Руснаци убити в Сирия? Кремъл не знае!

Двамата непотвърдени убити са били наемници
13 фев 2018 14:45,
119
Руснаци убити в Сирия? Кремъл не знае!
Снимка: БТА

Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за убити руски наемници в Сирия, предаде Ройтерс.

Знаем само за руски граждани, които са разположени в тази страна като военнослужещи, уточни Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин.

Още по темата

Той каза това, попитан от журналисти за медийните съобщения за най-малко двама убити руски наемници при сблъсък между сирийски проправителствени сили и оглавяваната от Съединените щати антиджихадистката коалиция в източната провинция Дейр ал Заир, отбелязва Ройтерс.

Песков призова да не бъдат използвани медийни съобщения като първоизточник за смъртта на руснаци в Сирия, предадоха ТАСС и БТА.

Тези информации се нуждаят от потвърждение. В много държави по света има голям брой руснаци и придобиването на подробни сведения за всички тях е доста сложно, заяви Песков.

Миналата седмица САЩ обявиха, че са убили над 100 бойци от сирийските проправителствени сили, когато коалицията е нанесла въздушни удари на 7 февруари, за да предотврати атака срещу щаб на подкрепяните от нея Сирийски демократични сили (СДС) в източната провинция Дейр ал Заир.

Министерството на отбраната на Русия, която подкрепя сирийския президент Башар ал Асад, каза, че проправителствени милиции са предприели разузнавателна операция и че в района не е имало руски военнослужещи, припомня Ройтерс.

Най-малко двама руснаци, които са се сражавали неофициално на страната на Асад, обаче са сред убитите, казаха за агенцията свързани с тях хора.

Единият от загиналите е Владимир Логинов, казак от Калининградска област. Максим Буга, лидер на казаците в руския анклав на Балтийско море, заяви, че Логинов е бил убит наред с още десетки руски бойци около 7 февруари.

Другият загинал руснак е Кирил Ананиев, каза Александър Аверин, говорител на националистическата партия, с която е бил свързан той.

Гибелта на Логинов и Ананиев за момента не е потвърдена от независими източници, посочва Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Григорий Явлински, който е сред кандидатите на президентските избори в Русия следващия месец, призова президента Владимир Путин да разкрие колко точно руснаци са убити в Сирия и при какви обстоятелства. "Ако са загинали голям брой руски граждани, представители на властите, включително главнокомандващият нашите въоръжени сили (Путин), са длъжни да кажат на страната за това и да решат кой е отговорен", каза либералът ветеран в изявление, разпространено от неговата партия "Яблоко".

"Не мисля г-н Явлински има някакви по-надеждни източници на информация" (от медиите), коментира Песков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В рукия Наказателен Кодекс е забранено да имаш частна армияЗабранено е да имаш частна армия, но не е забранено да имаш частна военна компания.
90
2
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
ЮС арми е разсипала две батальонно-тактически групи (БТГ), около 200 утепани и още толкова осакатени завинаги. Ще се возят в инвалидни колички и ще просят по метростанциите на Русский мир. Едната е разбомблена в хлам по време на движението и на изток, а другата е размазана на мястото, където е лагерувала в тила. Да здравствует США !
89
1
 
9
 
! Отговори
сори преди 6 години
няма зелени няма червени човечета войната такива не ги признава а смърта още по малко
88
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Знаем само за руски граждани, които са разположени в тази страна като военнослужещи"Абе Песков ли си какъв си, чии "военослужещи" са тия *** бе?
87
11
 
18
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
Целия свят знае,само руските бояришници незнаели.Какво ви говори това ?
86
10
 
18
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До сони РАША яко ядоха хурката в Сирия.Изпариха се елитните им главорези от Спецназ барабар с техниката си-същите зелени ,вежливи човечета от анексирането на Крим и агресията в Източна Украйна.Това е чудесна новина, за която българските медии, овчедушно наведени на Шиши и Ко, мълчаха позорно близо седмица. В результате-маленький человек заболел и покрился...ИСКА ТИ СЕ, АМА НЕ. АМА ТИ СИ ПЛЮИ. НАЛИ ЗАТОВА ТИ ПЛАЩАТ.
85
10
 
