Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия

Иракският външен министър: В Сирия е налице нова окупация от САЩ!
19 фев 2018 12:00,
204
Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия
Снимка: БТА

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете си за подялба на Сирия, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров при откриването на конференция на международния дискусионен клуб "Валдай", цитиран от ТАСС.

Пред форума под наслов "Русия в Близкия изток: игра на всички полета" Лавров поясни, че тези опасения са заради действията на САЩ на обширна сирийска територия източно от река Ефрат до границите с Ирак и Турция, посочва БТА.

Още по темата

Първият дипломат на Москва призова американската страна да не си играе с огъня и внимателно да обмисля ходовете си, като изхожда не от политическата конюнктура, а от дългосрочните интереси на сирийския народ.

Лавров окачестви като опити за спекулация медийните публикации за гибелта на стотици руски наемници във войната в Сирия. Той предложи инцидентът с безпилотния самолет на сирийско-израелската граница да бъде обсъждан само чрез механизмите на ООН.

По думите на руския министър международната общност трябва да създаде условия за пряк диалог между палестинците и Израел, защото няма друг начин за уреждане на конфликта между тях. В речта си Лавров засегна още няколко близкоизточни теми - изрази убедеността на Москва, че законните интереси на иракските кюрди трябва да бъдат защитени, призова за прекратяване на боевете в Йемен между правителствените сили и шиитските бунтовници и изрази руското несъгласие както с апелите за унищожение на Израел, така и с призивите за борба с Иран.

В изказването си пред форума иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф констатира, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на чуждестранна интервенция, главно от страна на САЩ".

За днес е предвидена среща между Лавров и Зариф, на която ще бъде обсъдена ядрената сделка с Иран и положението в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАШАР АСАД ИДВА НА ВЛАСТ БЕЗ ДА ИМА ДРУГ КАНДИДАТ ЗА КОГОТО ДА ГЛАСУВАТ!!!ХАЗЕВ АСАД ГО СЛАГА НАЧЕЛО НЕКАКЪВ ДИКТАТОР ОТ 1971 ДО 2000 ГОДИНА НА СИРИЯ!БАШАР АСАД НЕ ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ И 2007-*** ГОДИНА ОТНОВО ПРЕИЗБРАН БЕЗ КАНДИДАТ ДРУГ ДА ИМА!!!----------------РУСИЯ Е С ВЛЯЗЛА СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА ДЕЯНИЯТА И В СИРИЯ!НИТО ФАЛШИВИЯ ПУТИН НИТО НАГЛОТО ДИКТАТОРЧЕ АСАД БАШАР И ДВАМАТА СА НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНО НАЧЕЛО!
135
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФАЛШИВИЯ *** Е ЕДНА ПИОНКА НА РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ!ФАЛШИВИЯ *** НЯМА ДА ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНО ЩОТО НИКОГА НЯМА ДА МУ ГО РАЗРЕШАТ ГОСПОДАРИТЕ МУ) ЛЮДМИЛА ПУТИНА: МОЯ МЪЖ УМРЯ ОТ РАК 2007-*** ГОДИНА ИМА Я СТАТИЯТА В НЕТА НА РАЗЛИЧНИ ЕЗИЦИ!САЩ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗБИЯТ ВСИЧКИ РУСНАЦИ В СИРИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ!!!БАЗАТА НА РУСИЯ В СИРИЯ Е ВЕЧЕ НАПЪЛНО НЕЗАКОННО ТАМ! БАШАР АСАД Е НАПЪЛНО НЕЗАКОННО НА ВЛАСТ!САЩ ИЗБИХА ТВЪРДЕ МАЛКО РУСНАЦИ В СИРИЯ ТОВА Е ИЗВОДА!!!
134
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прави си сметката, ама без кръчмар...
133
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ СИРИЯ А САЩ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗА ПОДЯЛБА НА РУСИЯ!!!РУСИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА СЛЕД КАТО ПРИБАВИ КРИМ ДОНБАС ЛУГАНСК СИРИЯ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ НЕЗАКОННО КЪМ НЕЯ!
132
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка Русия.........Много жалка........
131
5
 
16
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
Има много за крадене в Сирия, Как САЩ да се откажат. Като им окрадат петрола ще ги оставят с гъзолизците от Сирийската освободителна армия да се оправят. Те ще изпробват някои оръжейни системи но само отдалеч и от въздуха, както правят сега в Ирак. Ще подкрепят марионетките си, защитници на американските интереси и съответно национални предатели!
130
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правото на силата,арогантноста и незачитането на суверенитета на една страна вече се приема за нормално от толкова много хора. Демокрацията къде е ? Справедливоста? ООН? Няма нищо такова в този свят! САЩ плюят в лицето на всичко и всички! Нагли хора брей! Няма ли господ да ги спре?!
129
4
 
