Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия

Трябвало обаче да се провери наистина ли са руски граждани
15 фев 2018 18:30,
187
Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия
Снимка: архив Reuters

Петима руски граждани може да са били убити в Сирия при стълкновения с коалиционните сили, водени от САЩ, но те не са били руски военнослужещи. Това заяви говорителката на министерството на външните работи в Москва Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

"По предварителни данни в резултат на въоръжено стълкновение, причините за което в момента се изясняват, говорим може би за гибелта на петима души", заяви Захарова на брифинг, съобщи БТА.

"Изхождаме от презумпцията, че става дума за руски граждани. Но, разбира се, всичко това трябва да се провери - гражданството им, били ли са наистина граждани на Русия или са били граждани на други страни", каза тя.

По думите й не става дума за руски военнослужещи. Захарова говореше за жертвите от боевете на 7 февруари в района на сирийския град Дейр ал Заир (главен град на едноименната провинция).

Сътрудници на руски частни военни компании, воюващи на страната на правителствените сили в Сирия, заявиха, че в редиците на наемниците е имало голям брой жертви след стълкновение на 7 февруари в провинция Дейр ал Заир между коалиционните сили под предводителството на САЩ и проправителствените сили.

Захарова окачестви като "дезинформация" медийните съобщения за десетки и дори стотици загинали руски граждани при боевете. Тя добави, че американските действия в Сирия вероятно имат за цел да подкопаят нейната териториална цялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали бяха 200, 300, 500? Какво се оказа?
127
0
 
1
 
! Отговори
Внимание! Пропаганда преди 6 години
Законната власт е режим само за окупаторите и техните лакеи. Останалото да се докаже с поименен списък на убитите!
126
0
 
2
 
! Отговори
тт преди 6 години
Петима убити??? Много бе Марче .Аз чух за четири и половина,ама той единия не бил съвсем убит ами само малко...
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е янките да наритат ушaнките от Сирия.
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарова: Петима руснаци може би са убити в Сирия--браво *** моме - 5 души са се возили в 10 танка и 30 бтр-а :))))Ама янките ви дадоха добър урока, а? Да си прибирате касманафтите, преди да са отнесли шамарите :)
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Южния парк София има паметници на НАТО, Роналд Рейгън и др. натовски генрали!Изводете си правете сами! Българските паметници на възрожденци са разрушени. Новите паметници са спонсорирани от Атлантическия клуб начело с евреина Соломон Паси. Върви подмяна на ценностите! Какви са ни на нас тези чужди граждани? С какво са допринесли за България.
122
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Россию, за победу, до конца!
121
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да са 5, а може и да са 205, но Захарова ще лъже, че не знае, както обикновено ;)
120
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали бяха над 200 убитите руснаци....................?Много издиша западната пропаганда!Хибридна война е това!
119
1
 
3
 
! Отговори
Обикновен Бг преди 6 години
КАКТО ПИСАХ И В СТАРИТЕ МИ КОМЕНТАРИ КОИТО вие ТРИЕХТЕ,ЗАЩОТО НЕ ОТГОВАРЯХА НА ,, ДЕМОКРАТИЧНАТА АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ''..ЗАСЛУЖАВАШЕ ЛИ СИ ПАРИТЕ скъпи мои съна/родници.
118
5
 
3
 
! Отговори
Обикновен Бг преди 6 години
Алооо днес.бг какво стана ,нали БЯХА УБИТИ СПОРЕД ВАС 200 РУСКИ ВОЕННИ.А ТО 5, И ТО МАЙ НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ РУСНАЦИ,А НЯКВИ ДРУГИ.КАКВО СТАНА С ВЕЛИКАТА ХАМЕРИКАНСКА ПОБЕДА НАД РУСКИТЕ ВОЕННИ.И СЕГА СЛЕД ТАЗИ ВАША ИЗЦЕПКА САМО И САМО ЗА ДА СИ ЗАРАБОТАТЕ СЛУГИНСКИТЕ СИ ХАМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ КОЙ МИСЛЕЩ И СЕБЕУВАЖАВАЩ СЕ БЪЛГАРИН ЩЕ ви ЧЕТЕ.САЙТЧЕТО ви ПОСТЕПЕНО ГУБИ АУДИТОРИЯ,УСЕЩАТЕ ЛИ.И ВСИЧКО ТОВА ЗА ДА СЕ ОБСЛУЖАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЕЗГРЪБНАЧНИТЕ АМЕРИКАНЦИ..КАКТО ПИСАХ И В СТАРИТЕ МИ КОМЕНТАРИ КОИТО вие ТРИЕХТЕ,ЗАЩОТО НЕ ОТГОВАРЯХА НА ,, ДЕМОКРАТИЧНАТА АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ''..ЗАС
117
4
 
