Руснаци убити в Сирия? Кремъл не знае!

Двамата непотвърдени убити са били наемници
13 фев 2018 14:45,
119
Руснаци убити в Сирия? Кремъл не знае!
Снимка: БТА

Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за убити руски наемници в Сирия, предаде Ройтерс.

Знаем само за руски граждани, които са разположени в тази страна като военнослужещи, уточни Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин.

Още по темата

Той каза това, попитан от журналисти за медийните съобщения за най-малко двама убити руски наемници при сблъсък между сирийски проправителствени сили и оглавяваната от Съединените щати антиджихадистката коалиция в източната провинция Дейр ал Заир, отбелязва Ройтерс.

Песков призова да не бъдат използвани медийни съобщения като първоизточник за смъртта на руснаци в Сирия, предадоха ТАСС и БТА.

Тези информации се нуждаят от потвърждение. В много държави по света има голям брой руснаци и придобиването на подробни сведения за всички тях е доста сложно, заяви Песков.

Миналата седмица САЩ обявиха, че са убили над 100 бойци от сирийските проправителствени сили, когато коалицията е нанесла въздушни удари на 7 февруари, за да предотврати атака срещу щаб на подкрепяните от нея Сирийски демократични сили (СДС) в източната провинция Дейр ал Заир.

Министерството на отбраната на Русия, която подкрепя сирийския президент Башар ал Асад, каза, че проправителствени милиции са предприели разузнавателна операция и че в района не е имало руски военнослужещи, припомня Ройтерс.

Най-малко двама руснаци, които са се сражавали неофициално на страната на Асад, обаче са сред убитите, казаха за агенцията свързани с тях хора.

Единият от загиналите е Владимир Логинов, казак от Калининградска област. Максим Буга, лидер на казаците в руския анклав на Балтийско море, заяви, че Логинов е бил убит наред с още десетки руски бойци около 7 февруари.

Другият загинал руснак е Кирил Ананиев, каза Александър Аверин, говорител на националистическата партия, с която е бил свързан той.

Гибелта на Логинов и Ананиев за момента не е потвърдена от независими източници, посочва Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Григорий Явлински, който е сред кандидатите на президентските избори в Русия следващия месец, призова президента Владимир Путин да разкрие колко точно руснаци са убити в Сирия и при какви обстоятелства. "Ако са загинали голям брой руски граждани, представители на властите, включително главнокомандващият нашите въоръжени сили (Путин), са длъжни да кажат на страната за това и да решат кой е отговорен", каза либералът ветеран в изявление, разпространено от неговата партия "Яблоко".

"Не мисля г-н Явлински има някакви по-надеждни източници на информация" (от медиите), коментира Песков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 66Хайде сега дълбоки изводи от псевдонима "Вагнер"! Льольо, ти знаеш ли, че великият еврейски музикант Даниел Баренбойм първи поставя вагнерова музика в Израел, защото е имало игьоти, които са я забранявали и то не, че е бил любим композитор на Хитлер, а е бил прононсиран антисемит! Аз съм гледал филм, в който Хитлер слуша 9-та симфония на Бетховен, и то точно "Ода на Радостта", която евробюрокротите решиха да направят "Химн на Европа"! По-добре си трай, слабограмотний!
70
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИД свърши, сега ще почне студена война между САЩ и Русия на чужда територия. Убити руснаци и американци официално няма да има, само местни. Ако кюрдите в Сирия не се включат в мирния процес и служат за прикритие на американците, ще почнат да страдат от Турция и Русия.
69
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частната армия Вагнер се ръководи по документи от личният готвач на Путин шеф Пригожин. Т.е. Вагнер фактически е частната армия на Путин, нали не сте толкова наивни да смятате че един готвач има нужда от частна армия. От цялата патаклама става ясно че някъде до 60% от тази частна армия е ликвидирана плюс 25 танка и 50 БТР-а. Бронираната техника е била унищожена в първите 90 секунди от битката след което с хеликоптери апачи са избили като пилци пешаците, дори не са успели да стрелят по веднъж.
68
17
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 6 години
Биеш всички до тук по злобна тъпотия! Руснаците са много странен народ - да освобождават стадо ***, на когото му е добре да го бият, тимарят и доят. Които са искали пари за сеното за конете на освободителите си! И за които не е известен случай да тръшнат едно агне и да угостят тези, които са дошли да *** за тях! Жалко племе, добре че няколко хиляди опълченци ни измиват очите! На тях бабите от Самара са им извезали знаме, руската държава ги е облякла и въоръжила, водили са ги руски генерали!
67
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че как ще знае Кремъл? То ако бяха спечелили битката със сигурност Кремъл щяха да ни проглушат ушите с помощта на техните русофил-глашатаи у нас, ама сега като резултата е от порядъка на 600:0 за САЩ естествено че нищо не знаят. Плюс това Путин поне 6 пъти извежда руските военни от Сирия има си хас сега да каже че са руснаци. Американците 3 пъти са се обадили на руския офицер за свръзка и той 3 пъти е отрекъл че това са руснаци. Е щом не са руснаци са ги подпукали и освиткали.
66
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде млъкнахте бе ихтаменети , памперси раздавахте , пишехте какви ли не измишльотини а сега мълчите като риби.
65
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вагнер не беше ли любимият композитор на Хитлер . А пишете че в Русия нямало неонацизъм. Има има и то правителствен, защото тези ЧВК частни военни компании не могат да съществуват самостоятелно без финансиране от бюджета
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тубата е пълна с видео от разговорите между Вагнерците. Не крият, че са ги "разхуярили "
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
60 Боби 600 трупа ихтамнети са си сериозно нещо . Да му мислят как ще се обясняват в Русия
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
62 Те не са американки , не разбра ли , руски са информацията е руска , в Русия ври и кипи в момента
61
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като гледам родните телевизии третополов руснак снощи се правише на резил . Нежна душа , пиина малко и сеира почна :)))
60
19
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен"И къде е Боби да хвали прославените спецназовци от ВагнерВече наистина ихтамнет станахахахаха"Ано Умни ОСВЕДОМИ СЕ ПРЕДИ ДА ЗЛОРАДСТВАШ САЩ са ползвали тежки РСЗО с Касетъчни бомби с микро боеприпаси срещу техника така и срещу пехота - а това оръжие се приравнява до ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ - ДА САЩ НЕ СА ПОДПИСАЛИ КОНВЕНЦИЯТА Надявам се РФ да достави СМЕРЧ системи на СИРИЯ с пълен комплект Касетъчни микро боеприпаси срещу техника и пехотаДа реши проблема така да се каже
59
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нее, нека да е ясно ГЕРБ и ЕС защитават ДЖЕНДЪРИТЕ :)
58
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
56 их там нет нали , тогава евала на американците че са бомбили асадистите
57
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
56 май *** станаха тези които защищават Русия
56
21
 
14
 
! Отговори
ох ох ах преди 6 години
Джендърите получават оргазъм като пишат лъжи и глупости срещу Русия.
55
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нито един убит руснак. Дори и да има, те ще живеят вечно сърцата на братския сирийски народ. Венсеремос!Слава на съветската армия освободителка на всички свободни и демократични народи!Те два пъти ни освободиха та още не можем да се съвземем.
54
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера кой нормален човек ще отиде на туризъм в Сирия. Ама те руснаците нормални ли са ?
53
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде е Боби да хвали прославените спецназовци от Вагнер Вече наистина ихтамнет станаха хахахахахахахахахахахахахахаха
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Их там нет нали така следователно там не е имало никакви 600 ихтамнети унищожени безславно