Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ

Пентагонът не потвърждава да е замесен в атаката над Тайфур
9 апр 2018 08:00,
302
Атака порази сирийско летище, Дамаск подозира САЩ
Снимка: БTA

Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийското военно летище Тайфур в централната част на страната. Агенция САНА подозира, че става дума за атака от страна на САЩ, съобщи БТА.

Американски официални лица отрекоха съобщенията за ракетен удар на САЩ по сирийско правителствено военно летище, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пентагонът знае за тези съобщения, но не потвърждава своя причастност към атаката, заяви говорителят на Пентагона Кристофър Шерууд пред кореспондент на ТАСС. Малко след това и представител на пресслужбата на Белия дом казал същото пред ТАСС.

Американското опровержение идва след съобщение на сирийската държавна телевизия, че рано тази сутрин са били чути мощни експлозии на голямото военно летище Т-4 край сирийския град Хомс.

Агенция САНА веднага изказа подозрение, че се касае за ракетен удар, нанесен от САЩ. Вчера президентът Доналд Тръмп предупреди Дамаск, че "ще плати висока цена" за атаката с отровен газ срещу държания от бунтовниците град Дума недалеч от сирийската столица.

САНА съобщи още, че сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския военен персонал на летището. Агенцията твърди за "няколко убити и ранени".

Ливанския телевизионен канал "Ал Маядин", който принадлежи на шиитската групировка "Хизбула" съобщи, че насочвайки се към Сирия, ракетите са пресекли въздушното пространство на Ливан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
14
 
5
 
! Отговори
NATO LEGION преди 6 години
Ко стаа, другари? Откъде ви дойде, а? Руските аерокозметични сили пак са се изложили! И уникалните С-400 не знаят дори какво се е случило. Дали защото В ТАЗИ ЗОНА земята е закръглена? Да ги бяхте разположили на някоя по-плоска планета, а? Тепърва започват шамарите!
179
10
 
0
 
! Отговори
ДО 186 преди 6 години
Брат , Израел Отрича ?Ти казваш че Израел е Нападнал ?Дали няма да имаш проблеми със Закона ?Ще те караме в ООН и Хага ?
178
12
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Споко другари и товарищи ... Товарищ Ви Путин ще отвърне на удара подобаващо, ще разходи Кузя /Адмирал Кузнецов/ до бреговете на Сирия за да пусне димната си завеса над Сирийското небе, така наземните цели ще бъдат скрити и противниците на Асад ще изпаднат в зрително и информационно затъмнение ... !!!
177
4
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Иначе евакуацията на остатъците от Джейш Ал Илсам от Дума към Идлиб продължава нормално. След вчерашния справедлив гард от бомби по главите на терористите веднага подадоха бялото знаме.Не помогна театър с газовата атака, беха забравили да свалят маникюра от ръцете на "жервите".Сега Сирийската Арабска Армия се предислоцира на юг към Драа и лагера Ярмук
176
10
 
6
 
! Отговори
Владимир Путя преди 6 години
Вярно е, че има малки недостатъци на С 400. Сега обаче навлиза С 500, която ще има по три вишки на установка, всяка с по трима наблюдатели. Освен непрекъснат слухов контрол, през ясни нощи, те ще откриват извънземни кораби и метеори!
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Израел е изстрелял ракетите, сирийската авиобаза е използвана и от ирански военни, така че ударът е насочен по-скоро към Иран, а не към Асад.
174
10
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Едно русо джудже наскоро беше заплашило света, че ако някой посегне на него или съюзниците му ще последва моментален отговор. Не само, че няма отговор, ами те не разбраха от къде и от кого дойде всичко това. Иначе беше смел "присмивате ни се, но сега е наш ред да се смеем". И какво стана, пак си пропуснаха реда за смях, пак сълзи и сополи!
173
3
 
12
 
! Отговори
Владимир Путин преди 6 години
Американофили, вие загубихте в Сирия. Смирете се!
172
10
 
1
 
! Отговори
пряка демокрация преди 6 години
Снощи писах, че ще осъмнем с новина за удар по главата на Животното Асад. Без да съм пророк, ударът за сега се очертава че не е от САЩ, а от френски кораби. Американският шамар за ***, Асад и сие тепърва предстои. А много скоро ще последва и Израелският шамар! Много вероятно е да ударят резиденциите и министерствата на Животното в Дамаск. Крайно време е!
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мирното население" с червения маникюр.
170
9
 
4
 
! Отговори
:) преди 6 години
Тръмп изпълни две цели. Провери "безаналоговата" ПРО на Сирия (руската C-400) и изчисти складовете от Томахавки с изтичащ срок на годност. Второ показа на другите че е готов да "защитава" мирното население. Пълен успех за американците и унижение за Русия!
169
4
 
7
 
! Отговори
Не са прави преди 6 години
САЩ не са прави с този Удар .Не е 1945 година за да се опитват да измъкнат Нацистите , това е ИДИЛ - те имат среща с ХАГА за избитите невинни деца .Всички знаем че ИДИл е създаден от САЩ - Империята на Злото .Дано Републиката Победи , стискаме палци .
168
6
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 6 години
Една мисъл не ми дава мира. Нали противовъздушните отбрани на Сирия и Русия бяха интегрирани, руснаците бяха разположили някакви БЕЗаналогови системи и пиле не можеше да прехвръкне през сирийска територия?????????
167
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА НЯКАКВО ГОЛЯМО НАХОДИЩЕ НА ГАЗ ОТ КЪМ ГЪРЦИЯ В БЛИЗОСТ ДО ИЗРАЕЛ!!!МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ИЗГРАДИ НУЖНОТО И ЕС ДА СЕ ЗАХРАНИ ОТ НЕГО !!!!--------------ПЪЛНО ФИНАНСОВО УНИЩОЖЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ!!!
166
4
 
7
 
! Отговори
Изплашени преди 6 години
РУСНАЦИТЕ БЯХА ЗАЯВИЛИ, ЧЕ ЩЕ ОБСТРЕЛВАТ ВСЕКИ, КОЙТО СЛЕД ИНСУНУИРАНА ХИМ. АТАКА НАПАДНЕ СИРИЯ, НО ЯВНО САМО ПРИКАЗВАТ. ВСЕКИ КОЙ КАК ИСКА СИ СТРЕЛЯ ПО СИРИЙЦИТЕ И ИРАНЦИТЕ.
165
7
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименСирия е разделена на руска(западна) и американска(източна) зона по река Ефрат. Африн , Гута, Дума и прочее градове в руската зона са под контрол на опозицията на Асад. Асад и руснаците могат да правят каквото си искат в своята зона. Най-лесно и евтино е да превземеш град, който не трябва да разрушаваш с БОВ. Затова Асад използва БОВ - за да спести средства от възстановяване на сгради и инфраструктура в последствие.
164
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ама нали Русия щеше да защитава Сирия, какво стана?"Ми защитава я, за това още е на картата като държава, а не като територия. Справка от последно време - Либия и Ирак например.
163
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СЕ ОБЯВИ ВОЙНА НА НЕЛЕГИТИМНИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ И АКО ИЗПОЛЗВАТ ЯДРЕНОТО ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА ЗАВИНАГИ!
162
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от високотехнологични брътвежи. В една истинска война ще издухат "технологичностите" в първите 2 месеца и после всичко пак опира до презряната кашимерия и танкове. А всички знаем доящите мъжки крави от Белия Вигвам колко ги бива в занятието.
161
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дами и господа, другарки и другари, сещате ли се, че световният мир в последно време се крепи единствено на здравите нерви на Путин? Иначе всички вкупом заминаваме. Целият свят!