Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия

Трябвало обаче да се провери наистина ли са руски граждани
15 фев 2018 18:30,
187
Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия
Снимка: архив Reuters

Петима руски граждани може да са били убити в Сирия при стълкновения с коалиционните сили, водени от САЩ, но те не са били руски военнослужещи. Това заяви говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

"По предварителни данни в резултат на въоръжено стълкновение, причините за което в момента се изясняват, говорим може би за гибелта на петима души", заяви Захарова на брифинг, съобщи БТА.

"Изхождаме от презумпцията, че става дума за руски граждани. Но, разбира се, всичко това трябва да се провери - гражданството им, били ли са наистина граждани на Русия или са били граждани на други страни", каза тя.

По думите й не става дума за руски военнослужещи. Захарова говореше за жертвите от боевете на 7 февруари в района на сирийския град Дейр ал Заир (главен град на едноименната провинция).

Сътрудници на руски частни военни компании, воюващи на страната на правителствените сили в Сирия, заявиха, че в редиците на наемниците е имало голям брой жертви след стълкновение на 7 февруари в провинция Дейр ал Заир между коалиционните сили под предводителството на САЩ и проправителствените сили.

Захарова окачестви като "дезинформация" медийните съобщения за десетки и дори стотици загинали руски граждани при боевете. Тя добави, че американските действия в Сирия вероятно имат за цел да подкопаят нейната териториална цялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
15
 
9
 
! Отговори
ей тикви преди 6 години
САЩ са навлезли в територията на чужда държава и пазят бандитите и терористите,това е скандалното а не колко убити има.
67
5
 
8
 
! Отговори
към ватенките преди 6 години
Туристи ли са или войници ?
66
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65И Захарова и министерството лъжат. 217 убити е точната цифра.
65
7
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
СЕГА СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО ЗАЩО ПУТИН ПОСТОЯННО ЗАПЛАШВА С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ?!ЗАЩОТО ТОВА МУ Е ЕДИНСТВЕНАТА НАДЕЖДА ! С КОНВЕНЦИОНАЛНО ОРЪЖИЕ РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С АМЕРИКА ! НО КАТО ЧЕ ЛИ САЩ НЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ ЗАПЛАХИТЕ НА ПУНИТ , ВЕРОЯТНО И ЗА ТАКЪВ СЦЕНАРИЙ СА ПОМИСЛИЛИ И СА ВЗЕЛИ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ КАК ДА ПАРАЛИЗИРАТ ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ НА ПУТИН !
64
4
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До ЧЕРИСмята се че държат от 40-50 процента но територия без ресурси затова са и тръгнали към нефтените полета!
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой лъже? Захарова или военното министерство? Едната казва 5, другите най-малко 40.
62
4
 
7
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
До АнонименГаф:Путин избран за "лъжец на годината" в анкета на кремълскижурналист..ха.ха Дмитрий Кисельов, един от най-ярките защитници на ВладимирПутин, направи гаф, опитвайки се да проведе допитване в Twitter, кой е;Лъжец на годинатаВ Русия всички са учили в едно училище и тяхната политика елъжата и измамата.Те си говорят и не се чуват. ..ХА.ХА.ХА
61
12
 
5
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До Факт!ГОЛЕМИ МАЛКИ, ДЪРЖАТ 60 % ОТ СИРИЯ И УВЕЛИЧАВАТ %.ЖЕРТВИ ДАВАТ ТЕЗИ КОИТО ВОЮВАТ ИСТИНСКИ. КАКВИ ЖЕРТВИ ДА ДАВАТ АМЕРИКАНЦИТЕ КАТО ИМИТИРАТ ВОЙНА И ПОДПОМАГАТ ***.ПОКЛОН ПРЕД СМЪРТА НА РУСКИТЕ ГЕРОЙ!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ах 44,И аз си задавам същите въпроси и отговора ми е ***. Защото е *** и не можеше да продължи по този път. Това развитие на нещата предполагаше един ден да слезе от власт, а това в неговия случай и в неговата държава означава физически край. Затова той е готов да прибегне до всякакви крайности за да оцелее лично, а това е много опасно за света но човекът е устроен така че може да затрие света за да оцелее лично той. Историята изобилства с примери.
59
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Референдум:Кой е по-големият лъжец ?Захарова +Путин -
58
6
 
16
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
Русия да унищожи кого? Американците? Пхахахахахаха. То се видя кой кого може да унищожи. Над 200 избити руски спецназита срещо 0 американци. Руската мечка пхахахаха
57
3
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До АнонименПРАВ СИ ,ЧЕ НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ , АМА ЩЕ ДОБАВЯ ,ЧЕ НА РУСНАКА МОЗЪКА Е ПО-КЪС ОТ КРАКАТА НА ЛЪЖАТА !
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наследник след като и стрелков си каза че е страшен резил и огромна издънка от воена гледна точка с поне 30 убити ихтамнети и 80 сирийци без никакви загуби от сащ от мен да мине има един леко ранен кюрд смятай що бой е изяля мечката
55
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко си има граници и нервите на Путин няма да издържат и ще стане страшно. Това си е провокация на САЩ и Русия може да ги унишожи.
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да кажат че има руснаци като казаха че са се изтеглили. Мамка му истина е че на лъжата краката са къси.
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека не ровим костите на руснаците. Тези момчета не са виновни, че някой чекист ги е пратил на сигурна смърт срещу американските ракети. Стар обичай. Жуков пък е разминирвал минни полета с пехотата напред. Да почиват в мир. Поне ги погребете по християнски, а не в безименни гробове като зелените човечета в Украйна. Да може майките им да им положат цветя. Бог ще ви накаже чекисти мръсни, ще горите в ада !
52
4
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Руснаците им се иска да са като големите ама нямат технологиите за тая цел.Войната винаги е била скъпо удоволствие да не говорим в сегашният технологичен век!Без пари и нови разработки само с модернизации със съмнителен резултат няма как да барбариш на големите!Оня ден свалиха още един Су-25 сега казват че щели да пратят подобрена версия която на всичко издържавал.Честно казано вече не им вярвам в Афганистан 1980-та ги сваляха сега пак ги свалят!Прогрес=0 за 39 години!
51
8
 
4
 
! Отговори
Наследника преди 6 години
До Анонимен 47Пич стига лъга ....да камиони крематориуми имаше но те са си на приятелите ти от прав сектор който изгарят загиналите войничета на украйнската армия зада не дават обяснения за жертвите..
50
8
 
3
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
До Анонимен; : Те па в Сащ, войниците са само деца на милионери. Ако немаш папарапус, айде в казармата, защото после няма колеж и цял ден френч фрайз в КФС или МакФак
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте. Това е само "По предварителни данни". Като данните станат "минали", което е стара практика в Русия, бройката може съществено да нарастне и да изплуват други неприятни подробности.