЙКА СИ И ТАТКО СИ НЕ СА ЛИ ЧУВАЛИ И СЛУШАЛИ ,ЧЕ СА НАСИЛСТВЕНО ПОТУРЧЕНИ ?!
217
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мак Доналдс е свободно !
216
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Гуурбетчия

Колега, а помаците какво са ? ...
Има и побългарени наши турци след освобождението! Има и турци приели християнството, какво толко те тревожи тази тема? Живота е кратък, живей си го свободен! Защото не се знае, виж милионери на 55години си отиват докато спят! Анадъмо
215
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ***

***,това че болшинството български турци са българи по произход е самата истина и е подкрепено с немалко документи,самия Мидхад паша,който налага мохамеданството в България го пише черно на бяло,че са българи.И се хвали със постъпката си.
А кърджалии са смес от еничари и други народности,включително и българи,дори и италианци е имало,който са били въоражени жестоки банди,срещу които е воювал самия османски султан и многократно е изпращал войска срещу тях и се е страхувал от
214
6
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 9 месеца
До Анонимен

Не всички наши турци са били потурчени, но голяма част от тях са си българи и аз познавам няколко семейства които сами признават това! Много от тях дори не си върнаха турските имена! Не си измислям, те са ми комший!

ТОВА Е ПРОТИВ ВСЯКА ЛОГИЧНА МИСЪЛ ! ЩОМ СА БИЛИ НАСИЛСТВЕНО ПОТУРЧЕНИ БЪЛГАРИ ЗАЩО ВЕДНАГА СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО НЕ СА СИ ВЪРНАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА И КОРЕНИ ,А СА ЧАКАЛИ 100 Г. СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ,ТА ПОСЛЕ ИМ Е ДОШЛО НА УМ ,ЧЕ СА БЪЛГАРИ ?!
213
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе оставете хората да си сложат каквото искат име на държавата!Защо ги тормозите?Това си е тяхна работа,защото си е тяхна държава,ако искат и Марсианци ще се пишат!
Какво сте гракнали срещу македонците?