12
 
! Отговори
Дивизия "Вагнер преди 6 години
.... С РУСКО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОГРЕБАЛЕН РЕКВИЕМ В СИРИЯ!!!
84
6
 
10
 
! Отговори
ВЪЙБИРАЙТЕ ПУТИНА! преди 6 години
ДЛЯ ВАС ---БУДЕТ "ВАГНЕРОВ"--РЕКВИЕМ - ПОХОРОНЕНИЯ ГЕРОЯМ!!!!ВОТ , КАКАЯ ,ЧЕСТЬ ДЛЯ ЕТИ 600-СОЛДАТОВ В СИРИИ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА
83
10
 
7
 
! Отговори
PD преди 6 години
Вагнер!Нещо което е незаконно, в реалите на Русия и няма как да съществува.Властта е безкомпромисна по отношение на групировки, имащи сила да я конкурират.Вагнер, съществува само в медийното пространство.За всички останали задачи, Кремъл има достатъчно държавен ресурс, да реши, без 50г казаци, чиято свободолюбивост, се изразява и в това, да си изберат за каква идея са готови да дадат живота си.Но дъвката е много добра, за часно собственическия модел на мислене - наемник за пари. Няма такива
82
10
 
19
 
! Отговори
сони преди 6 години
Рашънсите яко ядоха хурката в Сирия.Изпариха се елитните им главорези от Спецназ барабар с техниката си-същите зелени ,вежливи човечета от анексирането на Крим и агресията в Източна Украйна.Това е чудесна новина, за която българските медии, овчедушно наведени на Шиши и Ко, мълчаха позорно близо седмица. В результате-маленький человек заболел и покрился...
81
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 79Вагнер и прочие компании просто не са регистрирани в страните които оперират и ли за които работят - чиста работа.
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма как по 40 долара на коментар ни дават...
79
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руските трансджендъри ги няма, явно са яли голям пердах.
78
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските ихтамнети напуснаха форума и отидоха да си *** раните пред руския канал Русия24 с надежда да им сервират опорна точко по случая, която да я повтарят до безкрайност. До сега единственото което се разпространява по руските форуми от ихтамнетите е "няма такова нещо" и "западните СМИ лъжат".
77
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В рукия Наказателен Кодекс е забранено да имаш частна армия. Това углавно престъпление се наказва с 15 години лишаване от свобода. Нали се сещате кой е извършителят на углавното престъпление и кой трябва да излежи тези 15 години, ако в Русия действително имаше върховенство на закона. То ако имаше такова върховенство Путин изобщо нямаше да бъде повече президент след вторият си мандат.
76
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки един от тези червени главореци е избил десетки жени, деца и истински защитници на родината си-сирийци! Така, че изобщо не ми е жал за алкохолизираните ***!
75
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По ирония на съдбата американската филхармония изпълни в Сирия Траурния марш на Вагнер като поздрав за великия руски вожд Путин от назначения от него за генерал-губернатор на САЩ Доналд Тръмп.
74
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахахах колко сте елементарни такива като 72 . Подразни ви факта че обявяваме паравоенното формирование или така наречената ВЧК военна частна компания Вагнер за неонацистка . Нямало било неонацисти в Русия . Има колкото си искате и хич не се крият. А най-големият нацист е Путин който анексира Крим и град Севастопол така както Хитлер анексира Австрия дори почти съвпадна и конкретното време от годината .
73
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
72 всеизвестен факт е , че Вагнер е любимият композитор на ХитлерЧукчи надо читат Иначе аз също нямам нищо против Вагнер , освен че по никакъв начин не бих издържал трилогията му , само нещо в кратце
72
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много хора са избити за секунди. В Русия би трабвало да обявят национален траур. Тези американски фашисти трепят наред, човек даже не може да извика- за Родину, за Сталина!Поклон пред жертвите на империализма и джендерастията!