Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия

Иракският външен министър: В Сирия е налице нова окупация от САЩ!
19 фев 2018 12:00,
204
Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия
Снимка: БТА

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете си за подялба на Сирия, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров при откриването на конференция на международния дискусионен клуб "Валдай", цитиран от ТАСС.

Пред форума под наслов "Русия в Близкия изток: игра на всички полета" Лавров поясни, че тези опасения са заради действията на САЩ на обширна сирийска територия източно от река Ефрат до границите с Ирак и Турция, посочва БТА.

Още по темата

Първият дипломат на Москва призова американската страна да не си играе с огъня и внимателно да обмисля ходовете си, като изхожда не от политическата конюнктура, а от дългосрочните интереси на сирийския народ.

Лавров окачестви като опити за спекулация медийните публикации за гибелта на стотици руски наемници във войната в Сирия. Той предложи инцидентът с безпилотния самолет на сирийско-израелската граница да бъде обсъждан само чрез механизмите на ООН.

По думите на руския министър международната общност трябва да създаде условия за пряк диалог между палестинците и Израел, защото няма друг начин за уреждане на конфликта между тях. В речта си Лавров засегна още няколко близкоизточни теми - изрази убедеността на Москва, че законните интереси на иракските кюрди трябва да бъдат защитени, призова за прекратяване на боевете в Йемен между правителствените сили и шиитските бунтовници и изрази руското несъгласие както с апелите за унищожение на Израел, така и с призивите за борба с Иран.

В изказването си пред форума иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф констатира, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на чуждестранна интервенция, главно от страна на САЩ".

За днес е предвидена среща между Лавров и Зариф, на която ще бъде обсъдена ядрената сделка с Иран и положението в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 154 Конят(мисля му е прякорът)вижда,че дните им са преброени.Скоро Трамп ще ги мачка.
155
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 155 Слава на психо-болните ***.
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам прехвалената турска армия от неграмотници как не може да превземе Африн един месец и ме обзема радост, че ако ни нападнат някога даже в регионален съюз със сърби и гърци ще им видим сметката. Ердоган е вкарал умните хора от армията в затвора или ги е обесил вече, от армията са останали само неграмотните с фесовете. Дано дълго да управлява Турция и накрая да стане като в Либия.
153
1
 
3
 
! Отговори
R преди 6 години
До АнонименПише се " спецИАлна ".
152
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда не само Сащ си прави сметката, Изглежда и Иран си правят сметката ако Израел бомбардира ирански позиции в Сирия. Най интересно е, че израелските военни преди да нападат говорят с Путин. Путин дава разрешение като казва на евреите по лекичко да удрят, а Тръм удобрява ударите.Междувременно Ердоган иска да направи спецялна войска която да вземе Ерусалим от евреите и да го даде уж на арабите.Всеки си прави неговата сметка а Сирия я няма благодарение на Асад.
151
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия,не я мислете.Велика дър.Да му мислим ние
150
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия и на славната руска армия!
149
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров притеснен ?? Абе вие не сте добре !!
148
1
 
7
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Планът е все същия от 5,000 години - изсраел да се разшири. В случая до турция, като тази турция са й преброили дните, за Българя им е и смешно да помислят, за да се простре ръката на яхве до Австря. После по този ръкав широк хиляди километри любезно ще потекат милиардите диваци, а Китай ще бачка безропотно за загадачните свинеподобни двуноги дето държат парите, и ще бъде бутан да воюва ту тук ту там за храна на яхвето.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
da
146
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия затъва отвсякъде.Ще се изпокара пак и с Турция.А със САЩ изобщо не може да се мери.Кузнецов, Лада, Армата, Уаз, Курск, Вагнер - това е голямата руска сила :))))))
145
12
 
9
 
! Отговори
Ей Лавроид преди 6 години
Я да мълчиш, че на Турецкий Паток ще му хвръкне ***!
144
27
 
10
 
! Отговори
Хи хи преди 6 години
И кой му пука какво иска Грустная лошад !?Каквото иска САЩ това щебнаправи , расииката никой не я пита
143
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Трагедия!Не вървиш, Бунджулов!Изветрял самагон, мокър фишек...
142
10
 
10
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Да-да, вярно, всички наритаха каубоите, но накрая те си го изкараха на вагнеровците. Подняли вертушки, запустили карусель и разбомбили в хлам все, ***, ***, ***... А Путин заболел, нету его, гениального...
141
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОТуй за вагнеровците си го бодни на шапката или в ГЗО! Гаче това е най-великата победа на посерковците от Иво-джима до ден-днешен! Щото навсякъде ги блъскат. 16-годишни германчета ги обръщаха в бягство в края на ВСВ. Корейците също много ги пердашиха, но янките и техните съюзници избиха 1 и 1/2 млн мирни жители. Във Виетнам бягаха като канални плъхове и най-накрая беше голямата битка за място в хеликоптерите!Най-лошите войници на света!
140
8
 
13
 
! Отговори
Трагедия! преди 6 години
Усеща се повишена възбудимост, нервен тремор, хистерични "сгърчени пръсти на акушерката", пяна на устата, задух, може би някъде припадъци и вопли на болните русомразци. Какво ви става напоследък? Напълно откачихте! Пълна липса на мисъл,невъздържаност във вербализацията на неовладяното поведение! Някакви суицидни мечти за апокалипсис, за ултимативни победи на батковците-добрите каубои!Явно които са гледали много филми за Дивия запад и им е внушавана простичката дихотомия добри-лоши, не издържаха
139
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин винаги побеждава в момента им готви капан на харамериканците когато спрьт да говорят дипломатите почват да говорят пушките
138
23
 
14
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
САЩ ще ви скине ГЗО, гадни рузки из роди. Още едно клане на вагнеровци и сте чао.
137
27
 
16
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Кои са приятелите на Путин?? Асад, Мъдуро, Ким................Все отбор юнаци. Опссссссс, диктатори де.