Руснаци убити в Сирия? Кремъл не знае!

Двамата непотвърдени убити са били наемници
13 фев 2018 14:45,
119
Руснаци убити в Сирия? Кремъл не знае!
Снимка: БТА

Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за убити руски наемници в Сирия, предаде Ройтерс.

Знаем само за руски граждани, които са разположени в тази страна като военнослужещи, уточни Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин.

Още по темата

Той каза това, попитан от журналисти за медийните съобщения за най-малко двама убити руски наемници при сблъсък между сирийски проправителствени сили и оглавяваната от Съединените щати антиджихадистката коалиция в източната провинция Дейр ал Заир, отбелязва Ройтерс.

Песков призова да не бъдат използвани медийни съобщения като първоизточник за смъртта на руснаци в Сирия, предадоха ТАСС и БТА.

Тези информации се нуждаят от потвърждение. В много държави по света има голям брой руснаци и придобиването на подробни сведения за всички тях е доста сложно, заяви Песков.

Миналата седмица САЩ обявиха, че са убили над 100 бойци от сирийските проправителствени сили, когато коалицията е нанесла въздушни удари на 7 февруари, за да предотврати атака срещу щаб на подкрепяните от нея Сирийски демократични сили (СДС) в източната провинция Дейр ал Заир.

Министерството на отбраната на Русия, която подкрепя сирийския президент Башар ал Асад, каза, че проправителствени милиции са предприели разузнавателна операция и че в района не е имало руски военнослужещи, припомня Ройтерс.

Най-малко двама руснаци, които са се сражавали неофициално на страната на Асад, обаче са сред убитите, казаха за агенцията свързани с тях хора.

Единият от загиналите е Владимир Логинов, казак от Калининградска област. Максим Буга, лидер на казаците в руския анклав на Балтийско море, заяви, че Логинов е бил убит наред с още десетки руски бойци около 7 февруари.

Другият загинал руснак е Кирил Ананиев, каза Александър Аверин, говорител на националистическата партия, с която е бил свързан той.

Гибелта на Логинов и Ананиев за момента не е потвърдена от независими източници, посочва Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Григорий Явлински, който е сред кандидатите на президентските избори в Русия следващия месец, призова президента Владимир Путин да разкрие колко точно руснаци са убити в Сирия и при какви обстоятелства. "Ако са загинали голям брой руски граждани, представители на властите, включително главнокомандващият нашите въоръжени сили (Путин), са длъжни да кажат на страната за това и да решат кой е отговорен", каза либералът ветеран в изявление, разпространено от неговата партия "Яблоко".

"Не мисля г-н Явлински има някакви по-надеждни източници на информация" (от медиите), коментира Песков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
21
 
! Отговори
28.05.15г -Указ преди 6 години
Путин засекрети броя на загиналите руски войници в мирно времеИнформацията става държавна тайна и не може да се разгласява
30
22
 
16
 
! Отговори
православен преди 6 години
Определено не разбирам радостта на повечето коментирали.Доволни сте от факта, че англосаксонците наред с подкрепяните от тях главорези за убили руснаци?!
29
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До27 По-скоро Българските юнации са се били на Шипка , докато оня мошеници са чакали на Дунаваа , да намалееммм и да оберат лаврите. Точно като в ВСВ . Седат на полската река , докато Съюзниците се бият с Хитлер по въздух , море и земя . Накрая влизат на готово . Всеки път е едно и също.Така че НЕ слагай до нашите герои "тези" .
28
18
 
17
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
хахаха никой руски не е умрал... дайте накрая поне едно доказателство де, защото иначе и аз в блога си мога да напиша... двама американски войници са заклани в кравефермата на Аби Салим... и да не покажа снимки и то автентични (не на фотошоп).
27
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл брои само убитите офицери и генерали...останалото е пушечно месо пуснато от руския Гулаг за изкупление на греховете !С две думи - руски талибанизъм.
26
13
 
24
 
! Отговори
Немцов преди 6 години
П Е С -а на Путин лъже!!!!! Иначе ще бъде убит.В Русия всички са учили в едно училище и тяхната политика елъжата и измамата.Те си говорят и не се чуват. ..ХА.ХА.ХА
25
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите и Русите са се били рамо до рамо на Шипка. Тук обаче подчовеците са като хиени чакащи поредната антируска драсканици.
24
17
 
18
 
! Отговори
сащ агресори преди 6 години
Пишат глупости и лъжи а никой не пише че САЩ са нахлули в суверенна държава и защитават терористи и главорези!?къде е свободата на словото и истината?
23
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия, не съществува понятието Частна Военна Компания, за разлика от запада. На Кремъл не му трябват такива. Има си достатъчно държавни структури, които да изпълняват секретни мисии.Всички останали внушения са пропаганда, премерена по западната публика.
22
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще признаят , като помагат тайно на терористи да пазят Асад. Рсзузването на САЩ ги е надушило и са им пратили светлина , защото знаят че немогат нищо да кажат.
21
12
 
13
 
! Отговори
ей предизборния преди 6 години
Малко мисъл да вложиш? *** омразна евтина пропаганда...Ако е имало такова клане на руски части, при 200 убити е резонно да има поне 300 ранени и още толкова оцелели.Да е видял някой една снимка нейде?Нали ще препълнят морги и болници в Сирия. Това не можеш да го скриеш, ще е пълно със снимки и видео материал.Само да ги извозят обратно в Русия ще им трябват много полети, много хора ще видят ковчези и ранени на много места. Медии от 401 пуснаха тази партенка и на русофобите им текат лиги.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тц-тц-тц-тц--много бре ?
19
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но интересно защо Ройтерс и Днес.бг не питат за нелегалното присъствие на САЩ в Сирия?
18
18
 
19
 
! Отговори
банда преди 6 години
И какво сега сащ,нахлуват в Сирия пазят терористите и убиват правителствените войници,как се казва това?казва се агресия и бандитизъм....
17
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загиналите са наемници - кучетата на войната.Освен презрение нищо друго за такива!
16
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Песков не лъже - там официално не е имало руснаци.Генерал Маддог казва същото: Там нямаше руснаци.Сега жертвите няма дори да ги върнат във Раша - да не разстройват електората преди избориге.А путин е болен - ти да видиш! Дали ще оздравее до изборите или от "малко болен - утре погребение"?
15
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЕСков да отиде на Троекуровското в Москва и да брои там Груз 200 !
14
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До предизборно 11Па и не те е срам да ги плещиш!!! "Руските медии масово мълчат"....за твое нещастие пишат, ама понеже НИЩО НЕ ЗНАЯТ, си пишат каквото им скимне!!! Аааааааааа.....искаш да кажеш ЧЕ ТИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВСИЧКИ ВСИЧКО ЗНАЕШ?????? Бравос....само че клюкарките, екстрасенсите и разните гадалки са НА ДРУГИ САЙТОВЕ!!!!
13
8
 
8
 
! Отговори
До предизборно преди 6 години
Ти колко дни вече ще повтаряш едно и също?
12
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В доста медии, вече излязоха материали за това. Само в руслямистан и подрусначена България всички пееефски парцали мълчат.