9
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До жендър-муле.руВСИЧКИ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НЕГО И ПУТИН. НО ДЕ АКЪЛ В ЕДНА ЖЕНДЪР-МУЛЕ *** ГЛАВА.
128
17
 
13
 
! Отговори
жендър-муле.ру преди 6 години
Кой го бръсне този руски катър в калабалъка..ха.ха.ха
127
12
 
12
 
! Отговори
до Асонимен 130 преди 6 години
Няма ли да ви спрат рублите вече та да спрете да мърсите сайтовете--------А, няма ли да спрат "30-те цента" за които продавате съвеста си на единото световно правителство?Или вече са ви "чипирали"????
126
6
 
9
 
! Отговори
До Б52 преди 6 години
Ако това което твърдиш (между другото раздуто от фейковата укропитекова преса, която твърдеше, че загиналите са били между 600 и 1,000), днес може би щеше да отчиташ нивото на радиацията там където живееш, ако въобще беше оостанал жив.Не всичко зависи от либерала Путин, има и други сили в РФ, които щяха да реагират доста остро и безкомпромисно на подобен инцидент.
125
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НавигаторНяма ли да ви спрат рублите вече та да спрете да мърсите сайтовете........
124
10
 
10
 
! Отговори
Б 52 Умиротворител преди 6 години
До Анонимен 121-Пиша умиротворител а не миротворец...Има разлика... А ако не вярваш че Б 52 е умиротворител- виж ония 300 вагнеровци в пустинята колко мирни станаха...
123
9
 
21
 
! Отговори
Навигатор преди 6 години
Сега да ви осведомя жалки краварчета....Русия може да я стегнеш във обръч,но НИКОГА не трябва да я накараш да се чувства заплашена (Хелмут Кол), защото тогава реагира, а как реагира един Тиранозавър???? Да, хАмерика е малко по-силна, но както заявяват самите хАмерикански *** "елит", ответните удари дори да не разцепят земята ще отворят рани НЕСЪВМЕСТИМИ със живота..........ТОВА СА ДУМИ НА САМИТЕ кравари. С ега ЯСНО ли ви е млекопитаещи тапа.нари.
122
6
 
16
 
! Отговори
"-" преди 6 години
До ГурбетчиСАЩ се опитват да съхранят своите огромни финансови вложения в останките от ИД и Ал-кайда които създадоха, обучаваха, въоръжаваха и финансираха.Русия обърка плановете им заставайки зад светското държавно устройство в Сирия, Ирак, Египет и донякъде Либия.Затова краварите заложиха на кюрдите, но срещнаха яростната съпротива на Тр и арабите в региона (арабите ненавиждат кюрдите не по-малко от евреите).Сега всичко зависи от стойкоста на Путин - дали ще им попречи или ще се огъне.
121
4
 
8
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Доста от симпатизантите на Путин в РФ и по света, отбелязват факта, че той отбягва всячески конфронтация със Запада Европа и САЩ.Едни считат, че причината за това са предстоящите президентски избори в РФ и Световното по футбол.Други, че в Кремъл се води яростна битка между политическия Елит - прозападно-либерален срещу патриотично настроеният, а Путин се опитва да угоди и на двете фракции.Санкциите оказаха ефект разделяйки елита и обществото в РФ, есента на 2018г. ще е водоразделна за РФ.
120
15
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
САЩ ПОНЕ ИСКАТ ДА ПОДЕЛЯТ СИРИЯ , А РУСИЯ ИСКА ИЗЦЯЛО ДА Я ЗАВЛАДЕЕ !
119
13
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Путин я им пусни една ТОПОЛА на СДС-то там и да няма вече опозиция
118
21
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
САЩ искали да делят Сирия?! А диктаторът Путин я иска цялата за себе си, чрез марионетката Асад! Този обизян Лавров тези дни само глупости дрънка. Наглеци, след като им биха шута от Черна гора и Македония, са готови да жертват сърбите за своя интерес на Балканите.
117
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се молим Русия да спечели в Сирия, инак джихадистка поточна линия, безкрайно сектарно насилие и хаос ще бъдат гарантирани !Ирак е пример, но ще бледнее ако Руснаците загубят, бежанските вълни обаче ще накажат Европа за престъпното и неглежарство , двойни стандарти и сляпо следване на политиката на Вашингтон към Близ. изток и Русия...