8
 
! Отговори
Захаринка безцицова преди 6 години
Абе повече са, ама началникът не дава да ги признаем всичките.
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой може ли да каже защо са били убити
115
6
 
5
 
! Отговори
Анти-геЙрб преди 6 години
Kолкото направиха нещо когато фесовете окупираха Кипър, или еврогейския съюз! Ако банкянския ибрик предпочита да живее във вилает, аз а и мнозинството българи не желаем това, напротив! Вече имам големи съмнения че тиквата е от българския етнос, много го влече към анадола нещо, прецедент-*** ни сложи!?! Голям *** се оказа поредното ни разочарование! Изпълнява желанията на всички други, само не и на народа си! Ама следващите избори чукат на вратата, и тогава ибрика ще си го получи с лихвите
114
6
 
8
 
! Отговори
Анти-геЙрб преди 6 години
след свалянето на руския самолет пътека направи на килима на Путин за да си стоплят отношенията! След този голям външно-политически гаф с какви очи нашия *** би поискал нещо от Русия се чудя! Защо тиквеника не си държи езика зад зъбите, защо устата му изпреварва мисълта! Защо заради неговото сервилничене към Султана, брюкселските *** и краварите, затваря вратите ни към Русия! Ако утре агресивната турция ни нападне, кой питам, КОЙ освен Русия, евентуално би ни защитил? Нато ли?
113
6
 
5
 
! Отговори
Анти-геЙрб преди 6 години
Ибрика, кон за кокошка даде - заради реставрирана църква в Истанбул, сега строи джамия до НДК, НА МЯСТОТО НА ПАМЕТНИКА 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ! Много символика виждам в това!!! А че покани Султана през главата на Президента, в месеца в който честваме Освобождението на България от Турско робство, също има доста символика! Турция много набляга на символиката в отношението си с България, това е търсен ефект! Банкянския шегобиец да не забравя, че баш Султана, на който той се явява много усърден ибрик,
112
5
 
4
 
! Отговори
Анти-геЙрб преди 6 години
Добре му го каза ПРЕЗИДЕНТА - да не носи само шербета на Султана във Варна, ибрика боко! Боко с Путин си прави майтап, но не си прави със Султана, дори напротив! А Султана е истински ислямски диктатор, хвърлил в затвора стотици хиляди хора, и връща страната си в средновековието с налагането на ислямистко обучение в училищата! Обаче боко-послушни, оглушително мълчи, даже мисъл не му минава в празната кратуна да се майтапи със Султана!
111
5
 
4
 
! Отговори
Анти-геЙрб преди 6 години
Интересно, как съм пропуснал гафа на ти,квата в Брюксел на 02,02,18 когато е казал на майтап, че човек не може да избира само две неща-родителите и Путин! Да не би защото удобните ни медии ни го спестиха! Намерил се кой да си прави шеги на подобна тема! Та нали наскоро шайката си преизбра башбакана със 100% от гласовете! Това и по Бай Тошово време го нямаше! Банкянския *** явно пое щафетата по плюене по Русия от недоразумението на което биеше чембери - пре,цедента плю,вналиев!
110
2
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Пет - пет, кой ти ги дава ;)
109
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия умря страхливо.Рано е за шампанско ***, колкото руските толкова и доларовите *** са безроднициВземете си пуканки и чакайте втора серияТя ще бьде ,,Bad Men''.Русия никога не остава в грьб да лежи ,толкова дженджьри има около кюрдите.