Руснаци убити в Сирия? Кремъл не знае!

Двамата непотвърдени убити са били наемници
13 фев 2018 14:45,
119
Руснаци убити в Сирия? Кремъл не знае!
Снимка: БТА

Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за убити руски наемници в Сирия, предаде Ройтерс.

Знаем само за руски граждани, които са разположени в тази страна като военнослужещи, уточни Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин.

Още по темата

Той каза това, попитан от журналисти за медийните съобщения за най-малко двама убити руски наемници при сблъсък между сирийски проправителствени сили и оглавяваната от Съединените щати антиджихадистката коалиция в източната провинция Дейр ал Заир, отбелязва Ройтерс.

Песков призова да не бъдат използвани медийни съобщения като първоизточник за смъртта на руснаци в Сирия, предадоха ТАСС и БТА.

Тези информации се нуждаят от потвърждение. В много държави по света има голям брой руснаци и придобиването на подробни сведения за всички тях е доста сложно, заяви Песков.

Миналата седмица САЩ обявиха, че са убили над 100 бойци от сирийските проправителствени сили, когато коалицията е нанесла въздушни удари на 7 февруари, за да предотврати атака срещу щаб на подкрепяните от нея Сирийски демократични сили (СДС) в източната провинция Дейр ал Заир.

Министерството на отбраната на Русия, която подкрепя сирийския президент Башар ал Асад, каза, че проправителствени милиции са предприели разузнавателна операция и че в района не е имало руски военнослужещи, припомня Ройтерс.

Най-малко двама руснаци, които са се сражавали неофициално на страната на Асад, обаче са сред убитите, казаха за агенцията свързани с тях хора.

Единият от загиналите е Владимир Логинов, казак от Калининградска област. Максим Буга, лидер на казаците в руския анклав на Балтийско море, заяви, че Логинов е бил убит наред с още десетки руски бойци около 7 февруари.

Другият загинал руснак е Кирил Ананиев, каза Александър Аверин, говорител на националистическата партия, с която е бил свързан той.

Гибелта на Логинов и Ананиев за момента не е потвърдена от независими източници, посочва Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Григорий Явлински, който е сред кандидатите на президентските избори в Русия следващия месец, призова президента Владимир Путин да разкрие колко точно руснаци са убити в Сирия и при какви обстоятелства. "Ако са загинали голям брой руски граждани, представители на властите, включително главнокомандващият нашите въоръжени сили (Путин), са длъжни да кажат на страната за това и да решат кой е отговорен", каза либералът ветеран в изявление, разпространено от неговата партия "Яблоко".

"Не мисля г-н Явлински има някакви по-надеждни източници на информация" (от медиите), коментира Песков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
10
 
! Отговори
johny преди 6 години
<html><body><!--StartFragment-->Според експерти, при следващ сблъсък с антиасадовската коалиция Русия рискува да загуби всичките си бази в Сирия само след три денонощия бойни действия.<br> След военно настъпление на руско-асадски батальони срещу кюрдски части от армията на Сирийските демократични сили, подкрепяни от антиасадката коалиция водена от САЩ край река Ефрат е последвал масиран военен отговор. В боя се включват американски части от специалните сили в Сирия, които с високоточната мобилна ракетно-артилерийска оперативно-тактическа система HIMARS (High Mobility Artille
50
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47Колко пъти до сега се е случвало САЩ да намалят бройката на убитите от тях бойци с 50+ %?
49
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин каза че там руски войници няма щото ги е изтеглил.А генерал Джеймс Матис пък каза че след като няма значи няма за какво да се оплакват.Сигурното е че след американската атака вече наистина няма.
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Не е вярно.Бройката загинали не е над тази която е посочена от САЩ, другото е измислица и пропаганда.В бройката от 100 души влизат сирици, иранци и руснаци. Колко точно са загиналите руснаци никой не казва.
47
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
броят на руските жертви е над 200 + голям брой ранени , главно благодарение на HIMARS и АС 130
46
27
 
17
 
! Отговори
факт преди 6 години
Извратени и болни лица пишат срещу Русия,те мразят нормалните хора и държави.
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз от 30 години не живея в бг. През лятото ми трябваха някои документи. В компютрите у нас никъде не е споменато че съм напуснал, въпреки че районният съвет бе уведомен още преди поне 25 години. Ако някой в мойта ситуация изчезне, отиде на луната или Сирия, мислите ли че органите в бг ще знаят?
44
24
 
14
 
! Отговори
гадост преди 6 години
Само трето половите могат да се радват на загинали Руснаци който са в Сирия за да избиват терористи,но нищо не говорят за САЩ който бранят тероризма и са заплаха за нормалните хора и мира.
43
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между 200 и 600 е бройката, но Шеломов мълчи.
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знае ли някой, колко Груз200 са регистрирани в Кремъл от последното изтегляне на космическите войски от Сирия !?
41
19
 
12
 
! Отговори
Чакъра преди 6 години
Алооо, анонимните!! Щом сме били такива българи юнаци на Шипка, що така сме дремали 500г та не сме се освободили сами а. Сигурно резания ни е бил много мил та сме го търпяли толкоз години а??
40
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, то и в Крим и Донбас нямаше руски военни. Руската лъжа край няма!
39
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауууу,руснаци убити в Сирия!!Каква сензация видиш ли?Руснаци,воюват срещу Америка!Война или си търсим най-малкия повод за заличаване на много нули от държавният дълг!!Какво правят американци там обаче,кого обучават,кого финансират,на кой доставят оръжие??На сирийските демократични сили!Ама ,че 90% от тях не са сирийци,на кой му пука!!Азери,дагестанци,узбеки,афганистанци,чеченци,украинци,американци,германци.......наемници с лопата да ги ринеш!Ами дайте да правим война с държавите им тогава!!
38
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя русия кво знаие да кръка и да дрънка раждасалото си оръдие
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е Гришу, нещо ново?
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българската победа при Дойран - най-голямата в цялата ни 14-вековна история - се изучава във всички военни академии. Тя е записала една невероятна статистика: близо 70 хиляди убити от Антантата срещу по-малко от 500 загинали българи. Седем дивизии - напълно унищожени от една. ""На парада на ветераните участват 3000 запасни войни и 200 бойни знамена. При появата на нашата делегация фелдмаршал лорд Милн командва: "Свалете знамената! Минава генерал Вазов - победителят от Дойран!"
35
13
 
16
 
! Отговори
Сиса преди 6 години
Преди няколко дена в Америка се разби американски хеликоптер и загинаха всичките пътници на борда. Интересно защо тук медиите въобще не го отразиха. Имам чувство че нарочно се вдига шумотевица щом стане въпрос за Русия :) Все пак интернет трафика носи пари нали ?
34
7
 
15
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
До Анонимен 24И какво е ЧВК Вагнер? Точно така го търси - и кой е шеф на на компанията и дали компанията е награждавана от путин.Пък после пиши, че няма такива у Расията.
33
10
 
17
 
! Отговори
johny преди 6 години
До православен Много ясно , че ДА- руснаците некъде не са желани!
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България винаги е имала по-добри военни тактици и пълководци от руситее. Разликата идва в населението и парите. Но рудияя се е доказала , като слаб тактик във войните и за това винаги дава много жертви. Докато битката при Дойран и Шипка доказва за вечни времена Българската мощ.